Petrol piyasalarında Trump fırtınası!

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 72,20 dolardan işlem görüyor.

EKONOMİ 25.03.2025 10:43:00 0
Petrol piyasalarında Trump fırtınası!

Dün 72,62 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 72,48 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün saat 09.27 itibarıyla Brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre yüzde 0,38 düşüşle 72,20 dolara geriledi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 68,78 dolardan işlem gördü.

Petrol Fiyatlarına Trump Etkisi

Petrol fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump’ın Venezuela’dan petrol ve doğal gaz ithal eden ülkelere yüzde 25 gümrük vergisi uygulama tehdidi, OPEC+ grubunun üretim artırma planları ve Rusya-Ukrayna barış görüşmelerinin etkisiyle baskı altında kaldı.

Trump, Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda, Venezuela’nın ABD’ye düşmanca davrandığını ve gizlice suçluları ülkeye gönderdiğini iddia etti. Bunun üzerine Venezuela’dan petrol ve doğal gaz ithal eden tüm ülkelerin ABD’ye yüzde 25 gümrük tarifesi ödemek zorunda kalacağını duyurdu.

Rusya-Ukrayna Barış Görüşmeleri Takip Ediliyor

Piyasalar, ABD’nin arabuluculuğunda yürütülen Rusya-Ukrayna barış görüşmelerinin sonuçlarını da yakından takip ediyor. Uzmanlar, görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde Rus petrol arzının artabileceğini, bunun da fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturabileceğini belirtiyor.

Trump, müzakerelerin olumlu seyrettiğini ve Ukrayna ile nadir toprak elementleri anlaşmasının yakında imzalanacağını söyledi. Ayrıca, Ukrayna’daki enerji santrallerinin mülkiyetiyle ilgili ABD’ye geçiş konusunun da gündemde olduğunu ifade etti.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ise Riyad’da ABD ve Ukrayna heyetleriyle gerçekleştirilen toplantıda enerji başta olmak üzere önemli konuların ele alındığını duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin temel amacının kalıcı ve adil bir barış sağlamak olduğunu vurguladı.

OPEC+ Üretim Kesintilerine Devam Edecek

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve müttefiklerinden oluşan OPEC+ grubu, piyasadaki arz fazlasını dengelemek amacıyla ek üretim kesintilerine gideceğini açıkladı. Aralarında Rusya’nın da bulunduğu yedi üye ülke, günlük 189 bin ila 435 bin varil arasında değişen üretim kesintileri yapacak.

OPEC’in resmi takvimine göre bu kesintiler Haziran 2026’ya kadar devam edecek.

Teknik Seviyeler

Uzmanlara göre, Brent petrolde 73,52 dolar direnç, 70,95 dolar ise destek seviyesi olarak takip edilecek.

Beril Başkan seçildi, bakanı okula getirdi!

İsrail’in Gazze saldırılarında can kaybı 50 bini aştı

Osmangazi Belediyesi’nden çocuklara bayramlık sürpriz

İnegöl Belediyesi hayvan pazarı’nda Kurban Bayramı ihalesi 14 Nisan’da!

Varank'tan Ağababa'ya: "Sen git Veli! Ağababan gelsin"

Başkan Bozbey: “Kentsel dönüşümle yeni bir Bursa inşa ediyoruz”

Ömer Çelik: "Özgür Özel’in saldırgan dili kendisine zarar verecektir"

CHP kurultayı, Kılıçdaroğlu’nun tükenişi, örtülü ittifaklar ve Osmangazi Belediyesi’nde rol çalma çabaları

Kadir Gecesi yarın idrak edilecek

Cezaevinde işlenen cinayetle ilgili şok itiraf: 4 kişi birlikte karar verdik!

TOGG’dan müjde: T10X özellikleri bir ay daha ücretsiz!

Petrol piyasalarında Trump fırtınası!

Özgür Özel Saraçhane buluşmalarını sonlandırıyor

Borsa güne yükselişle başladı

Trump yönetimine ilk ziyaret: Bakan Fidan ABD'ye gidiyor

Tarımsal girişime 188 milyon avro hibe desteği

Bakan Şimşek, bugün küresel yatırımcılarla bir araya gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve annesine hakaret eden 43 provokatör yakalandı

O küfrü kendi anneme edilmiş sayıyorum

RTÜK'ten sert mesaj: Yayıncı kuruluşlara ağır yaptırımlar geliyor

Genç Uzman onbaşı karbonmonoksit zehirlenmesine yenik düştü

2030 vizyonu: Bursa’nın ekonomi rotası belirlendi

CHP Altınşehir’de seçime yoğun ilgi

İsrail'in Gazze saldırılarında can kaybı 50 bini aştı

Osmangazi’de metruk binalara geçit yok

A Milli Takım’ın 2026 Dünya Kupası elemeleri fikstürü açıklandı

Gösterilerde 123 polis yaralandı

Yolsuzluk operasyonlarının ardına gizlenmiş ittifaklar, CHP’ye üye katılımları ve Özgür Özel’in liderliği

Yeni nesil araç teknolojileri için BTSO’dan ‘mükemmel’ adım

İstanbul Valisi Gül: Kamu düzenini bozan hiçbir girişime müsamaha gösterilmeyecektir

Yükleniyor