Tarih: 20.10.2024 10:25

Özgür Özel: “Çeteye karışan hastaneler bir gecede kamulaştırılsın”

Facebook Twitter Linked-in

Özel, özellikle "Yenidoğan Çetesi" olarak anılan skandal hakkında sert ifadeler kullanarak, bu olaylara karışan hastanelerin devlet tarafından acilen kamulaştırılması gerektiğini vurguladı.

"Yenidoğanlar Bile Güvende Değil"
Özel, ülkedeki güvenlik sorunlarına dikkat çekerek, toplumun farklı kesimlerinin güvende olmadığını söyledi. Özel, "Memlekette çocuk okutuyorsun, güvende değil. Üniversiteye gidiyor, güvende değil. Hatta yeni doğan bebekler bile güvende değil" dedi. Özel, ülkedeki ekonomik ve sosyal düzenin, ailelerin çocuk sahibi olma kararlarını olumsuz etkilediğini ve insanların bu şartlarda çocuk yapmaktan kaçındığını belirtti.

"Tutan Şerefsizdir"
Özel, Yenidoğan Çetesi'ne karışan kişilerle ilgili olarak, "Bu işin içinde CHP'li varsa onu partide tutan şerefsizdir" diyerek partisinin bu konuda taviz vermeyeceğini açıkça ifade etti. Sağlık Bakanlığı'na da eleştirilerde bulunan Özel, "Bu çeteyle bağlantısı olan herkes en ağır cezayı almalı" dedi.

"O Hastaneler Kamulaştırılmalı"
CHP lideri, söz konusu hastanelerin acilen kamulaştırılması gerektiğini belirterek, "Nasıl 15 Temmuz sonrası FETÖ’nün okulları, hastaneleri bir gecede kamulaştırıldıysa, bu hastaneleri de Meclis eliyle bir gecede kamulaştıralım" çağrısında bulundu. Özel, ayrıca, bu olaylara karışan özel hastanelerin ruhsatlarının iptal edilmesi gerektiğini ve bu kurumlara kayyum atanması gerektiğini söyledi.

Eğitimde Özelleşmeye Karşı Tepki
Zirvede eğitime de değinen Özel, Türkiye’de eğitimin özelleştirilmesine karşı çıkarak, iktidarları döneminde eğitimin daha fazla ticarileşmesine izin vermeyeceklerini vurguladı. CHP olarak okul öncesi eğitimi zorunlu ve ücretsiz hale getireceklerini belirtti. Ayrıca, devlet okullarında ücretsiz süt, su ve öğle yemeği dağıtacaklarını ifade etti.

Programın ardından Özel, eski Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç’ın kızı Meliha Ekin Başkaraağaç’ın cenaze törenine katıldı. Cenaze namazının ardından Başkaraağaç, Kirazdibi Mezarlığı’na defnedildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —