Tarih: 01.01.2015 21:22

PAZARCI ESNAFI BÜYÜKŞEHİR’E TEPKİLİ

Facebook Twitter Linked-in

Çarşamba akşamı, biriken yoğun kar tabakası nedeniyle Merkez Pazaryerinin çatısı çökmüştü. İş makinesinin içeride çalışma yaptığı sıra çöken çatı, büyük paniğe neden oldu. Pazarcı esnafının tezgahlarını kurduğu saatlerde yaşanan olayın boyutları, gün ışıdığında daha da net ortaya çıktı. Çöken tavanın altında kimlerinin aracı kaldı, kimi esnafın ise ürünleri büyük zarar gördü. Tekstil eşyalarının satıldığı bölümde de ürünlerin ıslanmasından dolayı büyük çapta maddi zararın olduğu tahmin ediliyor.

Çatının göçmesinin ardından sağlam kalan mallarını kurtarmaya çalışan pazarcı esnafı can kaybı yaşanmamasını da olayın teselli verici boyutu olarak değerlendirdi.

Olay yaşanmadan önce tedbirler alınabileceğini ifade eden vatandaşlar, Belediyeyi ilgisizlikle suçladı.

Bundan sonrası için atılacak adımları merakla bekleyen esnaf, olayın Perşembe günü gerçekleşmemesini ise şans olarak yorumladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İnegöl’ü kaderine terk ettiğini belirten esnaf, eskiden gördükleri ilgiyi şimdi alamadıklarından şikayet etti

Pazaryerindeki toplam zarar henüz net olarak bilinmezken, esnafın Belediyeyi dava edeceği de gelen haberler arasında. Öte yandan yaşanan olaydan dolayı Merpa’da kurulan Cuma Pazarı, Cumartesi de oto pazarı açılmayacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —