Osmangazi Belediyesi 6 Şubat’ı dualarla andı

Osmangazi Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin 3’üncü yıl dönümünde Osmangazi Meydanı’nda düzenlediği anma programıyla, hayatını kaybeden 53 bin 537 vatandaşı rahmet ve saygıyla andı.

BURSA HABER 6.02.2026 10:02:00 0
Osmangazi Belediyesi 6 Şubat’ı dualarla andı

Osmangazi Belediyesi, 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve 53 bin 537 kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3’üncü yıl dönümünde anma programı gerçekleştirdi.

Osmangazi Meydanı’nda düzenlenen programda, depremin gerçekleştiği saat olan 04.17’de sirenler çaldı. Ardından saygı duruşunda bulunularak, depremde yaşamını yitiren vatandaşlar rahmet ve saygıyla anıldı.

Osmangazi Belediyesi, Osmangazi Kent Konseyi ve Bursa İl Dernekleri Federasyonu iş birliğiyle yapılan anma programına; Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Raşit Gürbüz, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Sevim Sakallı, Bursa İl Dernekleri Federasyonu Başkanı Ramazan Alp, depremden etkilenen 11 ilin dernek temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda ayrıca, deprem felaketinde görev alan Osmangazi Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü’ne bağlı arama kurtarma ekipleri ile 9 ayrı arama kurtarma derneği de yer aldı.

Anma programında konuşan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, aradan geçen 3 yıla rağmen acının ilk günkü gibi taze olduğunu belirterek, “Bu sadece söz değil, bir hissediş biçimidir. Yakınını kaybeden bir depremzede için 3 yıl, 3 asırdan daha fazladır. Arama kurtarma ekiplerimiz 24 saat teyakkuzda. Osmangazi’de 159 toplanma alanımız var. Her mahalleye Afet ve Acil Durum Müdahale İstasyonu kurmak en büyük hedeflerimizden biri. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Sevim Sakallı da 6 Şubat depremlerini unutmadıklarını vurgulayarak, “O gece sadece binalar değil; hayaller, çocuklar ve gelecek sarsıldı. Milletimizin dayanışmasıyla tek yürek olduk. Bu acıyı güvenli yarınlara dönüştürmek en büyük sorumluluğumuzdur. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.

Bursa İl Dernekleri Federasyonu Başkanı Ramazan Alp ise depremin büyük acılar ve dramlar bıraktığını belirterek, anma programına katılan vatandaşlara teşekkür etti.

Programın sonunda Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir ve protokol üyeleri, arama kurtarma ekiplerinin çadırlarını ziyaret etti..

Bursa’da burçak toplamaya giden adam avcı kurşunuyla öldü

Nilüfer’de atıl araziler hatıra ormanına dönüşüyor

Bursa’da apartman çatısında yangın paniği

15 yıl hapis cezası bulunan firari İnegöl’de yakalandı

Bursa Şoförler Odası’ndan APP plaka açıklaması

ABD Başkanı Trump’tan barış sinyali

Yenişehir’de doğal ekmek lezzeti Yesaş’ta

Büyükşehir'den Keles'e kardeşlik sofrası

Gemlik’te barınak önünde hayvanseverler eylem yaptı

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

Mollaarap’a yeşil koridor geliyor

Bursalıları kazıklayan işletmelere ceza yağdı

Bursa'da ‘Dur’ ihtarına uymayan sürücüye 200 bin TL ceza

Devlet Bahçeli'den füzeler hakkında sert uyarı: Türkiye üzerinde kumar oynanmaz

İsrail’in propaganda hesaplarında Türkiye paniği

Kestel sokak iftarlarıyla dayanışmayı güçlendiriyor

Ulu Cami’de Ramazan mahyası: “Zekat Berekettir”

İran’dan ateşkes için güvence şartı

Osmangazi’de Ramazan bereketi Emek’te paylaşıldı

Bursa’da otomobil apartman bahçesine savruldu

İnegöl’de kayıp çocuk ekipleri harekete geçirdi

İnegöl’de kazada hayatını kaybeden Öykü toprağa verildi

İnegöl’de iftar hazırlığı sırasında çıkan yangın paniğe neden oldu

İran'dan gelen bir füze daha imha edildi

Nilüfer'de 4 kaçak yapı yıkıldı!

Saliha Erdim Yıldırımlılarla buluştu

Boş tencerenin götüremeyeceği iktidar vardır

Putin’den Hamaney’e tebrik

Osmangazi’de gönül sofrası Kiremitçi’de kuruldu

İznik’te evin çatısı küle döndü

Yükleniyor

loading