Osmangazi Belediye Meclisi’nde hüzünlü toplantı

Osmangazi Belediye Meclisi, yaz tatilinin ardından Eylül ayı toplantısını gerçekleştirdi.

BURSA HABER 4.09.2024 15:51:00 0
Osmangazi Belediye Meclisi’nde hüzünlü toplantı

Başkan Erkan Aydın yönetimindeki meclis, kamulaştırma ve imar planlarının yanı sıra, iki ay süren aradan sonra ilk kez toplandı. Ancak toplantının gündeminde, sadece belediye işleri değil, aynı zamanda hayatını kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Feyyaz Alptuğ Memişoğulları'nın anısı da yer aldı.

Duygusal Anlar Yaşandı

Toplantı öncesinde mazeretli üyeler oylanırken, Memişoğulları’nın meclis sırasına yerleştirilen fotoğrafı ve yapılan konuşmalar duygusal anlara sebep oldu. AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş, Memişoğulları için “Siyaset üstü dostluklar kurabilen bir kardeşimizdi. Herkesin iyi anılarla bahsetmesi, onun ne denli değerli biri olduğunu gösteriyor. Acımız ortak, bu yüzden meclis toplantısına katılmak istedim” ifadelerini kullandı.

"Yol Arkadaşımı Kaybettim"

CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten ise Memişoğulları'nı anarken, "Tam 28 gün geçti. Sadece bir meclis üyesi değil, aynı zamanda yol arkadaşım olan birini kaybettim. Onunla aynı yolda yürümekten her zaman gurur duydum. Allah ondan razı olsun, tüm meclis üyelerimizin başı sağ olsun" dedi.

Parti Sözcülerinden Ortak Mesaj

Toplantıya katılan diğer parti sözcüleri de duygularını ifade ettiler. CHP Grup Sözcüsü Fatih Vardar, "Feyyaz Alptuğ Memişoğulları’nın yerine oturamadım. Onun burada olmasını yürekten isterdim. Allah’tan rahmet diliyor, tüm arkadaşlarımızın başı sağ olsun" şeklinde konuştu. MHP Grup Sözcüsü Osman Çimen ise "Genç yaşta kaybettiğimiz Feyyaz Alptuğ Memişoğulları’nın acısını derinden hissediyoruz. Onu her zaman samimiyeti ve güler yüzüyle hatırlayacağız. Mekânın cennet olsun kardeşim" ifadelerini kullandı.

Gündem Maddeleri Görüşüldü

Duygusal anların ardından, meclis gündem maddelerine geçti. Kamulaştırma, imar planları ve diğer önemli konular, meclis üyelerinin katılımıyla görüşülerek karara bağlandı. 

Brent fiyatlarındaki düşüş akaryakıta indirim sinyali verdi

Bursa merkezli uyuşturucu operasyonu : 16 Gözaltı, 50 milyon TL’lik mal varlığına el konuldu

BTSO Başkanı İbrahim Burkay: “AB piyasasındaki toparlanma Bursa için kritik önemde”

Firari hükümlü, 240 saatlik kamera görüntüsü izlenerek yakalandı

Tiyatroseverler Osmangazi’de unutulmaz bir gece yaşadı

İnegöl Belediyesi THM Korosu salonu coşturdu

TFF’den Bursaspor’a ceza! PFDK kararı açıklandı

Avukat Çokal: “Bilirkişi heyeti gerekçesiz değiştirildi rapor sorumlulukları içermiyor”

İnegöllü sporcu Emre Doğan Türkiye Şampiyonu oldu

Özbekistan Büyükelçisi Khaydarov, BTSO’da iş dünyasıyla buluştu

Nilüfer’e veda Osmangazi’ye merhaba

AK Parti Kadın Kolları: “Kadına yönelik şiddet insanlık suçudur”

Yenişehir’de ekmek zammına tepki: “Bu karar belediyemizin değil"

Ekrem İmamoğlu hakkında hazırlanan suç örgütü iddianamesi kabul edildi

Papa Leo’nun İznik ziyareti öncesi güvenlik seferberliği

Nilüfer Belediyesi voleybol turnuvasında zirve belli oldu

Osmangazi’de gıda alarmı: Denetimler sıklaştırıldı

Osmangazi’den kadına yönelik şiddetle mücadelede örnek adım

Öğle yemeği yiyen 20 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Osmangazi’de 24 Kasım coşkusu: "Başkan Aydın annesini ve öğretmenleri unutmadı”

Özgür Özel: "Öğretmenlik sabrın, adaletin ve umut üretmenin adıdır”

Çevre Bakanlığı’ndan devrim toprak rantının sonu

Türkiye’nin nüfusu açıklandı

Kış Spor Okulları’nda Sertifika Coşkusu

Motorine indirim geliyor

Gazze’de can kaybı 69.756 oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasına çok güçlü biçimde sahip çıktık

Dünya cantık günü!

Osmangazi Belediyesi’nden çocuklara haklarını öğreten atölye

Nilüfer Belediyespor Avrupa’da son 16’ya yükseldi

Yükleniyor