Osmangazi Belediyesi Kurban Bayramı'na hazır

Veysel Karani Modern Kurban Satış ve Kesim Tesisi'nde 8 bin 120 küçükbaş, 2 bin 800 büyükbaş olmak üzere toplam 10 bin 920 hayvan satışa sunuldu.

GÜNDEM 11.06.2024 14:09:00 0
Osmangazi Belediyesi Kurban Bayramı

Osmangazi Belediyesi'nde Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında Veysel Karani Modern Kurban Satış ve Kesim Tesisi'nde 8 bin 120 küçükbaş, 2 bin 800 büyükbaş olmak üzere toplam 10 bin 920 hayvan satışa sunuldu. 

Geçit Mahallesi'nde oluşturulan kurban pazarında ise 1560 büyükbaş ve 8 bin 300 küçükbaş hayvan yer alıyor.

23 Pazar Yeri Kurban Kesim Alanı Olarak Düzenlendi

Belediye, ilçe genelinde 23 kapalı ve açık pazar yerini de kurban kesim alanı olarak düzenledi. Kesim yerleri, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bayram süresince düzenli olarak dezenfekte edilecek.

Bayramda 7/24 Görevde Olacaklar

Bayram süresince belediye personelinin de vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmesi için görevlerinin başında olacağını belirten Başkan Aydın, "Vatandaşlarımız acil durumlarda bize ulaşabilir, herhangi bir sıkıntı durumunda belediyemizi arayarak istek, talep ve şikayetlerini iletebilirler" diye konuştu.

Başkan Aydın açıklamasında  “Temizlik İşleri, Fen İşleri, Zabıta ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimizin yanı sıra çağrı merkezi personelimiz de bayram süresince çalışmalar yürütecek. Vatandaşlarımız acil durumlarda bize ulaşabilir, herhangi bir sıkıntı durumunda belediyemizi arayarak istek, talep ve şikayetlerini iletebilirler. Hayvanlarını satmak için yurdumuzun çeşitli noktalarından Osmangazi’ye gelen yurttaşlarımızla da sürekli irtibat içerisindeyiz. Onların da sorunlarını ve taleplerini gelip yerinde dinledik. Çözüm üretmek için buradayız. Şimdiden bir aksaklık oluşmaması adına
yurttaşlarımızın da kurban kesim yeri olarak belirlenen noktalarda ibadetlerini yerine getirmelerini istiyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak gerek yönetim kadromuz gerekse personelimiz olarak Kurban Bayramı’na hazırız. Şimdiden tüm İslam aleminin yaklaşan Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Allah, yeni bayramlara kavuşturmayı bizlere nasip etsin” diye konuştu.

Hijyen ve Temizlik Ön Planda

Kesim alanları, çevre ve toplum sağlığını gözeterek düzenlendi ve genel sağlık şartlarına uygun şekilde dezenfekte edildi. Bayram süresince Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de alanlarda görev yaparak hijyenin korunmasını sağlayacak. Kesim alanları tankerle sürekli yıkanacak ve çalışmalar bayram boyunca aralıksız devam edecek.

Başkan Aydın'dan Önemli Çağrı

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, yaptığı açıklamada vatandaşları belediyenin belirlediği kurban kesim alanlarını kullanmaya çağırdı. Aydın, "Vatandaşlarımızdan ricamız, kurban ibadetlerini belediyemiz tarafından belirlenen kurban kesim noktalarında yapmaları. Hijyenik ve sağlıklı ortamlarda, kendilerine ve başkalarına zarar vermeden kurbanlarını kesmelerini istiyoruz" dedi.

Otoyolda korkunç ölüm... Gişelere saplandı, alev aldı!

Beyoğlu’nda 5’inci kattan düşen genç kız hayatını kaybetti

Sevgililer günü diye 112’yi arayıp pasta istedi, cezayı yedi

Türk Bayrağı’na hassasiyet ödülsüz kalmadı

Koza Han’da tahliyeye yargı freni

Nilüfer’den çevre için elektronik atık hamlesi

İnegöl’de açılışa özel 100tl kampanyasında izdiham oluştu

Kent Akademisi’nden LÖSEV’e sevgi bağışı

Sevgililer Günü’nde Bursaspor’a koştular

Bursa’da Ramazan bereketi başlıyor

Bursa polisinden çocuklara anlamlı etkinlik

Ebru Gündeş’in Riyad konser ücreti gündem oldu

BURULAŞ’tan bakım çalışması

Osmangazili çocuklara Uludağ sürprizi

Bursa’da uyuşturucu ağı çökertildi: 84 tutuklama

Maskeli hırsızlar İznik’te yakalandı

Başkan Erol'dan örnek davranış: "Bir ünite kan, bir hayat"

Ev hanımlarına emeklilik için ilk adım TBMM’de

Osmangazi’de yeni gezici kütüphane yollarda

Belediyecilikte Yıldırım Modeli Türkiye'ye örnek oldu

Nilüfer’de kaldırım işgaline geçit yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençler Türkiye’nin istikbalidir

Yıldırım’daki sessiz devrimden Büyükşehir adaylığına uzanan yol

Bursa’da bıçaklı kavga can aldı

Kanal 16 yönetiminden Bursa Emniyet Müdürü Gökçe’ye ziyaret

Ay-yıldızlılar A Ligi’nde devlerle karşı karşıya

Başkan Erol’dan manevi mekânlara vefa

Resmi Gazete’de yayımlandı: Bahis sitelerine yeni sınır

Taksilerde yeni dönem başlıyor: Mali cihaz zorunlu hale geliyor

BTSO bebek ve çocuk sektörünü New York’a taşıdı

Yükleniyor