Osmangazi’nin eğitim seferberliği Şırnak’a uzandı

Osmangazi’nin eğitim seferberliği Şırnak’a uzandı... İşte detaylar

BURSA HABER 17.10.2020 11:09:00 0
Osmangazi’nin eğitim seferberliği Şırnak’a uzandı

Covid-19 sürecinde bin 120 öğrenciye tablet ile 7 bin 200 öğrenciye çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtımı, 5 ayrı noktada internete erişim için EBA Merkezlerinin açılması, 350 okulun onarım, temizlik ve temel ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayan Osmangazi Belediyesi, Şırnak’ta görevli Bursalı öğretmenin çağrısına da kayıtsız kalmadı. Burcu öğretmenin öğrencileri için talep ettiği çanta, kırtasiye malzemeleri, kitap, oyuncak ve tabletler yola çıktı.


1 milyona ulaşan nüfusu ile Türkiye’nin 4. büyük ilçesi Osmangazi Belediyesi, Avrupa Birliği Belediyelerine örnek gösterilen Covid-19 salgını ile mücadele çalışmalarına eğitime yönelik yaptığı çalışmaları da ekledi. Hayatın her alanında önemli değişimler oluşturan salgından en fazla etkilenenlerin başında eğitim ve milyonlarca öğrenci geliyor. Uzaktan eğitimin başlamasıyla özellikle dar gelirli aile çocuklarının internete ve bilgisayara erişiminde ciddi sorunlar yaşanıyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak için harekete geçen Osmangazi Belediyesi, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalayarak, ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet dağıtımına başladı. Osmangazi Belediyesi halen devam eden tablet dağıtımında şu ana kadar bin 120 öğrenciye ulaştı.


İlçe genelinde kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tespit edilen 7 bin 200 öğrenciye kısa sürede başta okul çantası, kırtasiye malzemeleri, kitap, oyuncak dağıtımı gerçekleştirildi. Eğitime büyük önem veren Osmangazi Belediyesi, ilçede 350 okulun tüm bakım, onarım ve temel ihtiyaçlarını yerine getirdikten sonra okulların dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hemen ardından gerek altyapı gerekse ekonomik sebeplerden dolayı internet erişim imkânı bulunmayan öğrenciler için ilk etapta nüfusu 400 bine ulaşan 5 mahallede EBA Eğitim Merkezileri açarak öğrencilerin bu noktalarda online ders görmelerini sağladı.


Bu yıl 2 anaokulu ve 2 lise yaparak eğitim hayatına hizmetine sunan Osmangazi Belediyesi’nin dünyada ilk olan 70 ülkeden öğrencinin öğrenim gördüğü Uluslararası Murad Hüdavendigâr Anadolu İmam Hatip Lisesi de bu yıl ilk mezunları verdi ve yabancı öğrenciler üniversite sınavında çok önemli bir başarıya imza attı. Son olarak Osmangazi Belediyesi, restorasyonunu tamamladığı tarihi Şadırvanlı Han’ın için Uludağ Üniversitesi ile yaptığı protokol ile Eğitim Akademisi olarak hizmet vermesini sağladı.


Eğitime yönelik çalışmaları dikkat çeken Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu çalışmaları yakından takip ederek kendisine mesaj atan Şırnak Merkez Şehit Mehmet Cumur İlkokulu’nda görevli Bursalı öğretmen Burcu Dayan’ın talebini bizzat kendisi yerine getirdi. Osmangazi’nin 81 ilden vatandaşın yaşadığı bir Türkiye mozaiği olduğuna dikkat çeken Başkan Mustafa Dündar, Osmangazililerin büyük bir aile olduğunu ve tüm çocukların kendi çocukları olduğunu belirterek Osmangazi’de yükselen eğitim ışığının Şırnak’a ulaşmasının kendisini duygulandırıldığını söyledi.


Korona virüs salgını ile etkin mücadelesi ve sosyal destek çalışmaları Avrupa Şehirler Birliği (EUROCITIES) tarafından örnek gösterilen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, eğitimin en önemli öncelikleri arasında yer aldıklarını ve bu konuda da örnek gösterilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Geleceğimiz çocuklarımız için her şeyi fazlasıyla yapıyoruz, yapacağız. Osmangazi artık eğitimde de marka” şeklinde konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile kurumu saldırı altında

Trump’a suikast girişiminde bulunmuştu: Ömür boyu hapis talep edildi

Donald Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gazze daveti

Bursa’da yol kavgası kamerada: Önce bıçakladı, sonra 112’yi aradı

Her söz hakaret değil: İşte o liste...

Yıldırım'da tapu seferberliği

Kendini kitleyerek iş yerini ateşe verdi dumandan etkilenerek bayıldı

Venezuela Savunma Bakanı Lopez: ABD’nin saldırısında 47 asker öldü

Karne sevincine Başkan Erkan Aydın ortak oldu

Vali Gül, öldürülen Atlas'ın ailesini ziyaret etti

Bakan Tekin: Şimdi bambaşka bir Türkiye'de yaşıyoruz

Bakan Mehmet Fatih Kacır: 13 ilde 16 yeni sanayi yatırım alanı oluşturduk

Bakan Güler Hava Kuvvetleri toplantısına katıldı

AK Parti kulislerinden sızan 6 kritik seçim hamlesi

Atlas Çağlayan'ı hayattan koparan 15 yaşındaki katilin ifadesi ortaya çıktı

Kuryeler 3 gün kontak kapatacak: Zamları beğenmediler

Bursa'da karne günü liseliler birbirine girdi o anlar kamerada

Nilüfer'de pazarlar için güç birliği

Bursa Emniyeti’nden suça geçit yok

Kız kardeşini öldürüp, annesini yaralayan kişi intihar etti

Bursa'da çay ocağında yangın çıktı

İran'da protestolarda ölü sayısı 3 bini aştı

Özgür Özel: Emekli maaşı için iyileştirme önergesi vereceğiz

Şizofreni hastası, babasını öldürdü

Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yıldız: Edirne Sarayı 2027 sonunda tamamlanacak

Karne sevinci Yıldırım’da şenliğe dönüşüyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile bir araya geldi

İstanbul Havalimanı'nda yarıyıl tatili yoğunluğu yaşanıyor

Başkan Şadi Özdemir’den final haftasında gençlere moral

Bakan Fidan, Finlandiya Dışişleri Bakanı Valtonen ile bir araya geldi

Yükleniyor