Osmangazi’de gökyüzü şöleni: Bilimseverler Perseid meteor yağmurunu izledi

Osmangazi Belediyesi, Bilim ve Amatör Astronomi Kulübü (BAAK) ile işbirliği yaparak “Köylerde Bilim Buluşması” etkinliğini Tuzaklı Mahallesi'nde gerçekleştirdi.

BURSA HABER 13.08.2024 17:17:00 0
Osmangazi’de gökyüzü şöleni: Bilimseverler Perseid meteor yağmurunu izledi

Osmangazi Belediyesi’nin bu yıl ilk kez hayata geçirdiği “Köylerde Bilim Buluşması” etkinliği, halkın bilime olan ilgisini artırmayı ve bilimle iç içe olmasını amaçlıyor. Tuzaklı piknik alanında düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar teleskopla ay ve Satürn gözlemi yapma fırsatı buldu. Ayrıca, Amatör Astronom Cem Özkan tarafından gerçekleştirilen ışık kirliliği ölçümü ve Astronom İlhan Vardar’ın göktaşları ile Perseid meteor yağmuru hakkında verdiği bilgiler, katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi.

Gece, uzay temalı müzik dinletisi ile başlarken, saat 23:00 ile 00:00 arasında katılımcılar, teleskopla Satürn'ü gözlemleyerek gökyüzünün büyüleyici manzarasını izledi. Her meteor yağmuru gözlemi sırasında vatandaşlar alkışlarla tepkilerini gösterdi.

Etkinliğe katılan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, Bilim ve Amatör Astronomi Kulübü (BAAK) Yönetim Kurulu Başkanı Cem Özkan, Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Aykut Büyükdere, Astronom İlhan Vardar, Yüksek Astronom Fevzi Çetin, Amatör Astronom Arif Bozdemir ve Bursalı vatandaşlar, bilim ve doğanın büyüleyici birleşimine tanıklık ettiler.

Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Aykut Büyükdere, etkinlik sırasında yaptığı konuşmada, bilimin insanlığın en büyük rehberlerinden biri olduğunu vurguladı. Büyükdere, “Burada, gökyüzündeki olağanüstü doğa olayını izlerken evrenin büyüklüğünü ve bizim mütevazi yerimizi bir kez daha idrak ediyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak, bilimi köylerimize taşımaya devam ediyoruz. Bu etkinlikle gençlerimizi ve köy halkımızı bilim ışığıyla buluşturmayı amaçlıyoruz. Gökyüzüne bakarken, bilimin ve Cumhuriyetin aydınlık yolunu hatırlayalım” dedi.

Bilim ve Amatör Astronomi Kulübü (BAAK) Yönetim Kurulu Başkanı Cem Özkan ise, toplumla bilim arasındaki bağı güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Özkan, “Astronomi, 7’den 77’ye herkesin varoluşuna dair temel sorgulamalar yaptığı bir alan. Bu kapsamda, Osmangazi Belediyesi ile işbirliği yaparak bu tür etkinliklerle bilimi tanıtmayı amaçlıyoruz. Bugün burada yapılan etkinlik, bu serinin ilk adımı oldu ve büyük bir memnuniyetle karşılandı” diye konuştu.

Gecenin sonunda, katılımcılar çıplak gözle Perseid meteor yağmurunu gözlemleyerek, unutulmaz bir deneyim yaşadılar. Osmangazi Belediyesi’nin bilimle dolu bu etkinliği, Bursalılar için bilime olan ilgiyi artıracak bir dizi etkinliğin başlangıcı olarak kabul ediliyor.

Bursa, yaşam kalitesinde 118’inci sırada

Pakistan’ın hava saldırısında 25 kişi öldü

Nilüfer'de MESEM ve çocuk işçiliği masaya yatırıldı

Yıldırım’da çocuklara tekne orucu iftarı

Kremlin’den sert mesaj: Hedef olur

Bursa’daki mahkeme SİDEMİR’i TMSF’ye bıraktı

Uraloğlu: Boğazlarda dijital dönüşüm başlıyor

Bursa’da 700. yıl etkinliğinde tarih yolculuğu

Osmangazi’de aranan 2 hükümlü yakalandı

Mustafa Bozbey iftarı vatandaşlarla yaptı

2 bin 543 metrede Türk Bayrağı yenilendi

Yenişehir’de kuyumcuya silahlı soygun girişimi

Nilüfer’de ekmeğin içinden lastik çıktı

Usta oyuncu Ali Tutal’dan acı haber

Büyükşehir’den Ramazan’a özel kültür turu

Bursa’da minikler tiyatroyla buluştu

AK Parti Bursa’dan kararlılık vurgusu

Bursaspor’dan kritik deplasman galibiyeti

Yenişehir’e çevreci Cumartesi Pazarı geliyor

Keles’e ve Dağ ilçelerine cezaevi neden gerekli ?

Bursaspor sevgisi Üsküp’te yankılandı

Bursa’da yasa dışı bahis operasyonu: 4 tutuklama

Bursa'da 17 bin sosyal konutun hak sahibinin belirleneceği kura çekiliyor

Bursa’daki hurdacıda Boeing 747 şaşkınlığı

Bursaspor İzmir’de 3 puan peşinde

Bursa’da zehir tacirine büyük darbe

Osmangazi’de Ramazan coşkusu meydanlara taştı

Bursa'da 38 Saatlik kamera takibi yankesiciyi yakalattı

Ramazan’ın birlik ruhu Bursa’yı sardı

İftar ve Sahur artık ses bombasıyla duyuruluyor

Yükleniyor