Osmangazi Belediyesi’nden farkındalık projesi

Osmangazi Belediyesi, çalışanlarına sağlıklı beslenme ve ofis ergonomisi eğitimi düzenledi.

BURSA HABER 2.10.2024 15:01:00 0
Osmangazi Belediyesi’nden farkındalık projesi

Osmangazi Belediyesi, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle personele yönelik ‘Sağlıklı Beslenme ve Ofis Ergonomisi’ eğitimi düzenledi. Çalışma ortamında ergonomik şartların sağlanması, personelin iş veriminin ve memnuniyetinin artırılması, uzun vadede baş gösteren iş hastalıklarının önlenmesi ve sağlıklı beslenmenin sağlanması amacıyla Bursa İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle eğitim gerçekleştirildi. Osmangazi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime personel yoğun bir katılım gösterdi.

Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan Fizyoterapist Pınar Aydeniz, masa başı çalışanlar için ofis ergonomisi eğitiminin büyük önem taşıdığını ifade etti. Masa başında çalışanların genellikle baş, boyun ve sırt ağrılarından şikayetçi olduklarına vurgu yapan Aydeniz, “Omurga sağlığımızı korumak için masa başında çalışırken belli egzersizler yapmamız gerekiyor. Biz bu egzersizlere ofis rehabilitasyonu diyoruz. Masa başı çalışan kişiler eğer düzenli egzersiz yapmaz ise omurgada bozukluklar meydana gelebiliyor. Özellikle bel ve boyun düzleşmeleri yaşanabiliyor. Bu sıkıntıların önüne geçmek için düzenli yürüyüş ve egzersiz yapılmasını öneriyoruz. Oturma sırasında vücudun uygun duruş şekli mutlaka sağlanmalıdır. Oturma pozisyonu en fazla iki saatte bir değiştirilerek hareket edilmesi zorunludur” dedi.

Fizyoterapist Pınar Aydeniz yaptığı bilgilendirmenin ardından masa başında çalışanların mutlaka yapması gereken kültür-fizik hareketlerini uygulamalı olarak gösterdi.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan Diyetisyen Canan Tanrıöver ise “Amacımız sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konusunda farkındalık oluşturmak. Sağlıklı beslenmenin temelini bağırsaklar oluşturur. Bağırsak geçirgenliğini azaltmamız gerekir. Rafine gıdalardan daha az beslenmeliyiz. Paketli gıdaları tüketmemeliyiz. Sebze, meyve ve kuru baklagiller gibi posalı yiyeceklerin tüketimini arttırmalıyız. Beyaz unu tamamen bırakıp, ata tohumlarından üretilen undan yapılmış ekmekleri tüketmeliyiz. Bol su içmeliyiz. Sağlıklı beslenme ile birlikte fiziksel aktiviteleri de hayatımızın içerisine almamız lazım” diye konuştu.

Makine sektör temsilcilerinden BTSO’da dev buluşma

İnegöl’de sömestr tatili atölyelerle renklendi

Osmanlı’nın ilk başkenti Yenişehir dünya sahnesinde

Şadi Özdemir’den ramazan öncesi hijyen talimatı

Atış Yapı krizinde kritik görüşme!

Bursa'da drift pahalıya patladı!

Matlı’dan net uyarı: Gümrük Birliği güncellenmeli

Sisli yol faciaya yol açtı: 2 ölü, 10 yaralı

TÜİK açıkladı: 2025’te ihracat ve ithalat arttı

Osmangazi’de Dijiders öğrencilerine Uludağ motivasyon kampı

Büyükşehir’den çevreci ve ekonomik AdBlue üretimi

Altın ve gümüş sert düştü!

Virajı alamayan otomobil bariyerlere çarptı

Kalp krizi geçiren yolcu otobüsle hastaneye taşındı

Cezaevi aracı devrildi: 2'si ağır 10 yaralı

Ünlü isimlerin test sonuçları belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'i karşıladı

Alkollü sürücünün çarptığı 9 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Bursa’da seyir halindeki otomobil yandı

Bursa’da ulaşım için büyük plan

Sosyal medya tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü

Bursa'da aranan firarilere operasyon

Nilüfer’de uyuşturucuya jandarma darbesi

Bakan Bolat: 2030 hedefi 500 milyar dolar ihracat

Bakan Memişoğlu: Bağımlılıkla mücadelede toleransımız sıfır

Yıldırım’da enerjisini kendi üreten dönüşüm

Cevdet Yılmaz: Alım gücü artacak

HÜRKUŞ deneyimi GUHEM’de paylaşıldı

MSB: SDG ateşkesi ihlal etmeyi sürdürüyor

Fuarda İnegöl imzası: 170 firma aynı çatı altında

Yükleniyor