Tarih: 04.05.2023 16:33

Osmangazi Belediyesi’nden ‘Ata Fidanı’ dağıtımı

Facebook Twitter Linked-in

Osmangazi Belediyesi'nin yetiştirmiş olduğu fideler 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda vatandaşlara dağıtıldı.

Osmangazi Belediyesi’nin dağıttığı ‘ATA Tohumları’nın içlerinde patlıcan, domates, salatalık ve biber fideleri bulunan paketlere vatandaşların ilgisi oldukça yoğun oldu. Başkan Mustafa Dündar On6tv mikrofonlarına yaptığı açıklamalarda şu sözleri ifade etti;

 ‘Yerli ve Milli olunca vatandaşların ilgisi böyle oluyor. Bizler de yerli ve milli ürünü her şeyde hizmette, üretimde, imalatta , bahçecilikte bunları uyguluyoruz. 4 yıldır Osmangazi Belediyesi tohum noktasında Ata tohumlarını üretme projeleri geliştirdiğimiz kendi merkezimizde , üniversite ile birlikte yapmış olduğumuz çalışmayla bunları zamanı gelince böyle bir günde dağıtıyoruz. Vatandaş kendi bahçesine balkonuna bunları eksin, tabii burada diğer bir amaçta vatandaşlarımız Ata Tohumlarını ekerek evlerinde yeşil sebze üretmelerini sağlamak.

Bu amaçla çalışmalarımızı bu şekilde sürdürüyoruz. Bugün 1 milyon fideyi Osmangazi'nin 15 farklı noktasında dağıtıyoruz. Ayrıca eskiden köy vasfındaki olan mahallelerimizin muhtarlarıyla görüşerek onlara da bu fideleri verdik. Onların da köye ekmelerini sağlıyoruz, Ata Tohumları Fideleri vatandaşlarımıza hayırlı olsun bereketli olsun inşallah.’ İfadelerini kullandı. 

Ata Tohumlarını alan vatandaşlar vakit kaybetmeden bahçelerine ekmeye başladı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —