Tarih: 07.09.2024 15:59

Özgür Özel'den seçim çağrısı: "Kasım 2025'te erken seçime gidelim"

Facebook Twitter Linked-in

Erken Seçim Mesajı: “2025 Kasım’da Karşımıza Çıkmaya Varsanız CHP Burada”

Özgür Özel, CHP'nin ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerine yaklaşıldığını belirterek, "Partimiz 31 Mart'ta 1'inci parti oldu. Herkes iktidar değişsin istiyor. Emekliler, asgari ücretliler, çiftçiler, esnaflar, atanmayan öğretmenler, işsizler ve umutsuz gençler erken seçim istemektedir," dedi.

Özel, seçim atmosferine yönelik değerlendirmelerinde, "Tüm seçmenlere dedik ki; bizim adaylarımız yerel seçim adayı, belediye başkan adayları. Vereceğiniz oy bir genel seçim oyudur. Oyunuz sarı karttır, biz bunu istismar etmeyeceğiz," şeklinde konuştu.

“Erken Seçim Beklentisi Yüzde 50'yi Geçti”

Özel, son dönemde yapılan anketlere atıfta bulunarak, "Erken seçim konusunda toplumda beklenti, iki anket sonucunda yüzde 50'yi geçmiş durumda. Bu şartlar bize adım adım sandığı getirecektir," dedi. CHP’nin hazırlıklarının tamam olduğunu ve kararlılıklarını sürdürdüğünü belirten Özel, "Bu milletin 5 yıl dayanacak gücü olmadığı gibi, bizim de iktidarı 4 yıl daha bekleyecek sabrımız yok," ifadelerini kullandı.

Kasım 2025’te Seçim Çağrısı

Özel, gelecek yıl Kasım ayında 5 yıllık dönemin ortasına gelindiğine işaret ederek, “İnat eder, 2,5 yıl daha durursa bir daha aday olamaz. 2,5 yılı geçirmeden çıkarım derse biz Meclis'te Kasım ayına kadar seçimleri yenilemeye, erken seçim yapmaya hazırız. Eğer varsanız kararı bugünden alalım ya da 8 ay sonra alalım. 2025 Kasım’da bizim karşımıza çıkmaya varsanız CHP burada,” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —