Osmangazi’de Yollar Asfaltla Yenileniyor

Osmangazi Belediyesi, pandemi nedeniyle alınan tam kapanma kararını fırsata çevirerek trafiğin yoğun olduğu cadde ve sokaklarda yenileme çalışmalarına hız verdi.

BURSA HABER 3.05.2021 16:03:00 0
Osmangazi’de Yollar Asfaltla Yenileniyor

Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Çevreyolu Caddesi, freze çalışmalarının ardından sıcak asfaltla kaplanarak yenileniyor.

Korona virüs tedbirleri kapsamında geçtiğimiz yıldan beri zaman zaman uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında ilçedeki 136 mahallenin tamamında bozulan yolların yenilenmesi için adeta seferberlik ilan eden Osmangazi Belediyesi, geçtiğimiz Cuma günü başlayan 17 günlük tam kapanma kararını da fırsata çeviriyor. İlçenin planlı gelişim bölgelerinden biri olan Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yaklaşık 1,5 kilometre uzunluğundaki Çevreyolu Caddesi, Osmangazi Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından önce freze makinası ile kazınıp, ardından sıcak asfalt kaplanarak yenileniyor. 

Tam kapanma kararının ardından uygulamaya başlanan sokağa çıkma kısıtlaması ile birlikte bozuk olan yollarda yenileme çalışmalarına hız verdiklerini söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bazen, krizler fırsatları da beraberinde getirir. Bu fırsatları değerlendirmek son derece önemlidir. Bizler de, normal zamanda çok ciddi ulaşım sıkıntısı yaşanacak caddeleri, tam kapanmanın olduğu günlerde çalışarak yeniliyoruz” dedi.

 

Osmangazi’de yaya ve araç ulaşımı için çok ciddi bütçe ayırdıklarını, yeni açılan imar yolları dışında, mevcut yolların bakım ve yenilenmesi için, geçtiğimiz yıl yollara 60 bin ton civarında sıcak asfalt serdiklerini söyleyen Başkan Mustafa Dündar, “Tam kapanma kararı ile birlikte, trafik yoğunluğunun fazla olduğu Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Çevre Yolu Caddesi’nde çalışma başlattık. Bin 300 metre uzunluğundaki cadde, freze makinası ile mevcut asfalt sökülüyor, ardından sıcak asfalt ile kaplanıyor. Yapılan freze çalışması ile yaklaşık 2 bin 500 ton freze malzemesi elde edilirken, cadde 5 bin 200 ton sıcak asfalt ile kaplanacak. Kısıtlamaları fırsata çevirerek, cadde ve sokaklarımızın bozulan asfalt zeminlerini yenileyeceğiz” diye konuştu.

 

Osmangazi Belediyesi

Bakan Gürlek’ten sosyal medya düzenlemesi açıklaması

İran’dan kritik NOTAM kararı

Başkan Erol: Kapı kapı, gönül gönül çalışıyoruz

Özel okullara fahiş fiyat soruşturması: 19 kurum incelemede

Bursaspor PFDK’ya sevk edildi

İnegöl Belediyesi yanlış algı oluşturan paylaşımlara karşı hukuki süreç başlattı

Nilüfer’de anneler için “Anne Taksi” uygulaması büyük ilgi gördü

BTSO Meclisi Bursa Business School’da toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan coşkusunu ve milli değerleri vurguladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-16 kazası bizi derinden üzdü

Burhanettin Duran: Afrika Boynuzu’nun güvenliği bizim için öncelik

Görele’de taciz skandalında yeni gelişme

Bursaspor’a taraftarlardan 300 milyon TL’lik destek

Ramazan akşamları Osmangazi’de bayram havası

Büyükşehir'den kırsal üretime kovan desteği

Bursa’da 20 milyonluk sahte soygun planı çöktü

Bursa’da hafriyat kamyonu trafiği hiçe saydı

Bursa Büyükşehir’den Filibe’de gönül sofrası

Balıkesir'de F-16 düştü: Şehidimiz var!

Başkan Taban’a sürpriz doğum günü kutlaması

Beyaz Saray’dan İran mesajı: “Trump ölümcül güç kullanmaya hazır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kimsenin bir avuç toprağında gözümüz yok”

Bursa Emniyeti’nden arananlara ve uyuşturucuya darbe

Bursa'da kafede büyük kavga: 100 bin liralık hasar

Karacabey’de milyonluk yarış atları sular altında

Başkan Yılmaz'dan Şehit Ailesine iftar ziyareti

Nilüfer Belediyesi’nden Podyumpark’a kira tespit davası

2Saz 1Ses konserinde ustalara saygı

Osmangazi’den Uludağ eteklerinde iftar buluşması

Bursa’da parkta bıçaklı kavga: 1 yaralı

Yükleniyor