Tarih: 29.08.2024 15:45

Osmangazi’de 30 Ağustos coşkusu engellilerle yaşandı

Facebook Twitter Linked-in

Osmangazi Belediyesi Engelliler Bakım Merkezi (OBAM) bünyesinde eğitim gören özel gereksinimli öğrenciler, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünde hazırladıkları gösterilerle bayramı coşkuyla kutladı. Osmangazi Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte, halk oyunları, dans gösterileri, “Fikirler Ölmez”, “Aynı Bahçenin Farklı Çiçekleri” ve playback keman performansları sergilendi. Engelli bireylerin hazırladığı gösteriler, programa katılanlar tarafından büyük alkış aldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliğine Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Başkan Yardımcıları Mutlu Esendemir, Sefa Yılmaz ve Mücahit Yıldızhan, engelli bireyler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, engelli bireylerin şiirler okuduğu ve özel gösteriler yaptığı etkinlik, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, OBAM’ın öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür ederek, “Bugün burada özgür ve bağımsız bir şekilde gösteriler yapabiliyorsak, birlik ve beraberlik içinde yaşayabiliyorsak, ezanlarımız okunuyor, bayrağımız dalgalanıyorsa, 102 yıl önce Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 26 Ağustos 1922’de başlatıp 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan mücadele sayesinde oldu. O gün o azim ve kararlılık, içerisinde ülkenin dört bir yanı bir fiil işgal edilmiş durumda mücadele etmeselerdi, emperyalizmin azılı dişlerine karşı vatanı savunmasalardı, bizler de bugün burada bu güzel etkinlikleri yapıyor olamayacaktık.” dedi.

Başkan Aydın, milli bayramların kutlanmasının her Türk vatandaşının asli görevi olduğunu vurgulayarak, “İlelebet bu topraklar bize yurt olsun diye, nice 30 Ağustos Zafer Bayramlarına diyerek herkesin bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda engelli bireyler, ellerindeki Türk bayrağı baskılı balonları gökyüzüne salarak bayramın coşkusunu yaşadı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —