Osmangazi’deki Camilerde Ramazan Temizliği

Osmangazi Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla ilçedeki camilerde detaylı temizlik ve dezenfeksiyon çalışması yürütüyor.

BURSA HABER 20.04.2021 13:50:00 0
Osmangazi’deki Camilerde Ramazan Temizliği

 Camilerdeki halılar vakumlu mobil yıkama aracı ile yıkanırken, korona virüs salgınına karşı cami içleri, şadırvanlar ve ortak kullanım alanları dezenfekte edilerek daha hijyenik hale getiriliyor.

Osmangazi Belediyesi, ilçe halkının ibadetlerini huzurlu bir şekilde yapmaları adına Ramazan ayında başlattığı cami temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. İlçe genelindeki 355 caminin tamamında yürütülecek olan çalışmalar kapsamında camilerdeki halılar, halı yıkama makinesi ve deterjanlı suyla yıkanırken; pencereler, camlar, kapılar, mihraplar, minberler, kürsüler, ayakkabılıklar, duvarlar ve avizeler büyük bir titizlikle siliniyor. Ayrıca korona virüs salgınına karşı cami içleri, şadırvanları ve ortak kullanım alanları ekipler tarafından dezenfekte edilerek daha hijyenik hale getiriliyor. Günde ortalama 10 caminin temizlik ve dezenfeksiyon çalışmasını yapan ekipler, Ramazan ayının başlamasından bugüne kadar toplam 250 camide çalışma yürüttü. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi İlçe Müftüsü Mehmet Uzun ile birlikte İvaz Paşa Camii’ne giderek çalışmaları yerinde inceledi. Osmangazililerin daha temiz ve hijyenik ortamda ibadet etmeleri için çalıştıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak ülkemizde ilk korona virüs vakasının göründüğü geçtiğimiz yıl Mart ayından bu yana ilçemiz genelindeki 821 kamu binasında 15 günlük periyotlar halinde temizlik ve dezenfeksiyon çalışması yürütüyoruz. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçemizdeki ibadethanelerde detaylı bir temizlik çalışması başlattık. Ekiplerimiz, ilçe genelindeki 355 cami, mescid ve cemevinde çalışmalar yürütüyor. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında camilerimiz Ramazan ayında teravih namazına kapalı olsa da vatandaşlarımız diğer vakit namazlarında ibadetlerini temiz bir şekilde yerine getirebilsinler istiyoruz. Allah, tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Ramazan ayımız mübarek olsun” dedi. 

Osmangazi İlçe Müftüsü Mehmet Uzun da yürütülen temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarının merkezden en uç noktaya kadar ilçe genelindeki tüm camilerde gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini sundu. 

 

Osmangazi Belediyesi 

İnegölspor otobüsüne kavuştu

Bursa'da borçlar sıfırlandı!

Bursalı sporcu Türkiye ikincisi!

AK Parti'den 19 maddeli yeni kanun teklifi: Bedelli askerliğe büyük zam!

Nilüfer’de Medeni Kanun’un 100. yılı konuşuldu

İran’da geçici Liderlik Konseyi göreve başladı

Bursa’da 24 yıl hapis cezalı şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz’dan Soydaşlara ziyaret

Hamaney'in suikastine giden ve aylar süren istihbarat takibinin ayrıntıları

Bursa’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 26 yabancı uyruklu yakalandı

Kestel'de miniklerin Ramazan sevinci

İran: Nükleer tesisimize saldırı oldu

İran Kızılayı, ABD ve İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı

Kuveyt: ABD'ye ait birkaç savaş uçağı düştü

Hasan Âli Yücel Osmangazi’de anıldı

Bursa’da bahis operasyonu

Cevdet Yılmaz: Ekonomimiz şoklara karşı dayanıklı

Türkiye ekonomisi 2025’te %3,6 büyüdü

Ramazan bereketi Yıldırım'da paylaşıldı

İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad hayatını kaybetti

Bursa’da aranan 2 şahıs yakalandı

Hamaney'in yerine gelecek isim belli oldu

Başkan Bozbey Mustafakemalpaşa’da iftarda vatandaşla buluştu

Toprak Razgatlıoğlu MotoGP tarihine geçti

Trump’tan İran açıklaması: Saldırılar beklenenden sınırlı

Gram altın 8 bin TL’yi aştı, ons zirveye koştu

Erdoğan ile Trump arasında telefon diplomasisi

İran lideri Hamaney saldırıda hayatını kaybetti

Timsah 3 puanı 6 golle aldı!

Türkiye’den İran gerilimine arabuluculuk mesajı

Yükleniyor