Osmangazi’nin köyleri eğlence dolu günler yaşıyor

Osmangazi Belediyesi bu yıl ilk kez düzenlediği ‘Köyümüzde Şenlik Var’ projesi ile dağ ve ova köylerine eğlence dolu günler yaşatmayı sürdürüyor.

BURSA HABER 30.07.2024 10:38:00 0
Osmangazi’nin köyleri eğlence dolu günler yaşıyor

Osmangazi Belediyesi bu yıl ilk kez düzenlediği ‘Köyümüzde Şenlik Var’ projesi ile dağ ve ova köylerine eğlence dolu günler yaşatmayı sürdürüyor. Yaz döneminde mahalle mahalle gezen ekipler, hem çocuklara hem yetişkinlere müzik, dans, eğlence ve sanat dolu etkinlikler sunuyor. 
Yaz dönemi boyunca 32 farklı kırsal mahallede gerçekleştirilecek ‘Köyümüzde Şenlik Var’ etkinlikleri, diğer mahallelerde olduğu gibi Çukurca Mahallesi’nde de büyük ilgi gördü. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın da katıldığı program, çocuklar için düzenlenen etkinliler ile başladı. Kendileri için özel olarak hazırlanan alanda bir araya gelen çocuklar, unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları, şişme oyun parkurları, zıp zıp, yüz boyama, bouble şov, palyaço gösterisi gibi aktiviteler ve çeşitli ikramlar ile doyasıya eğlendi. 

 

 


Tavla turnuvasında ilk zarı Başkan Aydın attı 
Köyümüzde Şenlik Var projesinin en çok ilgi gören etkinliklerinden olan yemek yarışması ise köyde yaşayan kadınlar için özel olarak düzenlendi. Yarışmaya katılan kadınlar, yapmış oldukları yöresel yemekler ile mutfaktaki hünerlerini ve el lezzetlerini ortaya koydu. Lezzet şöleninin yaşandığı yarışmada dereceye giren kadınlara çeşitli hediyeler verildi. Şenliklerin bir diğer eğlence dolu etkinliği tavla turnuvasında ise rekabet üst düzeydeydi. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Çukurca Mahallesi Muhtarı Semih Erzincanlıoğlu ile birlikte tavlanın başına oturarak turnuvadaki ilk zarı attı. 
Müzik ve eğlence dolu programda coşku zirve yaptı 
Yemek yarışması ve tavla turnuvasının ardından sahne alan Osmangazi Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun güçlü ses ve saz sanatçılarıyla verdiği konser, Çukurcalıları doyasıya eğlendirdi. Koronun seslendirdiği şarkılara eşlik eden mahalle sakinleri, hareketli şarkılarla birlikte oynadı. Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ekibi de yaptığı danslar ile şenlik programına renk kattı.  

 

 

 


Aydın: “Gittiğimiz her mahallede bu güzel tabloyu görüyoruz” 
Çukurca Mahallesi sakinleri ile birlikte eğlence dolu bir gün geçiren Başkan Aydın, “Osmangazi ilçemiz 136 mahalleden oluşuyor. 16 tanesi dağ, 20 tanesi ise ova olmak üzere toplam 36 köyümüz var. Köyler mahalle statüsüne geçmiş olsa da bizler kırsal mahallelerimizi hala köy olarak adlandırıyoruz. Köyümüzde Şenlik Var projesi kapsamında düzenlediğimiz şenlik programının altıncısını Çukurca Mahallemiz de gerçekleştirdik. Çukurca, köy hayatının ve köy geleneklerinin yaşatıldığı mahallelerimizden bir tanesi. Eskiden pikniklerde, panayırlarda ve şenliklerde tüm mahalle halkı bir araya gelirdi. Bu gelenekleri günümüzde de yaşatmak istiyoruz. Etkinlerimizi düzenlediğimiz köylerde de geçmişte yaşadığımız bu ortamları görüyoruz. Kültürel değerlerimizi, lezzetlerimizi ve oyunlarımızı yaşatıyoruz. Her gittiğimiz mahallemizde bu güzel tabloyu görünce biz de mutlu oluyoruz” diye konuştu. 

 

 

 


Çukurca Mahallesi Muhtarı Semih Erzincanlıoğlu da yaptığı konuşmada, “Köyümüzde Şenlik Var projesi ile mahallemize hafızalardan silinmeyecek güzellikte bir gün yaşattığı için Başkanımız Erkan Aydın’a hem şahsım hem de mahalle sakinlerim adına teşekkür ederim” dedi. 
 

Bursaspor'dan deplasmanda 6 puanlık galibiyet!

Bursa milletvekili, Özgür Özel'in A takımında

“Kadın Sığınağı” ilk gösteriminde büyük beğeni topladı

Osmaniye'de katliam gibi kaza yaşandı

Bursa'da lezzetler gün yüzüne çıkıyor

Nilüfer’de gönüllülük ve dayanışma buluşması

Osmangazi’de cumhuriyetin eğitimci ilk kadın milletvekilleri konuşuldu

Yeni araştırma: İl olmaya en yakın ilçeler belli oldu

TİMBİR’den RTÜK’e ziyaret; İnternet medyasında yeni dönem iş birlikleri konuşuldu

Başkan Taban gençlere kulak verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kadın haklarında altın yıllarını bizim dönemimizde yaşıyor

Nilüfer'de su kesintisi

Nilüfer’de renkli yılbaşı hazırlığı

Mudanya’ya değer katan proje

Bir şirkete el konuldu, bir şirkete kayyum atandı

Yıldırım’ın gençleri tarih turunda

Nilüfer Belediyesi’ne soruşturma

Bursa’da Engel Tanımayan Bilim Yolculuğu

Black Friday Çılgınlığı: İndirim mi, Toplumsal Yanılsama mı?

Osmangazi’den kadın haklarına güçlü vurgu

Futbolda bahis skandalı büyüyor: Yeni gözaltı dalgası

Feti Yıldız: “İmralı’daki görüşme çok olumlu geçti, negatif hiçbir şey yok”

Bu sezon ilk defa Bursaspor taraftarına ceza geldi!

Yıldırım Belediyesi engelleri sevgi ile aşıyor

Nilüfer’de QR’lı ruhsat dönemi

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesinde yerinde dönüşüm başlıyor

Bozbey: Dağ yöresi Bursa’nın geleceği

T10F Gemlik’te vitrine çıktı

Düzeltme metni

Yunanistan'a MSB'den bomba yanıt!

Yükleniyor