ORMAN YANGINLARINA KARŞI UYARI GELDİ

VALİLİK 3 AY SÜREYLE ORMANLARA GİRİŞİ YASAKLADI

ORMAN YANGINLARINA KARŞI UYARI GELDİ
DÜNYA 4.08.2009 23:39:53 0

İçerisinde bulunduğumuz yaz aylarında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklıkların hakim olmasının ardından Özellikle Akdeniz bölgesinde yaşanan orman yangınları, Bursa İli ve Çevresinde de bir kısım tedbirler alınmasına neden oldu.

 

Konuyla ilgili bir tebliğ yayınlayan Bursa Valiliği mevsim gereği çıkması muhtemel orman yangınlarının önlenmesi, mal ve can güvenliğinin sağlanması amacı ile 5442 sayılı il idare kanununun 9 ve 66 ‘ancı maddelerinin verdiği yetkiye istinaden : 25 Temmuz 2009 – 31 Ekim 2009 tarihleri arasında; piknik ve mesire yerleri haricindeki, iğne yapraklı ormanlar ve ağaçlandırma sahalarına bölgede yaşayan köy halkı dışında her ne suretle olursa olsun girişlerin yasaklandığını duyurdu.

 

Bursa Valisi Şehabettin Harput’un imzasını taşıyan tebliğe göre  6831 sayılı orman kanununun 31.32. madde kapsamındaki köyler ile ormana 4 km mesafede kalan yerleşim birimleri içerisinde açık alanlarda her ne suretle olursa olsun ateş yakılması, orman sınırları içinden geçen devlet karayolu,köy yolu ve orman yolları kenarında piknik yapmak yasaklandı.

 

Dernek ve şirket temsilcilerinin, düzenleyecekleri toplu piknikler için valilik dernekler müdürlüğüne, programları ile birlikte müracaat etmeleri gerektiği bildirilen yazıda orman bölge müdürlüğü ve il çevre orman müdürlüğü piknik yapılacak alanın kapasitesini göz önüne alarak derneklere ve şirketlere gerekli izinleri verecekleri açıklandı.

 

Yazıda son olarak Bu tedbir ve yasaklara uymayanlar hakkında 6831 sayılı orman kanunu, 5237 sayılı Türk ceza kanunu ile 5326 sayılı kabahatler kanununun 32,maddesi hükümlerine göre işlem yapılacağı belirtildi.

 U