Osmangazi Belediyesi Kurban Bayramı'na hazır

Veysel Karani Modern Kurban Satış ve Kesim Tesisi'nde 8 bin 120 küçükbaş, 2 bin 800 büyükbaş olmak üzere toplam 10 bin 920 hayvan satışa sunuldu.

GÜNDEM 11.06.2024 14:09:00 0
Osmangazi Belediyesi Kurban Bayramı

Osmangazi Belediyesi'nde Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında Veysel Karani Modern Kurban Satış ve Kesim Tesisi'nde 8 bin 120 küçükbaş, 2 bin 800 büyükbaş olmak üzere toplam 10 bin 920 hayvan satışa sunuldu. 

Geçit Mahallesi'nde oluşturulan kurban pazarında ise 1560 büyükbaş ve 8 bin 300 küçükbaş hayvan yer alıyor.

23 Pazar Yeri Kurban Kesim Alanı Olarak Düzenlendi

Belediye, ilçe genelinde 23 kapalı ve açık pazar yerini de kurban kesim alanı olarak düzenledi. Kesim yerleri, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bayram süresince düzenli olarak dezenfekte edilecek.

Bayramda 7/24 Görevde Olacaklar

Bayram süresince belediye personelinin de vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmesi için görevlerinin başında olacağını belirten Başkan Aydın, "Vatandaşlarımız acil durumlarda bize ulaşabilir, herhangi bir sıkıntı durumunda belediyemizi arayarak istek, talep ve şikayetlerini iletebilirler" diye konuştu.

Başkan Aydın açıklamasında  “Temizlik İşleri, Fen İşleri, Zabıta ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimizin yanı sıra çağrı merkezi personelimiz de bayram süresince çalışmalar yürütecek. Vatandaşlarımız acil durumlarda bize ulaşabilir, herhangi bir sıkıntı durumunda belediyemizi arayarak istek, talep ve şikayetlerini iletebilirler. Hayvanlarını satmak için yurdumuzun çeşitli noktalarından Osmangazi’ye gelen yurttaşlarımızla da sürekli irtibat içerisindeyiz. Onların da sorunlarını ve taleplerini gelip yerinde dinledik. Çözüm üretmek için buradayız. Şimdiden bir aksaklık oluşmaması adına
yurttaşlarımızın da kurban kesim yeri olarak belirlenen noktalarda ibadetlerini yerine getirmelerini istiyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak gerek yönetim kadromuz gerekse personelimiz olarak Kurban Bayramı’na hazırız. Şimdiden tüm İslam aleminin yaklaşan Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Allah, yeni bayramlara kavuşturmayı bizlere nasip etsin” diye konuştu.

Hijyen ve Temizlik Ön Planda

Kesim alanları, çevre ve toplum sağlığını gözeterek düzenlendi ve genel sağlık şartlarına uygun şekilde dezenfekte edildi. Bayram süresince Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de alanlarda görev yaparak hijyenin korunmasını sağlayacak. Kesim alanları tankerle sürekli yıkanacak ve çalışmalar bayram boyunca aralıksız devam edecek.

Başkan Aydın'dan Önemli Çağrı

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, yaptığı açıklamada vatandaşları belediyenin belirlediği kurban kesim alanlarını kullanmaya çağırdı. Aydın, "Vatandaşlarımızdan ricamız, kurban ibadetlerini belediyemiz tarafından belirlenen kurban kesim noktalarında yapmaları. Hijyenik ve sağlıklı ortamlarda, kendilerine ve başkalarına zarar vermeden kurbanlarını kesmelerini istiyoruz" dedi.

Bursa Büyükşehir meclisinde yüksek tansiyon!

Özel halk otobüsçülerinin taleplerine Bozbey’den cevap

Başkan Özdemir: Nilüfer’in kalbi ve geleceği satılık değildir!

Bakan Gürlek Özgür Özel'in iddialarına yanıt verdi!

Bursa'da sahte içki şebekesine darbe: 7 gözaltı

İnegöl’de ani dönüş kazası: 1 yaralı

İnegöl Hayvan Pazarı’nda kotra ihalesi 08 Nisan’da

Bursa'da su sandığı asidi içti, hayatını kaybetti!

Osmangazi’de Yeşilova sokakları yenileniyor

Binlerce İnegöllü Kadir Gecesi'nde Osb Camii'nde buluştu

Bakan Şimşek: Köprü ve otoyollar satılmıyor

Başkan Yılmaz, Kuzey Makedonya’da kardeşlik sofrasında

Bursa'da araçta kilitli kalan çocuk cam kırılarak kurtarıldı

Bakan Tekin, Ramazan etkinliklerini eleştirenlere tepki gösterdi

TÜİK: Limon fiyatları rekor seviyeye ulaştı

Nilüfer’de inşaat krizini bitirecek çözüm teklifi!

Nilüfer’de bayram öncesi tatlı denetimi

Başkan Bozbey personelle bayramlaştı

Ulu Cami’de baygınlık paniği

Osmangazi’nin iftar sofrası Altınova’yı buluşturdu

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı

Nilüfer’de kaçak yapılara yıkım

Gemlik Belediye Meclis Üyesi Mustafa Duran, CHP üyeliğinden istifa etti

Bakan Uraloğlu: Türkiye bayramda hava trafiğinde rekor kıracak

Bursa’da çatı katı alevlere teslim oldu

Nilüfer’de kanlı kavganın ardından barış iftarı

Başkan Yılmaz sahur için fırının başına geçti

Büyükşehir’den Odunluk’a güçlü altyapı hamlesi

İlber Ortaylı için anma töreni düzenlendi

Kestel Belediyesi'nden çölyak hastalarına destek

Yükleniyor

loading