Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına yanıt

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına yanıt vererek, sorunların çözüm yerinin Meclis olduğunu vurguladı.

GÜNDEM 30.10.2024 17:00:00 0
Özgür Özel

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sendikalar ve Emek Örgütleri Buluşması'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına dair değerlendirmelerde bulundu.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP lideri Bahçeli'nin çağrısına desteği hakkında konuştu. Özel, "Ben Meclis'i adresi gösteriyorum, Devlet Bey ve sen Abdullah Öcalan'a Meclis'i adres gösteriyorsun. Bir aktörü aktörleştirip bir sorunu yok sayarsanız, bana teşekkürünüz sadece beni dinlemediğinizi ya da perspektif yerine Abdullah Öcalan odaklı durumu kendinizin de sürdüreceğini gösteriyor" dedi.


Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in gözaltına alınması hakkında konuşan Özel, "Şimdi İstanbul'da... Bir yandan davalar süreçler, bir yandan sabahın köründe açıklama. Neymiş, Öcalan'la çözüm sürecine yönelik bilim adamlarından oluşan heyetle ilgili görüşme yapılmış. Devlet Bahçeli'nin çıkaralım kürsüden konuşsun dediği süreçte bunlarla suçlanıyor Ahmet Hoca. İki Esenyurt'ludan biri oy vermiş. Türkiye'nin en büyük ilçesi. Bir dezenformasyon yayıyorlar. Ahmet Özer'e verilen temiz kağıdı var elimde. Burada diyor ki, adli sicil kaydı yoktur. Esenyurt'lu soruyor, belediye başkanı seçeceğim, kimler içinden çekebilirim, mahsurlu olan birisi varsa seçmeyeyim diyor. Sen daha 6 ay önce seçebilirsin demişsin. Bugünkü basın bülteninde 10 yıldır takibimizdeydi diyor. Zaten bunlara mahkeme karar verecek de yaratılmaya çalışılan algıya bak. Burada aynı adliyenin kaşesi var, amblemi var. Teröristse seçemezsin zaten. Mahsuru yok diyorsun, 10 gündür de Devlet Bahçeli o söylediğiniz görüşmelerin acaba dediğiniz kişinin ta kendisinin umut hakkından bahsediyor. Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz. Gerçekten anlamak mümkün değil. Akın Gürlek'in gidip de Ankara'da bakan yardımcısıyken kötü planlanmış satranç tahtasında demokrasiyi tehdit eden bir yere çekilmiş, bir piyon olduğundan hiçbir şüphem yok. Tehdit ettiği şey bu milletin birliği beraberliği, demokrasi ve insanları seçme özgürlüğüdür. O seyyar giyotini oradan alın. Bu konuda süreci çok dikkatli ve yakından takip ediyoruz. Kurulan kirli oyunun, ne parçası oluruz ne de o oyuna teslim oluruz" dedi.


Özel, şöyle devam etti:
"Bugün sayın Erdoğan kürsüdeydi. Sayın Bahçeli'nin açıklamalarını sahiplendi. Erdoğan'dan bir şeyler duymak isterdik gibi yaklaşımlar oluyor, daha ne duyacaksınız. Her sözünün altına imza atmıştır. Bitti o. Erdoğan'ın pozisyonu aynı. Bana da teşekkür etmiş. Ülkenin birlik bütünlüğüyle ilgili tutumundan dolayı memnuniyetlerini ifade ediyor. Beni bir kişi anladı o da yanlış anladı. Sayın Erdoğan, milyonlar anladı sen anlamamışsın. Ben de isterim teşekkür etmeyi ama bir kişinin meselesini o kişinin özgürlüğüyle ilişkilendirip getirip de Meclis'te konuşturup kökünden halletmeyi düşünecek önerme eksiktir, felaket getirecektir. Kürtler sorunum var diyorsa vardır noktasındayım. O soruna Meclis'in bakması noktasındayım. Hiçbir siyasi parti dışlanmadan konuşulmalı. Ben Meclis'i adresi gösteriyorum, Devlet Bey ve sen Abdullah Öcalan'a Meclis'i adres gösteriyorsun. Bir aktörü aktörleştirip bir sorunu yok sayarsanız, bana teşekkürünüz sadece beni dinlemediğinizi ya da perspektif yerine Abdullah Öcalan odaklı durumu kendinizin de sürdüreceğini gösteriyor. Bu doğru değil. Meclis'in merkezde olduğu şeffaf, adil, toplumsal mutabakata dayalı çözüme dayalıyız. Şehit ailelerinin, onların da rızasının alındığı, olur dedikleri süreci örgütlemekten yanayım. Olmadık meselelerle gündemi karıştırıp yeni başarısızlık sürecinin örgütlenmesi doğru iş değildir. Her teşekkürün bir değeri vardır. Bu teşekkür yanlış zeminde ve yanlış biçimde yapılan bir teşekkür. Bu işi Meclis'e alalım, devletin bilgilerini de, milletin desteğini de, her aktörün sözünün kıymetini de değerlendirelim, bu işi çözelim."

 

Tarihi Osmangazi bilimle gelişecek

Yıldırım’da dönüşüm atağı: "Hedef 30 bin konut!"

Bursaspor'un yeni sezon formaları tanıtıldı

Osmangazi Belediyesi anneleri unutmadı

PKK silah bırakacak mı?

Trafik kazaları 4 ayda 684 can aldı, 111 binden fazla kişi yaralandı

3 çocuğunu öldüren babanın, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

Türkiye'nin sanayi üretiminde artış

Yeni papa ABD'li Kardinal Robert Prevost oldu

Bursa'da seyir halindeki kamyon alev alev yandı

Bursa’da ‘dur’ ihtarından kaçan alkollü sürücüye 25 bin 389 lira ceza

Merkez’in rezervleri 138,5 milyar dolara geriledi

CHP’nin kurultay soruşturmasında Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı

Gazze'de ölü sayısı 52 bin 760'a yükseldi

Osmangazili kadınlar tiyatro sahnesinde

Bozbey'den grev açıklaması

Ümit Özdağ hastaneye kaldırıldı, duruşma ertelendi

Yerel yönetimler "güvenli çalışma" için buluştu

Vatikan'da papalık seçiminde ikinci gün oylamaları başladı

Bursaspor Başkanı Çelik: Kombine satışlarımız 26 bini geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'e canlı bağlandı; Atares-2 RES açıldı

Bursa'da, alkollü sürücünün kullandığı cip ile otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Aydın: “Hayvan sevgimizi kimse sorgulayamaz!”

Gazze’de can kaybı 52 bini aştı

Kurtulmuş ve Bahçeli'den, DEM Parti grubuna taziye ziyareti

Bursa’da Dezenformasyonla Mücadelede yeni adım

Ömer Çelik: Pakistan'a yapılan saldırıyı kınıyoruz

Bakan Uraloğlu: Dijital platformların sorumluluklarını artırmayı hedefliyoruz

Çeşni

İşte Hindistan'ın askeri gücü: "1.46 Milyon personel"

Yükleniyor