Tarih: 26.12.2020 23:28

ORHANGAZİ’DE KESİLEN ORMANLARA BÜYÜK TEPKİ

Facebook Twitter Linked-in

FATİH MISIR / ÖZEL HABER

 

Orhangazi'ye bağlı Yeniköy mahallesinin üst tarafında bulunan Ormanlarda son günlerde devam eden yüksek miktarda ağaç kesimine vatandaş tepki gösterdi.Mahalle Muhtarı Hasan Akoğlu gençleştirme dedi.


Yıllar önce onlarca kişinin büyük uğraşlar vererek Yeniköy sırtlarına diktiği çam ağaçları Orman yetkilileri tarafından kesilmeye devam ediliyor. Özellikle Yeniköy halkı yaşanan bu duruma tepkisi devam ediyor. Son günlerde devam edilen ağaç kesimi ile alakalıda yeniköy Muhtarı Hasan Akoğlu  gelen tepkiler ve sorular üzerine  ''yerlerine yenileri dikilecek , gençleştirme çalışması yapılıyor'' dedi.  Çam ağaçlarının kesildiği bölge  Turizm haritası kapsamında ağaçların ve ormanın katledildiği bölge Gezi Parkı olarak düzenlenen alan içerisinde yer alan önemli yürüyüş yollarından biri olarak biliniyor.


Hasan Akoğlu ''Gençleştirme Yapılıyor''
Yeniköy Muhtarı Hasan Akoğlu ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada ''Orhangazi Orman İşletme şefliğinden yeni köy muhtarlarımıza verilen bilgilendirmede Yeniköy sınırları içinde 2 ayrı bölgede 50 yıllik olup bilimsel açıdan idare müddetini doldurmuş ormanlar kesilip gençleştirme yapılarak 2021 yılı içinde bu bölgelerde yeni fidan dikimi yapılacaktır Kamuoyuna duyurulur dedi.


‘’Vatandaş Cevap Bekliyor’’
Yeniköy’de yapılan çok sayıda ağaç kesimi sonrası yapılan tepkiler üzerine Yeniköy Muhtarı Hasan Akoğlu’nun yaptığı açıklamayı gerçek dışı bulan vatandaşlar bir çam ağacının ortalama yaşının en az 200 sene olduğunu ifade ederek  Muhtarın‘50 senelik olduğu için kesiliyor,yerine yenisi dikilecek ‘’açıklaması kabul edilemez  daha gencecik ağaçların gençleştirme bahanesi ile kesildiğine inanmıyoruz  Bununla ilgili yetkililerden kesin bir açıklama bekliyoruz, o ağaçlar oraya ne şartlarda dikildi ormanlarımız yok olmasını istemiyoruz diyerek tepkilerini sürdürdüler .




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —