Özgür Özel: "Erdoğan'ın aday olmasını istiyoruz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, seçimlerin yenilenmesi durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son bir kez daha aday olmasını desteklediklerini açıkladı.

Özgür Özel:
Haberi Sesli Oku
GÜNDEM 3.09.2024 11:33:00 0

Özel, erken seçim önerisini dile getirerek, "Erdoğan'ın aday olmasını ve onu yenerek bu sürecin tamamlanmasını Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye demokrasisi açısından sağlıklı görüyorum" dedi.

Özgür Özel, Meclis'in 360 milletvekili ile seçimleri yenileme kararı alması halinde Erdoğan'ın tekrar aday olabileceğini belirterek, "2025 Kasım'da sandıkları koyalım. Erdoğan da aday olsun. Yeni bir süreci başlatalım. Erdoğan 2026'nın baharında yeniden aday olsun, biz de onu yenelim. 23 yıl boyunca kazanan birinin aday olamadan gitmesini Türk siyasi tarihine bırakmak istemiyorum" şeklinde konuştu.

Özel, CHP olarak seçimlerden çekinmediklerini ve Erdoğan'ı yenebileceklerinden emin olduklarını ifade ederek, "Bizim kimseden korkumuz yok. Erdoğan'ın aday olmasını ve onu yenerek bu sürecin tamamlanmasını Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye demokrasisi açısından sağlıklı görüyorum" dedi.