Osmangazili çocuklar, Uludağ’da kayakla buluştu!

Osmangazi Belediyesi'nin 'Osmangazili Çocuklar Uludağ’da Hız Kar ve Macera' projesiyle 200'ün üzerinde çocuk, Uludağ'da kayak yapmayı öğrenerek, beyaz cenneti keşfetme fırsatı buldu.

BURSA HABER 1.03.2025 13:07:00 0
Osmangazili çocuklar, Uludağ’da kayakla buluştu!

Osmangazi Belediyesi’nin daha önce Uludağ’a gitme fırsatı bulamayan çocukları beyaz cennete götürerek, kayak yapmayı öğrettiği ‘Osmangazili Çocuklar Uludağ’da Hız Kar ve Macera’ projesi ile 40 mahalleden 200’ün üzerinde çocuk temel seviyede kayak yapmayı öğrendi. 

 

 

Osmangazi Belediyesi, ‘Osmangazili Çocuklar Uludağ’da Hız Kar ve Macera’ sloganıyla hayata geçirdiği proje ile hayatlarında hiç Uludağ’a gitmemiş olan çocuklara beyaz cennete kayak yapma imkanı sundu. Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği işbirliğinde düzenlenen proje kapsamında Ocak ve Şubat ayları içerisinde haftanın 4 günü Uludağ’a günübirlik turlar düzenlendi. Her gün farklı bir mahalle için düzenlenen turlara katılan Osmangazili çocuklar, teleferik ile kayak pistine götürüldü. Uludağ’a ayak basar basmaz büyük heyecan yaşayan çocuklara, Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği üyeleri tarafından kayak takımları giydirildi. Çocuklara, uzman kayak eğitmenleri tarafından gönüllü olarak kayak eğitimi verildi. Hayatında hiç kayak takımlarıyla kayak yapmamış olan çocuklar, aldıkları 2 saatlik eğitimin ardından tek başına kayak yapmanın heyecanını yaşadı. 

 

 

 

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen projeden, iki ayda 40 mahalleden 200’ün üzerinde çocuk faydalandı. Uludağ’a çıkarak kayak yapma fırsatı bulan çocukların mutluluğu ise gözlerinden okundu. Kayakla tanışan öğrenciler aynı zamanda Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’ı gezme fırsatı buldu.

 

 

Bursaspor'dan deplasmanda 6 puanlık galibiyet!

Bursa milletvekili, Özgür Özel'in A takımında

“Kadın Sığınağı” ilk gösteriminde büyük beğeni topladı

Osmaniye'de katliam gibi kaza yaşandı

Bursa'da lezzetler gün yüzüne çıkıyor

Nilüfer’de gönüllülük ve dayanışma buluşması

Osmangazi’de cumhuriyetin eğitimci ilk kadın milletvekilleri konuşuldu

Yeni araştırma: İl olmaya en yakın ilçeler belli oldu

TİMBİR’den RTÜK’e ziyaret; İnternet medyasında yeni dönem iş birlikleri konuşuldu

Başkan Taban gençlere kulak verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kadın haklarında altın yıllarını bizim dönemimizde yaşıyor

Nilüfer'de su kesintisi

Nilüfer’de renkli yılbaşı hazırlığı

Mudanya’ya değer katan proje

Bir şirkete el konuldu, bir şirkete kayyum atandı

Yıldırım’ın gençleri tarih turunda

Nilüfer Belediyesi’ne soruşturma

Bursa’da Engel Tanımayan Bilim Yolculuğu

Black Friday Çılgınlığı: İndirim mi, Toplumsal Yanılsama mı?

Osmangazi’den kadın haklarına güçlü vurgu

Futbolda bahis skandalı büyüyor: Yeni gözaltı dalgası

Feti Yıldız: “İmralı’daki görüşme çok olumlu geçti, negatif hiçbir şey yok”

Bu sezon ilk defa Bursaspor taraftarına ceza geldi!

Yıldırım Belediyesi engelleri sevgi ile aşıyor

Nilüfer’de QR’lı ruhsat dönemi

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesinde yerinde dönüşüm başlıyor

Bozbey: Dağ yöresi Bursa’nın geleceği

T10F Gemlik’te vitrine çıktı

Düzeltme metni

Yunanistan'a MSB'den bomba yanıt!

Yükleniyor