Osmangazi Belediyesi Kurban Bayramı'na hazır

Veysel Karani Modern Kurban Satış ve Kesim Tesisi'nde 8 bin 120 küçükbaş, 2 bin 800 büyükbaş olmak üzere toplam 10 bin 920 hayvan satışa sunuldu.

GÜNDEM 11.06.2024 14:09:00 0
Osmangazi Belediyesi Kurban Bayramı

Osmangazi Belediyesi'nde Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında Veysel Karani Modern Kurban Satış ve Kesim Tesisi'nde 8 bin 120 küçükbaş, 2 bin 800 büyükbaş olmak üzere toplam 10 bin 920 hayvan satışa sunuldu. 

Geçit Mahallesi'nde oluşturulan kurban pazarında ise 1560 büyükbaş ve 8 bin 300 küçükbaş hayvan yer alıyor.

23 Pazar Yeri Kurban Kesim Alanı Olarak Düzenlendi

Belediye, ilçe genelinde 23 kapalı ve açık pazar yerini de kurban kesim alanı olarak düzenledi. Kesim yerleri, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bayram süresince düzenli olarak dezenfekte edilecek.

Bayramda 7/24 Görevde Olacaklar

Bayram süresince belediye personelinin de vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmesi için görevlerinin başında olacağını belirten Başkan Aydın, "Vatandaşlarımız acil durumlarda bize ulaşabilir, herhangi bir sıkıntı durumunda belediyemizi arayarak istek, talep ve şikayetlerini iletebilirler" diye konuştu.

Başkan Aydın açıklamasında  “Temizlik İşleri, Fen İşleri, Zabıta ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimizin yanı sıra çağrı merkezi personelimiz de bayram süresince çalışmalar yürütecek. Vatandaşlarımız acil durumlarda bize ulaşabilir, herhangi bir sıkıntı durumunda belediyemizi arayarak istek, talep ve şikayetlerini iletebilirler. Hayvanlarını satmak için yurdumuzun çeşitli noktalarından Osmangazi’ye gelen yurttaşlarımızla da sürekli irtibat içerisindeyiz. Onların da sorunlarını ve taleplerini gelip yerinde dinledik. Çözüm üretmek için buradayız. Şimdiden bir aksaklık oluşmaması adına
yurttaşlarımızın da kurban kesim yeri olarak belirlenen noktalarda ibadetlerini yerine getirmelerini istiyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak gerek yönetim kadromuz gerekse personelimiz olarak Kurban Bayramı’na hazırız. Şimdiden tüm İslam aleminin yaklaşan Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Allah, yeni bayramlara kavuşturmayı bizlere nasip etsin” diye konuştu.

Hijyen ve Temizlik Ön Planda

Kesim alanları, çevre ve toplum sağlığını gözeterek düzenlendi ve genel sağlık şartlarına uygun şekilde dezenfekte edildi. Bayram süresince Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de alanlarda görev yaparak hijyenin korunmasını sağlayacak. Kesim alanları tankerle sürekli yıkanacak ve çalışmalar bayram boyunca aralıksız devam edecek.

Başkan Aydın'dan Önemli Çağrı

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, yaptığı açıklamada vatandaşları belediyenin belirlediği kurban kesim alanlarını kullanmaya çağırdı. Aydın, "Vatandaşlarımızdan ricamız, kurban ibadetlerini belediyemiz tarafından belirlenen kurban kesim noktalarında yapmaları. Hijyenik ve sağlıklı ortamlarda, kendilerine ve başkalarına zarar vermeden kurbanlarını kesmelerini istiyoruz" dedi.

Başkan Bozbey’e saldıran iki kişi serbest bırakıldı

Başkan Özdemir emeklileri dinledi

CHP Heyetinden İl Başkanlığına destek ziyareti

BTSO Akademi iş dünyasının dönüşümüne rehberlik ediyor

GÜÇ Programı’na İTSO’dan destek: Gençler üretime hazırlanıyor

Bursa ile Litvanya arasında iş birliği mesajı

Mudanya Belediyesi'ne yıkım tepkisi: "Çözüm istiyoruz"

AK Parti’ye üç yeni katılım

Donald Trump: Yeniden aday olmak istiyorum

Bozbey’e saldırı bir kişinin değil bir sistemin sonucudur

Bakan Göktaş açıkladı: Aileler için kritik düzenleme yolda

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin emanetine sahip çıktık

Başkan Bozbey'e saldırı anı anbean kameralara yansıdı!

Bakan Tunç: Af söz konusu değil

Yurt dışı alışverişe sıkı denetim

Arda Turan ailesinin mutluluğuna ortak oldu

Engelsiz Bursa için 100 bin kişiye dokunan hizmet

AK Partili başkanlardan Bozbey’e yapılan saldırıya kınama

Başkan Aydın: En büyük sermaye insandır

2100 uyarısı: Türkiye nüfusu 25 milyona düşebilir

BAĞ-KUR ve GSS prim borçlularına müjde!

Fenerbahçe, Süper Kupa finalinde Galatasaray’ın rakibi oldu

Bursa dahil 63 ilde zehir tacirlerine darbe!

Venezuela’da ulusal yas ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan vali atamaları

Başkan Bozbey'e saldıran kişinin kimliği belli oldu!

Başkan Bozbey'e Bursalı siyasilerden destek geldi

Feti Yıldız'dan infaz düzenlemesine dair açıklama

Bakanlıktan fırtına ve çığ uyarısı

Başkan Bozbey'den saldırı sonrası ilk açıklama geldi!

Yükleniyor