Osmangazi Belediyesi, BAREM’in işletmesini devrediyor

Osmangazi Belediyesi’ne ait Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Huzurevi ve Alzheimer Merkezi’nin işletmesi devrediliyor.

Osmangazi Belediyesi, BAREM’in işletmesini devrediyor
Haberi Sesli Oku
BURSA HABER 6.09.2024 14:46:00 0

BAREM, ya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na ya da Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, geçen dönemlerde açılan BAREM’in yüksek işletme giderlerini belediyenin imkanlarıyla karşılamasının mümkün olmadığını kaydetti. Osmangazi Belediye Meclisi’nin eylül ayı oturumunda görüşülen madde, AK Parti grubunun, BAREM’in Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na devredilmesi koşuluyla, oy birliğiyle geçti.

-------------------

Osmangazi Belediyesi’ne ait Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Huzurevi ve Alzheimer Merkezi işletmesinin devriyle ilgili gündem maddesi, Osmangazi Meclisi’nin eylül ayı oturumunda görüşüldü. Konuyla ilgili meclis üyelerine açıklama yapan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, BAREM’in giderlerinin hayli yüksek olduğunu ancak sosyal belediyecilik adına fiyatları Valiliğin belirlediği tarifenin altında tuttuklarını kaydetti. Buna rağmen, ekonomik koşullardan dolay yeterli talep gelmediğini anlatan Aydın, yüksek giderler nedeniyle BAREM’i ya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na ya da Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devredeceklerini kaydetti. Aydın, BAREM’in sadece işletmesini devredeceklerini ve binaların Osmangazi Belediyesi’nde kalacağını sözlerine ekledi.

AK PARTİ GRUBU’NDAN KOŞULLU DESTEK 

Aydın’ın açıklamasının ardından oylamaya geçildi. AK Parti grubu, BAREM’in işletmesinin devredilmesine karşı olmadıklarını ancak merkezin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na devrini uygun gördüklerini belirttiler. Böylece AK Parti grubunun, BAREM’in Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na devredilmesi koşuluyla, söz konusu gündem maddesi oy birliğiyle Osmangazi Meclisi’nden geçti.

Haber: Mustafa ÖZDAL