Özgür Özel, Ahmet Özer’i cezaevinde ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’i cezaevinde ziyaret ederek, haksız tutukluluğuna tepki gösterdi.

GÜNDEM 29.11.2024 13:14:00 0
Özgür Özel, Ahmet Özer’i cezaevinde ziyaret etti

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmasının ardından Esenyurt Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ahmet Özer’i ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan ardından tutuklanmasının Esenyurt Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ahmet Özer’i kaldığı Marmara Cezaevi’nde ziyaret etti. Bir buçuk saat süren ziyaretin ardından açıklama yapan Özel, "Kendisini seçen 1 milyon Esenyurtluya hizmet etme imkanından uzaklaştırılmış, haksız ve hukuksuz yere burada tutulan bir akademisyeni, bilim adamını, bir kanaat önderini ve bir belediye başkanını ziyaret etmek zorunda kaldım. Burada bulunan Ahmet Özer, kısa sürede üç aşevi açmış, altı tanesinin de inşaatı sürüyordu diyor. ’Bir kreş açtım, dördünün de temelini attım. Bir yılda 15 kreş hedefim vardı, belediye meclisinin hepsi biliyor. Bunları planladık, kararlarını aldık’ diyor. ’70 caddeye asfalt attık. 8 bin 500 ayrı noktada onarım yaptık. Esenyurt gibi yeşil alanı kalmayan bir yerde 100 bin metrekarelik devasa park yaptık. Esenyurt temiz yurt dedik. Kaymakamla, valilikten gelenlerle kol kola kampanyalar yaptık’ diyor" diye konuştu.

CHP lideri Özel, “40 yıldır bu ülkeye hizmet veren, rektör yardımcılığı yapmış, 10 bin öğrencinin diplomasında imzası olan, Devlet Planlama Teşkilatı’nda yerel yönetimler bölümünde başkanlık yapmış, GAP Master Planı’nı hazırlamış ve Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreterliğini yapmış, BM Habitat 2’de Türkiye delegesi olmuş, 38 kitap, 350 uluslararası bildiri, 200 makale yazmış, beş büyük ödül almış, yılın bilim insanı ödülünü almış birisi Ahmet Özer. Deniz Baykal döneminde partiye üye olmuş, Kemal Kılıçdaroğlu’na, bana ve Ekrem İmamoğlu’na sayısız raporlar yazmış, 15-16 yıldır partinin üyesi, parti meclisine üye olmuş, belediye başkanlığına aday olmuş, milletvekili adayı olmuş ve en nihayetinde belediye başkanı olan Ahmet Özer, hayatı boyunca teröre karşı olduğunu söylediğini belirtti. 16 yıldır partimizin üyesi, her kademede görev talep etmiş, seçilmiş belediye başkanımıza yapılan bu muameleyi kabul etmiyoruz” dedi.

Uludağ’daki otel yangını davasında tutuklu kalmadı

Samsunspor’un Avrupa’daki rakibi belli oldu!

Orta Doğu’daki gerilim sonrası ABD’den kritik adım

Büyükşehir’den Kestel’de gönül sofrası

Üftade Meydanı’nda Ramazan coşkusu

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool ile eşleşti

Nilüfer’de 8 Mart’a özel bir haftalık program

Yıldırım’da kadın girişimcilere dijital destek

Trafikte rekor ceza dönemi başladı

Bursa polisi tornavidalı gaspçıyı kıskıvrak yakaladı

DEM Parti, İmralı’dan Öcalan’ın çağrısını paylaştı

İstanbul’a var Bursa’ya yok mu?

Osmangazi’de şehit aileleri ve gaziler için anlamlı iftar

Bursa metrosunda rahatsız edici hareketler

Avcılar’da iki metrobüs çarpıştı: 4 yaralı

Bursa’da iki kardeş kanseri aynı gün yendi

İnegöl polisi yabancı uyruklu zanlıyı yakaladı

TÜİK açıkladı: İşsizlik yükselişte

İnegöl’de 70 Yaşındaki adam evinde ölü bulundu

Kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 firari Bursa’da yakalandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, fethin 700. yılında kenti dünyaya tanıtıyor

AK Parti’den Erdoğan’ın siyasi mücadelesine vurgu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hocalı Katliamı'nda hayatını kaybedenleri andı

ABD-İran müzakerelerinde 3. tur Cenevre’de başladı

Meclis’e öğrenci affı teklifi geliyor

Nilüfer Belediyesi’nden açık veri hamlesi

TCMB'nin toplam rezervleri geriledi

MHP Lideri’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğum günü jesti

Erkan Aydın iftar sofralarında halkla buluştu

Uludağ yolu zincirsiz araçlara kapalı

Yükleniyor