Osmangazi’de 4 bin 110 ton atık ekonomiye kazandırıldı

Osmangazi Belediyesi, 2023 yılında toplam 4 bin 110 ton bitkisel atık yağ topladı.

BURSA HABER 12.07.2024 15:50:00 0
Osmangazi’de 4 bin 110 ton atık ekonomiye kazandırıldı

Osmangazi Belediyesi, ilçenin birçok bölgesine kurulan geri dönüşüm noktaları ile yıl boyunca yüzlerce ton atık topluyor. Toplanan atıklar, geri dönüşüme kazandırılarak ülke ekonomisine de büyük ölçüde katkı sağlanıyor. Doğaya sayısız hasar veren kirlilik kaynaklarından bitkisel atık yağların toplanması adına da çalışmalar yürüten İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri, Mobil Atık Getirme Aracı ile ilçeyi karış karış gezerek iş yeri ve evlerden atık yağları topluyor. 2023 yılında toplam 110 ton bitkisel atık yağ toplayan Osmangazi Belediyesi, hem doğaya hem de geleceğe önemli bir katkı sağladı. 

 

14 ayrı kategoride atıkların toplanıldığı Osmangazi Belediyesi Katı Atık Getirme Merkezi’nde ise 2023 yılında 3 bin 516 ton ambalaj, 9 ton elektronik, 6 ton pil, 1 ton floresan, 575 kilo atık ilaç, ömrünü tamamlamış lastik ve 464 ton giysi toplanarak hem çevrenin kirlenmesi engellendi, hem de ekonomiye katkı sağlandı.

 


Daha yaşanılabilir Osmangazi için çalıştıklarını ifade eden Osmangazi Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Dilek Yosun, “Demirtaş’ta 5 dönüm arazi üzerinde hizmet veren Katı Atık Getirme Merkezi’nde 14 farklı kategoride evsel nitelikli geri dönüşebilen atıklar topluyoruz. İlçe sınırlarımız içinde görevlendirdiğimiz ekiplerimiz belirli noktalarda vatandaşlarımıza geri dönüşüm atıklarıyla ilgili bilgilendirme çalışması yapıyor. Vatandaşlarımızdan alınan geri dönüşebilir nitelikte olan ambalaj, elektronik ve bitkisel atık yağlar ekiplerimiz tarafından toplanarak tesisimize getiriliyor. Toplanan bu atıklarla hem çevrenin kirlenmesi önlenirken hem de doğal kaynak kullanımıyla ilgili önlemleri ve çalışmaları hayata geçirmiş bulunmaktayız. Okullarda öğrencilerimize bilinçlendirme çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ekiplerimiz 2023 yılında 4 bin 110 ton atık toplandı” dedi.

 

 

 

 

 

Marmara Denizi'nin ekolojik yapısı inceleniyor

Bursa'da pizza dükkanına silahlı saldırı

İnegöl’ün en özel anaokulu hizmete başladı

Dev derbiye saatler kaldı

Yıldırım'da nostalji gecesi

Uludağ’da kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı

Nilüfer Belediyespor Eker, nefes kesen maçta galip geldi

Bakan Yerlikaya açıkladı: 103 terörist teslim oldu

Doğa yürüyüşünde yüksekten kayalık bölgeye düştüler

Büyüme rakamları açıklandı

Eğitimde yeni yaklaşımlar

Bursaspor evinde Fethiyespor'u 3-0 mağlup etti

Halk TV, Radyoaktif ve Uludağ FM’i sattı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in parti meclisi anahtar listesi belli oldu

Bursa’nın en prestijli projesi Down Town’da çöküş

Bursaspor – Fethiyespor maçına saatler kaldı

Tuna Caddesi ulaşımın yeni koridoru oluyor

AK Parti Bursa 61. İl Danışma Meclisi’ne yoğun katılım

CHP Kurultayı’nda son gün

Nilüfer’de ücretsiz mesleki kurslar başlıyor

Osmangazi’de park içi yürüyüş yolları yenilendi

Bursa’da cinsiyet kalıplarını yıkan eğitimler

Papa 14. Leo, İznik’e geldi

Başkan Erdoğan: “Devlet-millet bağını her zamankinden daha güçlü hale getirdik”

Nilüfer Belediyesi’nde Çatalhöyük konuşuldu

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan "Terörsüz Türkiye" mesajı

İnegöl’de sanayinin park sorununa büyük çözüm

CHP 39. Kurultayı Ankara’da toplandı

Osmangazi Belediyespor’un yıldızı Türkiye International’da birinci

Bursa Büyükşehir LoRa Alliance’a üye oldu

Yükleniyor