Osmangazi Belediyesi 6 ayda 2170 kedi ve köpek kısırlaştırdı.

Osmangazi Belediyesi, 2024 yılının ilk yarısında 2170 sokak hayvanını kısırlaştırarak, Bursa’daki 17 ilçe belediyesi arasında en fazla kısırlaştırma yapan belediye oldu.

BURSA HABER 4.07.2024 12:41:00 0
Osmangazi Belediyesi 6 ayda 2170 kedi ve köpek kısırlaştırdı.

Osmangazi Belediyesi, sokak hayvanlarının kontrolsüz şekilde üremesini engellemek, hem toplum güvenliğini sağlamak hem de can dostların hayatını koruma altına almak için kısırlaştırma çalışmalarına hız verdi. Sokaklarda devriye gezmenin yanı sıra gelen ihbarları da değerlendiren ekipler, tespit ettikleri başıboş sokak hayvanlarını Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne götürerek kısırlaştırıyor. Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2024 yılının ilk yarısında kedi ve köpek olmak üzere toplam 2170 sokak hayvanını kısırlaştırdı. Yürütülen kısırlaştırma çalışmalarıyla, sokak hayvanlarının toplum için tehlikeli olmasını engelleyen Osmangazi Belediyesi,  can dostların yaşam hakkını da koruyor. 2024 yılının ilk yarısında yapılan kısırlaştırmalar ile Osmangazi Belediyesi, Bursa’daki 17 ilçe belediyesi arasında en fazla hayvan kısırlaştıran yapan belediye oldu.

297 SOKAK HAYVANI SAHİPLENDİRİLDİ

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, kısırlaştırma çalışmalarının yanı sıra başta kedi ve köpek olmak üzere birçok hayvanın tedavi edilmesini de sağladı. 2024 yılının ilk 6 ayında 6 bin 562 sokak hayvanına bakım ve sağlık hizmeti verildi. 1664 sokak hayvanına koruyucu hekimlik hizmeti sağlandı. Merkezde, bakım ve tedavi uygulamalarının dışında 297 sokak hayvanı yeni sahiplerine kavuşturuldu. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, 40 bin 150 kilogram kuru mamayı ilçenin çeşitli noktalarına bırakarak, can dostların aç kalmamalarını sağladı.

“ETKİN KISIRLAŞTIRMA İLE POPÜLASYONU AZALTABİLİRİZ”

Can dostlarımız, yaşamlarımızı daha da güzelleştiren canlılardır diyen Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Sokak hayvanlarının, kısırlaştırılıp sahiplendirilmesini doğru buluyoruz. Etkin kısırlaştırma ile artan başıboş hayvan popülasyonu azaltabiliriz. Dünyamızın, şehirlerimizin ve hayatlarımızın birer parçası olan sokak hayvanlarını uyutmak yerine,  bu canlıların yaşam koşullarını iyileştirmeyi, onlara daha iyi bir yaşam sağlamayı ve toplumda yaşanan sorunları azaltmayı amaçlamalıyız” dedi. 
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile kurumu saldırı altında

Trump’a suikast girişiminde bulunmuştu: Ömür boyu hapis talep edildi

Donald Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gazze daveti

Bursa’da yol kavgası kamerada: Önce bıçakladı, sonra 112’yi aradı

Her söz hakaret değil: İşte o liste...

Yıldırım'da tapu seferberliği

Kendini kitleyerek iş yerini ateşe verdi dumandan etkilenerek bayıldı

Venezuela Savunma Bakanı Lopez: ABD’nin saldırısında 47 asker öldü

Karne sevincine Başkan Erkan Aydın ortak oldu

Vali Gül, öldürülen Atlas'ın ailesini ziyaret etti

Bakan Tekin: Şimdi bambaşka bir Türkiye'de yaşıyoruz

Bakan Mehmet Fatih Kacır: 13 ilde 16 yeni sanayi yatırım alanı oluşturduk

Bakan Güler Hava Kuvvetleri toplantısına katıldı

AK Parti kulislerinden sızan 6 kritik seçim hamlesi

Atlas Çağlayan'ı hayattan koparan 15 yaşındaki katilin ifadesi ortaya çıktı

Kuryeler 3 gün kontak kapatacak: Zamları beğenmediler

Bursa'da karne günü liseliler birbirine girdi o anlar kamerada

Nilüfer'de pazarlar için güç birliği

Bursa Emniyeti’nden suça geçit yok

Kız kardeşini öldürüp, annesini yaralayan kişi intihar etti

Bursa'da çay ocağında yangın çıktı

İran'da protestolarda ölü sayısı 3 bini aştı

Özgür Özel: Emekli maaşı için iyileştirme önergesi vereceğiz

Şizofreni hastası, babasını öldürdü

Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yıldız: Edirne Sarayı 2027 sonunda tamamlanacak

Karne sevinci Yıldırım’da şenliğe dönüşüyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile bir araya geldi

İstanbul Havalimanı'nda yarıyıl tatili yoğunluğu yaşanıyor

Başkan Şadi Özdemir’den final haftasında gençlere moral

Bakan Fidan, Finlandiya Dışişleri Bakanı Valtonen ile bir araya geldi

Yükleniyor