Osmangazi Belediyesi’nden Kübra denizci keskin’e Avrupa’dan çifte kupa

Barum Czech Rally Zlin’de kadın pilotlar arasında birinci, Rc 5 kategorisinde üçüncü oldu.

4.09.2024 12:58:00 0
Osmangazi Belediyesi’nden Kübra denizci keskin’e Avrupa’dan çifte kupa

Osmangazi Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü personeli Kübra Denizci Keskin, dünyadaki tek engelli kadın ralli pilotu olarak katıldığı Avrupa Ralli Şampiyonası’nın (ERC) Barum Czech Rally Zlin ayağından çifte kupa ile Bursa’ya döndü. Türkiye’nin ilk engelli kadın ralli pilotu olan Kübra Denizci Keskin, uluslararası arenada büyük bir başarıya imza atarak, 112 otomobilin katıldığı zorlu organizasyonda kadın pilotlar arasında birinci, Rc 5 kategorisinde ise üçüncü oldu.

Barum Czech Rally Zlin, Avrupa Ralli Şampiyonası’nın en uzun ve en zorlu yarışı olarak biliniyor. Toplam 193 kilometrelik özel etap ve 867 kilometrelik toplam mesafe ile pilotlar için büyük bir meydan okuma oluşturdu. Kübra Denizci Keskin, bu zorlu parkurlarda gösterdiği üstün performans ve kararlılığı ile hem Türkiye’de hem de dünya çapında adından söz ettirdi. Osmangazi Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü personeli olan Kübra Denizci Keskin, Avrupa’daki yarışta kazandığı çifte kupa ile birlikte Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a ziyarette bulundu.
Aydın: “Kübra yüzümüzü kara çıkartmadı”
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Kübra Denizci Keskin’in elde ettiği başarılardan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Kübra’yı geçtiğimiz günlerde başarılar dileyerek Çekya’da düzenlenen ralli yarışına uğurlamıştık. Kübra’nın başarılı olacağına olan inancımız tamdı. Kendisi de  yüzümüzü kara çıkartmadı. Barum Czech Rally Zlin’de kadın pilotlar arasında birinci oldu. Kendi kategorisinde ise 3’üncü oldu. Kendisini tebrik ediyorum. Başarısıyla engelli bireylere rol model olduğunu düşünüyorum. Kübra’nın başarılarının devamını diliyorum. Belediye çalışanımız olduğu için de daha mutlu ve gururluyuz” dedi.


Keskin: “Destekleri için başkanımıza teşekkür ederim”
Avrupa’dan çifte kupayla döndüğü için çok mutlu olduğunu ifade eden Kübra Denizci Keskin, “Avrupa Ralli Şampiyonası’nın en uzun yarışı olan Czech Rally Zlin, oldukça da zor bir yarıştı. Buradan kupalarla dönmek benim için çok büyük bir mutluluk oldu. Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın’a desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Şimdi tekrar Türkiye Şampiyonası’na geri dönüyoruz. Üç tane daha yarışımız olacak.  O yarışlardan da umarım güzel sonuçlarla ayrılacağız” şeklinde konuştu.
Başkan Aydın, Türkiye Şampiyonası’na katılacak olan Kübra Denizci Keskin’e başarılar diledi.

Bakan Gürlek’ten sosyal medya düzenlemesi açıklaması

İran’dan kritik NOTAM kararı

Başkan Erol: Kapı kapı, gönül gönül çalışıyoruz

Özel okullara fahiş fiyat soruşturması: 19 kurum incelemede

Bursaspor PFDK’ya sevk edildi

İnegöl Belediyesi yanlış algı oluşturan paylaşımlara karşı hukuki süreç başlattı

Nilüfer’de anneler için “Anne Taksi” uygulaması büyük ilgi gördü

BTSO Meclisi Bursa Business School’da toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan coşkusunu ve milli değerleri vurguladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-16 kazası bizi derinden üzdü

Burhanettin Duran: Afrika Boynuzu’nun güvenliği bizim için öncelik

Görele’de taciz skandalında yeni gelişme

Bursaspor’a taraftarlardan 300 milyon TL’lik destek

Ramazan akşamları Osmangazi’de bayram havası

Büyükşehir'den kırsal üretime kovan desteği

Bursa’da 20 milyonluk sahte soygun planı çöktü

Bursa’da hafriyat kamyonu trafiği hiçe saydı

Bursa Büyükşehir’den Filibe’de gönül sofrası

Balıkesir'de F-16 düştü: Şehidimiz var!

Başkan Taban’a sürpriz doğum günü kutlaması

Beyaz Saray’dan İran mesajı: “Trump ölümcül güç kullanmaya hazır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kimsenin bir avuç toprağında gözümüz yok”

Bursa Emniyeti’nden arananlara ve uyuşturucuya darbe

Bursa'da kafede büyük kavga: 100 bin liralık hasar

Karacabey’de milyonluk yarış atları sular altında

Başkan Yılmaz'dan Şehit Ailesine iftar ziyareti

Nilüfer Belediyesi’nden Podyumpark’a kira tespit davası

2Saz 1Ses konserinde ustalara saygı

Osmangazi’den Uludağ eteklerinde iftar buluşması

Bursa’da parkta bıçaklı kavga: 1 yaralı

Yükleniyor