ÖZGÜRLÜKLER ŞEHRİ PARİS´TE SIKI TEDBİRLER!

videolu haber

ÖZGÜRLÜKLER ŞEHRİ PARİS´TE SIKI TEDBİRLER!
/kanal16.com.tr/2015-11/17/182727083b.mp4
GÜNDEM 17.11.2015 18:06:57 0

 

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, olağanüstü hal durumunun 3 aya kadar uzatılmasını istedi, bazı kişilerin vatandaşlığını geri almayı düşünebileceklerini kaydetti.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, parlamentoda milletvekillerine ve senatörlere seslendi. Hollande, Paris saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerinin tarifi olmayan bir acı içinde olduğunu ifade ederek, ?Çok sayıda genç hayatını kaybetti, çok sayıda genç travma durumu içinde oldu. Ben bu konuşmayı yaparken yaralılar hayatta kalmaya çalışıyorlar. Söz konusu bütün kaynaklar seferber olmuş durumda. Zorlu bir durumdan geçtik, bu hastaları tedavi etmekte başarılı olacağımızı düşünüyorum. Güvenlik güçlerimize teşekkür etmek istiyorum. Vatandaşlarımızı korumak için iş başındalar ve cesur davrandılar. Rehineleri kurtarmak için cesaret, kararlılık gösterdiler. Cuma günü bütün Fransa terör tehdidi altındaydı? dedi.

Dini, rengi fark edilmeksizin herkesin tehdit altında olduğunu kaydeden Hollande, ?Fransa´nın çeşitliliği, gençliği tehdit altındaydı. Ne yazık ki yurt dışından da hayatını kaybedenler oldu Fransa´ya ziyarete gelmiş olan. Tüm dünyaya taziye mesajı gönderdim, bütün devlet ve ülke başkanlarına başsağlığı mesajı gönderdim, onlar da bana taziye dileklerini ilettiler. Bu saldırıların Suriye ve Belçika´da hazırlandığını biliyoruz. Bu işbirlikçiler Fransa´ya geldi ve saldırıları düzenlediler. Hedefleri korku salmaktı, baskı yaratmaktı. Terörle mücadele etmeyelim istediler, Ortadoğu´da terörle mücadele etmeyelim istediler. Bu yılın başından itibaren IŞİD, Paris´te Mısır´da, Tunus´ta, Lübnan´da, Kuveyt´te, Suudi Arabistan´da, Türkiye´de, Libya´da saldırı düzenlediler. Bu nedenle IŞİD yenilmeli, bu nedenle IŞİD´i yenmeliyiz. Uluslararası toplum da bu çabada bize destek olmalı. BM´ye bir araya gelinmesi konusunda çağrı yaptım? diye konuştu.