Özgür Özel, yasak aşk iddialarına sert tepki gösterdi

Partisinin grup toplantısında konuşan Özel, "Algı operasyonları yapanlara karşı söylüyorum! Hodri meydan! Buradayız, teslim olmuyoruz!" ifadelerini kullanarak iddiaları kesin bir dille yalanladı.

Özgür Özel, yasak aşk iddialarına sert tepki gösterdi
Haberi Sesli Oku
SİYASET 8.10.2024 16:08:00 0

CHP lideri Özgür Özel konuşmasında Gülşah Durbay ile ilgili "18 yaşında bu partiye üye olmuş, yıllardır hizmet eden Manisa'nın tam mutabakatıyla... Gülşah Durbay'la biz Manisa'da il 13. 9 oy aldık, 18 aldık, 21 aldık, 23 aldık. Hep beraber yürüdük. Manisa'da bir kişiyi dışarıda bırakmadan kimseyi küstürmeden yüzde 59 oy aldık bu yıl." ifadelerini kullandı.

Özel, iddiaları ortaya atan kişilerin CHP'li olmadığını dile getirerek, "Partili olmadığı halde bir yerden yüz bulup fırsat yakalayanlar, kendine mevki makam bulanlar, alnınızı karışlamazsam namerdim!" dedi. Bu tür iddiaların, partinin birlik ve beraberliğine zarar vermek amacıyla ortaya atıldığını öne sürdü.

Özel, yasak aşk iddialarını gündeme getiren kişiler için "Bu kişiler CHP'li değildir. Sadece bizim üzerimizden bir şeyler yapmak isteyenlerin oyunlarına gelmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Durbay'ın iddiaları kesin bir dille yalanladığını hatırlatan Özel, "Mahkemede bu iddiayı ortaya atanlarla hesaplaşacağını" ifade etti. Bu açıklamalarının ardından Özel, geçmişte genel başkanı Altan Öymen’in “hodri meydan” ifadesinin siyaset için uygun olmadığını belirttiğini, ancak kendisinin bu ifadeyi kullanmakta bir sakınca görmediğini kaydetti.

Özgür Özel’in açıklamalarının ardından, yasak aşk iddialarını gündeme getiren CHP üyesi gazeteci Ebru Küçükaydın partiden ihraç edildi. İddiaların ardından kamuoyunda meydana gelen bu gelişmeler, CHP içerisindeki tartışmaları da derinleştirdi.

Özel, partisini böyle alt edebileceklerini düşünenlere karşı kesin bir duruş sergilediğini belirterek, “Cürmünüz kadar yer yakarsınız. Siyasette yıpratmaya yönelik bu oyunları görmezden gelmeyeceğiz” dedi. Bu süreçte, CHP Genel Başkanı Özel’in Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüştüğü ve kendisine konuyla ilgili uyarılarda bulunduğu öğrenildi.