Osmangazi’den Hasan Ali Yücel anısına öykü yarışması başladı

Osmangazi Belediyesi, Hasan Ali Yücel'in anısını yaşatmak amacıyla bu yıl ilk kez düzenlediği Hasan Ali Yücel Öykü Yarışması için başvuruları kabul etmeye başladı.

GÜNDEM 1.08.2024 16:48:00 0
Osmangazi’den Hasan Ali Yücel anısına öykü yarışması başladı

Osmangazi Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin eski Milli Eğitim Bakanlarından ve Köy Enstitüleri’nin kurucusu olan Hasan Ali Yücel'in anısını yaşatmak amacıyla bu yıl ilk kez düzenlediği Hasan Ali Yücel Öykü Yarışması için başvuruları kabul etmeye başladı. Gençlere Hasan Ali Yücel’i tanıtmak ve yeni yazarların ortaya çıkmasını hedefleyen yarışmaya, başvurular 1 Kasım 2024 tarihine kadar devam edecek.

Yarışmanın konusu, "Hasan Ali Yücel’in eğitim ve kültür hayatına katkıları" olarak belirlendi. 18 yaşını doldurmuş herkesin katılabileceği yarışmaya, yurtiçinden ve yurtdışından başvurular kabul ediliyor. Yarışmaya katılmak isteyenler öykülerini, rumuz kullanarak, kulturvesanat@osmangazi.bel.tr e-posta adresine gönderebilecekler. İnternet ve sosyal medya mecralarında yayımlanmış, herhangi bir yarışmada ödül kazanmış veya dereceye girmiş eserler yarışmaya katılamayacak. Her katılımcı en fazla bir eser ile başvuruda bulunabilecek.

Yarışma sonuçları, Aralık ayında düzenlenecek bir törenle açıklanacak. Yarışmada birinciye 25 bin, ikinciye 20 bin, üçüncüye 15 bin ve mansiyon ödülü olarak 10 bin Türk Lirası para ödülü verilecek. Ayrıca jüri üyelerinin yayımlanmaya uygun bulduğu eserler kitaplaştırılacak. Yarışmanın seçici kurulunda Doç. Dr. Betül Batır, Prof. Dr. Gökhan Tunç, Prof. Dr. Hülya Taş, Derya Biçer ve Jale Sancak yer alacak.

Yarışmaya katılmak isteyenler, www.osmangazi.bel.tr internet adresinden yarışma hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirler.


CHP Parti Meclisi İstanbul'da toplandı

Yine UEDAŞ yine ölümcül iş kazası!

Gazze'de ateşkes başladı

Mustafa Varank'tan İnegöl'e ziyaret

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı istifa etti

Gazze Şeridi’nde İsrail saldırıları sürüyor

Bursa’da sis etkili oldu

TikTok ABD’de yasaklandı!

474.546 sürücüye ceza kesildi

Elektrik direğine çarpan polis memuru hayatını kaybetti

Erdoğan'dan Özel'e: Esenyurt'tan, Beşiktaş'tan haberin yoksa sen bu işi bırak

İnegölspor - Altınordu FK maç sonucu

Uludağ'da zincirleme kayak kazası

Bursa’da sahte altın operasyonu

Gazze'de ölü sayısı 46 bin 899 oldu

Hakan Fidan: Hamas ile İsrail arasındaki ateşkesten memnuniyet duyuyoruz

Bursa İş Dünyası KFA Organizasyonuyla Heimtextil Fuarı’nda

50 liraya dayanan benzin bile Bursa trafiğini rahatlatmadı

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 21 terörist etkisiz hale getirildi

Yenişehir’de can dostları için yeni proje başlıyor

Türkiye'den Şam'a ilk uçuş tarihi açıklandı

İnegöl'de sömestr tatili dolu dolu geçecek

Bursa için 5 günlük hava durumu

Benzine zam geldi

Bursa dahil 23 ilde FETÖ operasyonu: 47 gözaltı

İnegöl’de alkollü sürücü altyapıya saplandı!

Başkan Aydın, minik öğrencilerin karne törenine katıldı

Başkan Yılmaz, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu

İnegöl'de minik öğrencilere karneleri Başkan Taban'dan

İsrail kabinesi, ateşkes anlaşmasını onayladı

Yükleniyor