Tarih: 05.12.2017 10:45

OSMANGAZİ BELEDİYESİ YAHYA KEMAL BEYATLI´YI UNUTMADI

Facebook Twitter Linked-in

Osmangazi Belediyesi, Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin en büyük temsilcilerinden Yahya Kemal Beyatlı´yı vefatının 59´uncu yılında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi´nde düzenlenen konser ile andı.

Konsere Bursalıların ilgisi oldukça yoğundu? İki bölüm halinde gerçekleştirilen konserin ilk bölümünde, Osmangazi Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu Şef Ertem Usanmaz önderliğinde birbirinden güzel Türk Sanat Müziği eserlerini koro ve solo olarak seslendirerek salonu dolduran sanatseverlere müzik ziyafeti sundu.  

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Belediye olarak her zaman sanata ve sanatçıya destek olmaya devam ettiklerini dile getirdiği konuşmasında esprileri ile de geceye renk kattı.

Konserin ikinci bölümünde ise sahneye TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Ayşen Birgör çıktı. Beyatlı´nın şiirlerinden bestelenen Türk Sanat Müziği eserlerini seslendiren Birgör, Bursalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Yahya Kemal Beyatlı´nın hayatından kesitlerin sunulduğu anma gecesi yaklaşık iki saat sürdü. Anma gecesinde seslendirilen şarkılar ve okunan şiirler ile Yahya Kemal Beyatlı yad edilirken, Bursalılar da sanat dolu bir akşam yaşadı.

Konser sonunda Başkan Dündar, TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Ayşen Birgör ve Şef Ertem Usanmaz´a çiçek takdim etti.


/kanal16haber.com/2017-12/5/110349359b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —