Özgür Özel'den Lütfi Savaş'a tepki: "Beni çok az tanımış, yakından tanıtacağım kendisine"

Özgür Özel: "Gün gelir bunların hepsinin hesabı sorulur, bizim de dava açacağımız günler olur. Özgür Özel'i çok az tanımış, yakından tanıtacağım kendisine."

GÜNDEM 23.10.2025 15:08:00 0
Özgür Özel

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret sonrası düzenlenen basın açıklamasında Özgür Özel, eski Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş için "Gün gelir bunların hepsinin hesabı sorulur, bizim de dava açacağımız günler olur. Özgür Özel'i çok az tanımış, yakından tanıtacağım kendisine." dedi. Özgür Özel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Lüzumsuz ismin lüzumsuz, beyhude, sonuç alamayacak, sırf adını geçirmek için yaptığı saçma sapan bir iştir. Hazımsızlığın bu kadarı."

Lütfü Savaş suç duyurusunda bulundu 

Eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında 'Tehdit', 'Hakaret', 'Yargı görevini etkilemeye teşebbüs' ve 'Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Lütfü Savaş tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusu, CHP'nin 38'inci Olağan Kurultayı'nın iptali istemiyle açılan davaya ilişkin Özgür Özel’in kamuoyuna yaptığı açıklamaların 'Hak arama özgürlüğünü engellemeye ve yargı sürecine etki etmeye yönelik' olduğu iddiasıyla yapıldı. Ankara 42'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde CHP kurultayının iptali istemiyle açılan davanın taraflarından biri olan Lütfü Savaş'ın avukatı tarafından 22 Ekim'de sunulan dilekçede, Özel'in Silivri Cezaevi çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda müvekkilini hedef aldığı belirtildi. Dilekçede, Özel'in 'Gün gelir hesabı sorulur, gün gelir fitil fitil burnundan getirilir, biz de vakti geldiğinde ona dava açarız' ve 'O şahıs Özgür Özel'i yakından tanımıyor, ona Özgür Özel'i yakından tanıtacağım' ifadeleriyle tehditte bulunduğu, ayrıca katıldığı bir televizyon programında Savaş hakkında, 'Partiye kötülük yapanların maşası haline gelmiş, mikropluk yapıyor. Mikroba neden hastalık yapıyorsun diye sorulur mu, onun işi o' sözlerini sarf ederek onur ve saygınlığını zedelediği ileri sürüldü.

Suç duyurusu dilekçesinde bu açıklamaların suç teşkil ettiğini belirtilerek, Özel hakkında, 'Tehdit', 'Hakaret', 'Yargı görevini etkilemeye teşebbüs' ve 'Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçlarından kamu davası açılması talep edildi.

Yıldırım’da kültür sanat sezonu başlıyor

İnegöl’ün ilk Kentsel Dönüşüm Projesinde 7 etaplık süreç başladı

Bursa Büyükşehir’den 800 milyon liralık filo yatırımı

1 saatlik emeğin karşılığı 100 gram et

Özgür Özel'den Lütfi Savaş'a tepki: "Beni çok az tanımış, yakından tanıtacağım kendisine"

Gıda sektöründe Bursa rüzgarı

Gazze 61 milyon ton enkazla kaplandı

Merkez Bankası faizi düşürdü

346 yıllık ulu çınar yeniden hayat buluyor

BUÜ’de “Akıllı Kampüs” dönemi başladı

Osmangazi Kitap Fuarı kapılarını açıyor

Yapay zekânın kalbi BUÜ’de attı

AK Parti Osmangazi’den muhtarlarla birlik ve beraberlik buluşması

Bursa, sağlık turizminin küresel üssü oluyor: Uluslararası zirveye geri sayım başladı

TÜBİTAK Bursa Bilim Şenliği İnegöl’de başlıyor

Mansur Yavaş ifade verdi

Proje ortaklarından Başkan Aydın’a ziyaret

Bursa’da otomobil refüje çarptı: 4 yaralı

Osmangazili tenisçiler kortta fırtına estirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Umman Sultanı'na TOGG hediye etti

Tarımda Hollanda mucizesi Türkiye’ye ilham olmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turunda!

Bursa’nın 2050 vizyonu ortak akılla şekilleniyor

CHP’de gündem kurultay davası

Cumhuriyet’in 102. yılına binlerce adım

Genç girişimciler Osmangazi’de fikirlerini paylaştı

Türkiye’nin sürdürülebilir gıda geleceği Uludağ’da şekillendi

Bursa’da öykü yarışmasının kazananı belli oldu

Bursa, turizmde uluslararası başarıya imza attı

Meme kanseri farkındalığı Bursa sokaklarına taşındı

Yükleniyor