Petrol piyasalarında Trump fırtınası!

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 72,20 dolardan işlem görüyor.

EKONOMİ 25.03.2025 10:43:00 0
Petrol piyasalarında Trump fırtınası!

Dün 72,62 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 72,48 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün saat 09.27 itibarıyla Brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre yüzde 0,38 düşüşle 72,20 dolara geriledi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 68,78 dolardan işlem gördü.

Petrol Fiyatlarına Trump Etkisi

Petrol fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump’ın Venezuela’dan petrol ve doğal gaz ithal eden ülkelere yüzde 25 gümrük vergisi uygulama tehdidi, OPEC+ grubunun üretim artırma planları ve Rusya-Ukrayna barış görüşmelerinin etkisiyle baskı altında kaldı.

Trump, Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda, Venezuela’nın ABD’ye düşmanca davrandığını ve gizlice suçluları ülkeye gönderdiğini iddia etti. Bunun üzerine Venezuela’dan petrol ve doğal gaz ithal eden tüm ülkelerin ABD’ye yüzde 25 gümrük tarifesi ödemek zorunda kalacağını duyurdu.

Rusya-Ukrayna Barış Görüşmeleri Takip Ediliyor

Piyasalar, ABD’nin arabuluculuğunda yürütülen Rusya-Ukrayna barış görüşmelerinin sonuçlarını da yakından takip ediyor. Uzmanlar, görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde Rus petrol arzının artabileceğini, bunun da fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturabileceğini belirtiyor.

Trump, müzakerelerin olumlu seyrettiğini ve Ukrayna ile nadir toprak elementleri anlaşmasının yakında imzalanacağını söyledi. Ayrıca, Ukrayna’daki enerji santrallerinin mülkiyetiyle ilgili ABD’ye geçiş konusunun da gündemde olduğunu ifade etti.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ise Riyad’da ABD ve Ukrayna heyetleriyle gerçekleştirilen toplantıda enerji başta olmak üzere önemli konuların ele alındığını duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin temel amacının kalıcı ve adil bir barış sağlamak olduğunu vurguladı.

OPEC+ Üretim Kesintilerine Devam Edecek

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve müttefiklerinden oluşan OPEC+ grubu, piyasadaki arz fazlasını dengelemek amacıyla ek üretim kesintilerine gideceğini açıkladı. Aralarında Rusya’nın da bulunduğu yedi üye ülke, günlük 189 bin ila 435 bin varil arasında değişen üretim kesintileri yapacak.

OPEC’in resmi takvimine göre bu kesintiler Haziran 2026’ya kadar devam edecek.

Teknik Seviyeler

Uzmanlara göre, Brent petrolde 73,52 dolar direnç, 70,95 dolar ise destek seviyesi olarak takip edilecek.

Bakan Gürlek’ten sosyal medya düzenlemesi açıklaması

İran’dan kritik NOTAM kararı

Başkan Erol: Kapı kapı, gönül gönül çalışıyoruz

Özel okullara fahiş fiyat soruşturması: 19 kurum incelemede

Bursaspor PFDK’ya sevk edildi

İnegöl Belediyesi yanlış algı oluşturan paylaşımlara karşı hukuki süreç başlattı

Nilüfer’de anneler için “Anne Taksi” uygulaması büyük ilgi gördü

BTSO Meclisi Bursa Business School’da toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan coşkusunu ve milli değerleri vurguladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-16 kazası bizi derinden üzdü

Burhanettin Duran: Afrika Boynuzu’nun güvenliği bizim için öncelik

Görele’de taciz skandalında yeni gelişme

Bursaspor’a taraftarlardan 300 milyon TL’lik destek

Ramazan akşamları Osmangazi’de bayram havası

Büyükşehir'den kırsal üretime kovan desteği

Bursa’da 20 milyonluk sahte soygun planı çöktü

Bursa’da hafriyat kamyonu trafiği hiçe saydı

Bursa Büyükşehir’den Filibe’de gönül sofrası

Balıkesir'de F-16 düştü: Şehidimiz var!

Başkan Taban’a sürpriz doğum günü kutlaması

Beyaz Saray’dan İran mesajı: “Trump ölümcül güç kullanmaya hazır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kimsenin bir avuç toprağında gözümüz yok”

Bursa Emniyeti’nden arananlara ve uyuşturucuya darbe

Bursa'da kafede büyük kavga: 100 bin liralık hasar

Karacabey’de milyonluk yarış atları sular altında

Başkan Yılmaz'dan Şehit Ailesine iftar ziyareti

Nilüfer Belediyesi’nden Podyumpark’a kira tespit davası

2Saz 1Ses konserinde ustalara saygı

Osmangazi’den Uludağ eteklerinde iftar buluşması

Bursa’da parkta bıçaklı kavga: 1 yaralı

Yükleniyor