Özgür Özel'den Erdoğan'a yanıt: En borçlu belediyeler AK Parti'den devraldıklarımız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Belediyeleriniz SGK'ya birikmiş borçlarını ödesin" şeklindeki eleştirisine yanıt veren CHP Genel Başkanı Özel, en borçlu belediyelerin AK Parti'den devralınan belediyeler olduğunu belirtti.

SİYASET 25.07.2024 15:57:00 0
Özgür Özel

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Belediyeleriniz SGK'ya birikmiş borçlarını ödesin" şeklindeki eleştirisine yanıt veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, en borçlu belediyelerin AK Parti'den devralınan belediyeler olduğunu belirtti.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Özgür Özel, "Balıkesir Halk Buluşması"nda yaptığı açıklamalarda, Erdoğan'ın sözlerine tepki gösterdi. Özel, "Erdoğan doğru söylüyor; bugün 25 kuruşa simit yok, simit 10 lira. Ama iktidara geldiğinde simit 25 kuruştu, onu 10 lira yapan kendisi," ifadelerini kullandı.

Özel, AK Parti'den devralınan belediyelerin borç yüküne dikkat çekerek, "Türkiye'de SGK'ya belediyelerin toplam borcu 14 milyar 699 lira. En borçlu belediyeler AK Parti'den devraldığımız belediyeler. En borçlu olan Bursa Büyükşehir, ardından Sakarya, Ordu, Balıkesir ve Denizli geliyor," dedi.

Özel, hükümetin belediyelere kaynak sağlamadığını ve hizmetlerin aksatılması için engeller çıkardığını ifade etti. Ayrıca, belediyelerin borç yüküne rağmen hizmet üretmeye çalıştıklarını belirterek, "Millet arkamızda, ne yaparlarsa yapsınlar, hizmetlerimizi sürdüreceğiz ve bu iktidarı elinden alacağız," dedi.

Hayvan hakları konusunda da açıklamalarda bulunan Özel, AK Parti'nin belediyelere yönelik cezai yaptırımları eleştirerek, hayvanseverleri duyarlı olmaya ve mücadeleye davet etti.

 

 

 

Osmangazi sahnesinde Ağrı Dağı Efsanesi!

Otomobil sulama kanalına düştü: Baba ve 3 çocuk hala aranıyor

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Yıldırım’da anıldı

İnegöl Belediyespor'dan 3 Türkiye Şampiyonluğu!

Bursaspor’un yeni sağ bekinden ilk açıklamalar

Büyükşehir’den kar mesaisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eli kanlı canilerle mücadele sürecek

Bakan Yerlikaya şehitlerimizin isimlerini açıkladı

Özel okul sözleşmelerinde sıkı denetim!

Bakan Yerlikaya: 3 polisimiz şehit oldu

Ocak’ta elektrik ve doğal gaza zam yok

Yaşar Kemal'in mirası Osmangazi'de yaşatıldı

Yalova'da Deaş operasyonu: 7 yaralı

RATEM’de Bursa imzası: Hasan Şirin Genel Başkan Yardımcılığına getirildi

Bursa Emniyeti’nden suça geçit yok

AK Partili Altepe’den Aktaş’a eleştiri, Bozbey’in tezine destek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti,biz buradayız sizlerle beraberiz

İşte Bursa’nın trafik sorununu çözecek proje!

2025’in dönüm noktaları Osmangazi’de konuşuldu

Bursa'da drone destekli trafik denetimi

Mersin'de yangın: 2 çocuk hayatını kaybetti

Büyükşehir'de kar alarmı

Nİlüfer'de HIV hastalığı ele alındı

Asgari ücret kararı sonrası gözler memur ve emekli zammında

Teknoloji sessizce hayatımızı yeniden yazıyor

İstanbul’da kar alarmı: Sıcaklıklar hızla düşüyor

Başkan Alper Taban gençlerle bir araya geldi

Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 2025 yılını değerlendirdi

Yıldırım'da sessiz devrim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık yatırımları Türkiye Yüzyılı’nın temelidir

Yükleniyor