Özbekistan vatandaşları Bursa'da oy kullandı

Özbekistan'da 24 Ekim'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için erken oy kullanma süreci başladı. Özbekistan vatandaşları Özbekistan Bursa Fahri Konsolosluğunda kurulan sandıklarda oy kullandı.

BURSA HABER 16.10.2021 12:02:00 0
Özbekistan vatandaşları Bursa

  Özbekistan'da 24 Ekim'de düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Liberal Demokrat Partisinden yeniden aday gösterilen Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Ekoloji Partisinden Narzulla Oblomuradov, Halk Demokrat Partisinden Maksuda Vorisova, Milli Şahlanış Demokrat Partisinden Alişir Kadirov, "Adalet" Sosyal Demokrat Partisinden de Bahrom Abduhalimov yarışacak. Seçimler öncesi Yurt dışında yaşayan Özbek vatandaşlara erken oy kullanmak hakkı tanındı. 14 ekimde Antalya'da kurulan sandıkta Özbek vatandaşları oylarını kullandı. Bugün ise Bursa, Karabük, Konya'da sandıklar kuruldu. 17 Ekimde İstanbul Fatih'te sandık kurulacak. Haftaya Kadıköy'de 24 Ekimde ise Özbekistan Türkiye Büyükelçiliğinde ve Başkonsolosluğunda sandıklar kurulacak. Bursa'da yaşayan Özbek vatandaşları ise Özbekistan Bursa Fahri Konsolosluğuna gelerek oylarını kullandı. Bursa'da kullanılan oyların ardından Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Amirsaid Agzamhodjaev, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 
  Bursa'da yaşayan Özbek vatandaşları için erken oy kullanma sürecinin başladığını ifade eden Agzamhodjaev, "24 Ekimde Özbekistan'da cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. 5 parti kendi adaylarını çıkarttı. Bu seçimlerde Özbekistan vatandaşları için değişiklikler var vatandaşlarımıza kolaylıklar sağlandı. Daha önce vatandaşlarımız sadece büyükelçilik ve konsolosluklarda seçime katılabilirdi. sadece seçimin olduğu  gün seçime katılabilirdi. Bu seçimde vatandaşlarımız seçimden 10 gün önce erken oy kullanabiliyor. Başkonsolosluğa gelemeyen vatandaşlarımız yaşadıkları şehirlerde Fahri konsolosluk binalarında kurulan sandıklarda oylarını kullanabiliyor. Türkiye'de seçimler 14 Ekim'de Antalya'da kurulan sandıkla başladı. 16 Ekimde Bursa, Karabük, Konya'da sandıklar kuruldu. 17 Ekim'de İstanbul Fatih'te bir hafta sonra Kadıköy'de 24 Ekimde ise Özbekistan Türkiye Büyükelçiliğinde ve Başkonsolosluğunda sandıklar kurulacak. Türkiye Cumhuriyeti Devletine verdikleri destekler için çok teşekkür ederiz" dedi. 
 
                                         

Okullarda ilk ara tatil başladı

Nilüfer’de bir ilk! Gece Kreşi hizmeti başladı

Bursa’nın sanayi vizyonu Malatya’ya ilham oldu

Japon uzmandan Bursa’ya şok tahmin ve Yediselviler’de ezber bozan dönüşüm

Başkan Yılmaz: "Yıldırım için büyük düşünüyor, büyük dönüşüyoruz"

Bursasporlu idarecilere ceza!

Kültürün kalbi Osmangazi’de atıyor

TÜİK: Aylık en yüksek reel getiriyi külçe altın sağladı

Yılın son enflasyon raporu açıklandı

Osmangazi’de silah ticareti operasyonu

Başkan Özdemir sorunları yerinde dinledi

LGS 2026 sınav tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e tepki: “Türkiye böyle bir siyasi üslubu hak etmiyor”

Özgür Özel hakkında re’sen soruşturma başlatıldı

Motorine bu gece zam geliyor

Nilüfer Meclisi’nde ‘Cumhuriyet’ üzerinden sert polemik!

Gölyazı Antik Tiyatrosu yeniden hayat bulacak

Gemlik'te 800 üye AK Parti'ye katıldı

Kestel’de afetlere karşı kesintisiz iletişim için telsiz altyapısı kuruldu

Bursa'da 227 litre sahte içki ele geçirildi

Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Demirtaş açıklaması: “Yargı ne derse uyarız”

Papa’nın Türkiye ziyareti öncesi Vatikan heyeti İznik’te

Bozbey: Kalıcı çözümler üreteceğiz

Bir Babacan masalı: “CHP’ye saldır, iktidara yanaş”

Cezayir’de Bursa rüzgârı esiyor

PFDK'dan Bursaspor’a ceza

Başkan Aydın halkla buluştu

Şüphe üzerine durdurulan araçta 5 bin 526 adet uyuşturucu ecza ele geçirildi

Geleceğin yazarları Osmangazi’de

Yükleniyor