Özgür Özel, Ahmet Özer’i cezaevinde ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’i cezaevinde ziyaret ederek, haksız tutukluluğuna tepki gösterdi.

GÜNDEM 29.11.2024 13:14:00 0
Özgür Özel, Ahmet Özer’i cezaevinde ziyaret etti

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmasının ardından Esenyurt Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ahmet Özer’i ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan ardından tutuklanmasının Esenyurt Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ahmet Özer’i kaldığı Marmara Cezaevi’nde ziyaret etti. Bir buçuk saat süren ziyaretin ardından açıklama yapan Özel, "Kendisini seçen 1 milyon Esenyurtluya hizmet etme imkanından uzaklaştırılmış, haksız ve hukuksuz yere burada tutulan bir akademisyeni, bilim adamını, bir kanaat önderini ve bir belediye başkanını ziyaret etmek zorunda kaldım. Burada bulunan Ahmet Özer, kısa sürede üç aşevi açmış, altı tanesinin de inşaatı sürüyordu diyor. ’Bir kreş açtım, dördünün de temelini attım. Bir yılda 15 kreş hedefim vardı, belediye meclisinin hepsi biliyor. Bunları planladık, kararlarını aldık’ diyor. ’70 caddeye asfalt attık. 8 bin 500 ayrı noktada onarım yaptık. Esenyurt gibi yeşil alanı kalmayan bir yerde 100 bin metrekarelik devasa park yaptık. Esenyurt temiz yurt dedik. Kaymakamla, valilikten gelenlerle kol kola kampanyalar yaptık’ diyor" diye konuştu.

CHP lideri Özel, “40 yıldır bu ülkeye hizmet veren, rektör yardımcılığı yapmış, 10 bin öğrencinin diplomasında imzası olan, Devlet Planlama Teşkilatı’nda yerel yönetimler bölümünde başkanlık yapmış, GAP Master Planı’nı hazırlamış ve Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreterliğini yapmış, BM Habitat 2’de Türkiye delegesi olmuş, 38 kitap, 350 uluslararası bildiri, 200 makale yazmış, beş büyük ödül almış, yılın bilim insanı ödülünü almış birisi Ahmet Özer. Deniz Baykal döneminde partiye üye olmuş, Kemal Kılıçdaroğlu’na, bana ve Ekrem İmamoğlu’na sayısız raporlar yazmış, 15-16 yıldır partinin üyesi, parti meclisine üye olmuş, belediye başkanlığına aday olmuş, milletvekili adayı olmuş ve en nihayetinde belediye başkanı olan Ahmet Özer, hayatı boyunca teröre karşı olduğunu söylediğini belirtti. 16 yıldır partimizin üyesi, her kademede görev talep etmiş, seçilmiş belediye başkanımıza yapılan bu muameleyi kabul etmiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kimsenin bir avuç toprağında gözümüz yok”

Bursa Emniyeti’nden arananlara ve uyuşturucuya darbe

Bursa'da kafede büyük kavga: 100 bin liralık hasar

Karacabey’de milyonluk yarış atları sular altında

Başkan Yılmaz'dan Şehit Ailesine iftar ziyareti

Nilüfer Belediyesi’nden Podyumpark’a kira tespit davası

2Saz 1Ses konserinde ustalara saygı

Osmangazi’den Uludağ eteklerinde iftar buluşması

Bursa’da parkta bıçaklı kavga: 1 yaralı

Büyükşehir’den içme suyuna dev yatırım

Bursa’da ‘Piyasacılara’ geçit yok: 254 araca ceza

İnegöl Jandarması’ndan başarılı operasyon

Bursaspor’dan çifte zirve

Devlet Bahçeli: “Allah’a ibadet gericilikse, bizde bal gibi gericiyiz”

Akaryakıt bayileri BTSO’da buluştu

Bursa'da cadde ortasında silahlı gösteri pahalıya patladı

Başkan Bozbey’den Batı Trakya’ya anlamlı ziyaret

Osmangazi’de 1 kilo 280 gram uyuşturucu ele geçirildi!

Motorin 60 Lirayı aştı: 2,40 TL zam geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrası açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Nilüfer'de su kesintisi

Kestel’de geleneksel iftar buluşması

Ercan Özel: “Yenişehir altın dönemini yaşıyor”

Nilüfer’de hizmete 10 yeni araç daha

Ömeraltı Yaylası’nda yılkı atları görsel şölen sundu

Yıldırım Belediyesi’nden üreten kadınlara çok yönlü destek

Bursa'da dilencilik parası bebek bezinden çıktı!

Kalbimin ekmeğiyle, şükürle büyüyen yıllar!

Bursa’da fenomen ciğerciden duygulandıran iftar

Yükleniyor