Özer Matlı:"Firmaların siyasi çatışmaların parçası haline getirilmesi ekonomiye büyük zarar verir"

Matlı, özel sektörü hedef almanın, Türk milli sermayesine zarar verdiğini vurgulayarak, iş dünyasının siyasi çekişmelere alet edilmemesi gerektiğini söyledi.

GÜNDEM 2.04.2025 13:58:00 0
Özer Matlı:

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, "Ekonomik büyüme için üretim yapan ve dünya ile rekabet eden firmalarımızın siyasi çatışmaların parçası haline getirilmesi hem bu şirketlere hem de ülke ekonomisine büyük zararlar verir. Bu tür girişimler, iş dünyamızın faaliyetlerini zorlaştırmakla kalmaz, aynı zamanda ekonomimizin temel dinamiklerini sarsar" dedi.

 

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, boykot çağrıları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

 

Üretim yapan firmaların son dönemde siyasi tartışmalara dahil edilerek hedef gösterilmesi ve boykot edilmesine yönelik gelişmeler hakkında değerlendirmelerini paylaşmak üzere bir araya geldiklerini belirten Matlı, "Bursa Ticaret Borsası olarak, ülkemizin ekonomik istikrarı ve sürdürülebilir kalkınması için üretici firmalarımızın siyasi gündemin dışında tutulması gerektiğini özellikle vurgulamak istiyoruz. İş dünyası, ülke ekonomisinin en temel yapı taşlarından biridir. Bu firmalar, üretim, iş gücü ve ihracat odaklı çalışarak Türkiye’nin büyümesine katkı sağlamaktadır" diye konuştu.
 

"Firmaların siyasi çatışmaların parçası haline getirilmesi ekonomiye büyük zarar verir"


Firmalara yapılan boykotun ekonomiye kötü bir şekilde yansıdığını belirten Matlı, "Ekonomik büyüme için üretim yapan ve dünya ile rekabet eden firmalarımızın siyasi çatışmaların parçası haline getirilmesi hem bu şirketlere hem de ülke ekonomisine büyük zararlar verir. Bu tür girişimler, iş dünyamızın faaliyetlerini zorlaştırmakla kalmaz, aynı zamanda ekonomimizin temel dinamiklerini sarsar. Bu fikirde, iş dünyasının her zaman desteklenmesi ve büyümesi teşvik edilmelidir. Özel sektör, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasında kilit rol oynamaktadır. Üretici firmalarımız, sadece ülke ekonomisine katkı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda milyonlarca insanımıza iş imkânı sunar. Bu nedenle, iş dünyasının hedef alınması, yalnızca firmaların değil, toplumun her kesiminin yaşam standartlarını da olumsuz etkiler" şeklinde konuştu.

 

’’Ortak bir duyarlılık gelişmesi gerekmektedir’’
 

"Ülkenin ekonomik geleceği üretici firmaların güçlü bir şekilde varlık göstermelerine bağlı" diyen Matlı, "Siyasi kutuplaşmaların, iş dünyasına zarar vermemesi için ortak bir duyarlılık geliştirilmesi gerekmektedir. Ülkemizin ekonomik geleceği, üretici firmalarımızın güçlü ve sürdürülebilir bir şekilde varlık göstermelerine bağlıdır. Bu firmaların üretime ve iş gücüne katkı sağlamaları, ülkenin dışa bağımlılığını azaltarak rekabet gücünü artırmaktadır. Bu doğrultuda, kişisel tepkiler ve olumsuz çağrılar, sadece firmalarımızı değil, Türkiye’nin ekonomik gücünü de tehlikeye atmaktadır. Unutulmamalıdır ki, ekonomik büyüme ve iş gücünün sürekliliği için üretim yapan, iş gücü sağlayan ve ülkeye katma değer sunan firmalarımızın desteklenmesi hepimizin sorumluluğudur" dedi.
 

“Gerekli adımlar atılmalıdır”
 

"Sorunları büyütmek değil ortak hareket ederek sağlam ve sürdürülebilir bir gelecek kurmak önceliğimiz olmalıdır" diyen Matlı, "Siyasi gündemin ötesinde, bu işletmelerin büyümesi ve gelişmesi için gerekli tüm adımlar atılmalıdır. Demokratik toplumlarda eleştiri bir haktır ancak çözüm, yıkıcı tavırlardan değil, yapıcı yaklaşımlardan doğar. Mevcut sorunları büyütmek yerine, çözüm odaklı bir bakış açısıyla hareket ederek ülkemizi daha güçlü kılmak hepimizin sorumluluğudur. Sorunları büyütmek değil, birlik içinde hareket ederek daha sağlam ve sürdürülebilir bir gelecek kurmak önceliğimiz olmalıdır" ifadelerine yer verdi.

Mobilyanın kalbi İnegöl’de atacak: MODEF EXPO 15 Nisan’da başlıyor

Osmangazi Meclis üyesi konuşma sırasında fenalaştı

Bursaspor’un şampiyonluk maçının oynanacağı stat belli oldu

Zaimoğlu'ndan suç odaklarına net mesaj: "Ya Bursa’yı terk edin ya da suç işlemeyin! Hepinizin peşindeyiz!"

Bursa’da tereyağlı simide zam geldi

Bakan Tunç: Mahmut Tanal, haber verseydi Bakanlığa davet ederdim

Yılmaz: Beklentimiz, en kısa sürede Terörsüz Türkiye sürecinin tamamlanması

Bakan Bayraktar: Devlet olarak faturaların yüzde 50'sini karşılamaya devam ediyoruz

Bakan Yerlikaya: 120 göçmen kaçakçısı ve 519 düzensiz göçmen yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın DEM Parti'yi kabul edecek

Erdoğan: CHP sadece yolsuzluğun değil, darbeciliğin de kitabını yazmıştır

Vatandaş kirasını ödeyemeyecek noktaya gelecek!

Ümit Özdağ hakkında hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı

Yavuz Uğurdağ: "ABD'nin yeni gümrük vergisi düzenlemeleri bizim için büyük bir fırsat!"

Gazze'de 60 bin çocuk ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya

Bursaspor taraftarıyla rekora koşuyor

Trump, tarifelerden günde yaklaşık 2 milyar dolar gelir sağladıklarını savundu

Bursa’da otoparka silahlı saldırı: 1 kişi yaralandı

Bursaspor'un başarılı kaptanından büyük fedakarlık

Akaryakıtta peş peşe indirim: Motorinden sonra benzine de indirim geliyor

Doğum yardımları annelerin hesabına yatacak

7,1 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Ümit Özdağ için istenen ceza belli oldu

“Müteahhitler maliyetin altında konut satıyor bu fiyatlar bulunamayacak”

Gazze'de ölü sayısı 50 bin 810'a yükseldi

BTSO’dan inşaatta yurt dışı açılımı: Bursalı inşaatçılar savaş bölgelerine gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e 500 bin liralık manevi tazminat davası

Başkan Taban'dan mali disiplin hamlesi

Sokaklardan zirveye: 1976’dan 2025’e uzanan hikaye!

9 günlük bayram tatilinin acı bilançosu belli oldu

Yükleniyor