Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına yanıt

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına yanıt vererek, sorunların çözüm yerinin Meclis olduğunu vurguladı.

GÜNDEM 30.10.2024 17:00:00 0
Özgür Özel

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sendikalar ve Emek Örgütleri Buluşması'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına dair değerlendirmelerde bulundu.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP lideri Bahçeli'nin çağrısına desteği hakkında konuştu. Özel, "Ben Meclis'i adresi gösteriyorum, Devlet Bey ve sen Abdullah Öcalan'a Meclis'i adres gösteriyorsun. Bir aktörü aktörleştirip bir sorunu yok sayarsanız, bana teşekkürünüz sadece beni dinlemediğinizi ya da perspektif yerine Abdullah Öcalan odaklı durumu kendinizin de sürdüreceğini gösteriyor" dedi.


Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in gözaltına alınması hakkında konuşan Özel, "Şimdi İstanbul'da... Bir yandan davalar süreçler, bir yandan sabahın köründe açıklama. Neymiş, Öcalan'la çözüm sürecine yönelik bilim adamlarından oluşan heyetle ilgili görüşme yapılmış. Devlet Bahçeli'nin çıkaralım kürsüden konuşsun dediği süreçte bunlarla suçlanıyor Ahmet Hoca. İki Esenyurt'ludan biri oy vermiş. Türkiye'nin en büyük ilçesi. Bir dezenformasyon yayıyorlar. Ahmet Özer'e verilen temiz kağıdı var elimde. Burada diyor ki, adli sicil kaydı yoktur. Esenyurt'lu soruyor, belediye başkanı seçeceğim, kimler içinden çekebilirim, mahsurlu olan birisi varsa seçmeyeyim diyor. Sen daha 6 ay önce seçebilirsin demişsin. Bugünkü basın bülteninde 10 yıldır takibimizdeydi diyor. Zaten bunlara mahkeme karar verecek de yaratılmaya çalışılan algıya bak. Burada aynı adliyenin kaşesi var, amblemi var. Teröristse seçemezsin zaten. Mahsuru yok diyorsun, 10 gündür de Devlet Bahçeli o söylediğiniz görüşmelerin acaba dediğiniz kişinin ta kendisinin umut hakkından bahsediyor. Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz. Gerçekten anlamak mümkün değil. Akın Gürlek'in gidip de Ankara'da bakan yardımcısıyken kötü planlanmış satranç tahtasında demokrasiyi tehdit eden bir yere çekilmiş, bir piyon olduğundan hiçbir şüphem yok. Tehdit ettiği şey bu milletin birliği beraberliği, demokrasi ve insanları seçme özgürlüğüdür. O seyyar giyotini oradan alın. Bu konuda süreci çok dikkatli ve yakından takip ediyoruz. Kurulan kirli oyunun, ne parçası oluruz ne de o oyuna teslim oluruz" dedi.


Özel, şöyle devam etti:
"Bugün sayın Erdoğan kürsüdeydi. Sayın Bahçeli'nin açıklamalarını sahiplendi. Erdoğan'dan bir şeyler duymak isterdik gibi yaklaşımlar oluyor, daha ne duyacaksınız. Her sözünün altına imza atmıştır. Bitti o. Erdoğan'ın pozisyonu aynı. Bana da teşekkür etmiş. Ülkenin birlik bütünlüğüyle ilgili tutumundan dolayı memnuniyetlerini ifade ediyor. Beni bir kişi anladı o da yanlış anladı. Sayın Erdoğan, milyonlar anladı sen anlamamışsın. Ben de isterim teşekkür etmeyi ama bir kişinin meselesini o kişinin özgürlüğüyle ilişkilendirip getirip de Meclis'te konuşturup kökünden halletmeyi düşünecek önerme eksiktir, felaket getirecektir. Kürtler sorunum var diyorsa vardır noktasındayım. O soruna Meclis'in bakması noktasındayım. Hiçbir siyasi parti dışlanmadan konuşulmalı. Ben Meclis'i adresi gösteriyorum, Devlet Bey ve sen Abdullah Öcalan'a Meclis'i adres gösteriyorsun. Bir aktörü aktörleştirip bir sorunu yok sayarsanız, bana teşekkürünüz sadece beni dinlemediğinizi ya da perspektif yerine Abdullah Öcalan odaklı durumu kendinizin de sürdüreceğini gösteriyor. Bu doğru değil. Meclis'in merkezde olduğu şeffaf, adil, toplumsal mutabakata dayalı çözüme dayalıyız. Şehit ailelerinin, onların da rızasının alındığı, olur dedikleri süreci örgütlemekten yanayım. Olmadık meselelerle gündemi karıştırıp yeni başarısızlık sürecinin örgütlenmesi doğru iş değildir. Her teşekkürün bir değeri vardır. Bu teşekkür yanlış zeminde ve yanlış biçimde yapılan bir teşekkür. Bu işi Meclis'e alalım, devletin bilgilerini de, milletin desteğini de, her aktörün sözünün kıymetini de değerlendirelim, bu işi çözelim."

 

İnegöl’de su krizi tarımı vurdu: Baraj kurudu, Çiftçi zor durumda!

Erkan Aydın: "Çözüm üretmek için geldik"

Büyükşehir, Mustafakemalpaşa İlçe Stadı’nı sil baştan yeniledi

Bursaspor sabah antrenmanında tempoyu yükseltti

Yıldırım Belediyesi’nden bin çifte ’Aile eğitimi"

Bakan Kurum: "Sıcaklık 6-12 derece daha artacak"

Yenişehir'de cuma namazı çıkışı silahlı saldırı; 4 yaralı!

Kamu işçilerine 3. zam teklifi sunuldu

Bursa iş dünyası Bursaspor için kenetlendi

Bursa’da daha kaç şirket konkordato ilan edecek?

Uludağ Elektrik 4 şehir 100 noktada can dostlara umut oldu

Bursa merkezli uyuşturucu operasyonunda 327 tutuklama

İBB'ye yönelik soruşturma: 18 kişi hakkında gözaltı kararı

28 ilde DEAŞ operasyonları; 153 gözaltı

İYİ Partili Kavuncu: Bu süreçte yapılan yanlışlara ortak olmamak adına komisyona katılmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile telefonda görüştü

DEM Parti heyetinden Özel’e ziyaret

Fatih Altaylı hakkında 5 yıl hapis istemi

Kınık Maden Suları, İnegölspor Stadyumu'nun isim sponsoru oldu

Şoförünüz uyanık ise korkmayın

NEF’in İznik oyunu: İmarsız arsaya satış!

Odunluk’ta 27 günlük trafik düzenlemesi!

Kabine, “Terörsüz Türkiye” gündemiyle toplanıyor

Farklılıkların zenginliğe dönüştüğü festivalde dördüncü gün geride kaldı

Büyükşehir’den ‘Bursa Kent Mobilyaları Tasarım Çalıştayı’

Mattia Ahmet Minguzzi davasında dördüncü duruşma

Engelli genç kayıplara karıştı, ailesi sokak sokak arıyor

A Milli Takım, Bulgaristan’ı Bursa’da konuk edecek

10 yaşındaki çocuk boğulmaktan son anda kurtarıldı

Ak Parti Bursa İl Başkanı Gürkan ulaşım ve su zammına tepki gösterdi

Yükleniyor