Petrol piyasalarında Trump fırtınası!

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 72,20 dolardan işlem görüyor.

EKONOMİ 25.03.2025 10:43:00 0
Petrol piyasalarında Trump fırtınası!

Dün 72,62 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 72,48 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün saat 09.27 itibarıyla Brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre yüzde 0,38 düşüşle 72,20 dolara geriledi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 68,78 dolardan işlem gördü.

Petrol Fiyatlarına Trump Etkisi

Petrol fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump’ın Venezuela’dan petrol ve doğal gaz ithal eden ülkelere yüzde 25 gümrük vergisi uygulama tehdidi, OPEC+ grubunun üretim artırma planları ve Rusya-Ukrayna barış görüşmelerinin etkisiyle baskı altında kaldı.

Trump, Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda, Venezuela’nın ABD’ye düşmanca davrandığını ve gizlice suçluları ülkeye gönderdiğini iddia etti. Bunun üzerine Venezuela’dan petrol ve doğal gaz ithal eden tüm ülkelerin ABD’ye yüzde 25 gümrük tarifesi ödemek zorunda kalacağını duyurdu.

Rusya-Ukrayna Barış Görüşmeleri Takip Ediliyor

Piyasalar, ABD’nin arabuluculuğunda yürütülen Rusya-Ukrayna barış görüşmelerinin sonuçlarını da yakından takip ediyor. Uzmanlar, görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde Rus petrol arzının artabileceğini, bunun da fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturabileceğini belirtiyor.

Trump, müzakerelerin olumlu seyrettiğini ve Ukrayna ile nadir toprak elementleri anlaşmasının yakında imzalanacağını söyledi. Ayrıca, Ukrayna’daki enerji santrallerinin mülkiyetiyle ilgili ABD’ye geçiş konusunun da gündemde olduğunu ifade etti.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ise Riyad’da ABD ve Ukrayna heyetleriyle gerçekleştirilen toplantıda enerji başta olmak üzere önemli konuların ele alındığını duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin temel amacının kalıcı ve adil bir barış sağlamak olduğunu vurguladı.

OPEC+ Üretim Kesintilerine Devam Edecek

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve müttefiklerinden oluşan OPEC+ grubu, piyasadaki arz fazlasını dengelemek amacıyla ek üretim kesintilerine gideceğini açıkladı. Aralarında Rusya’nın da bulunduğu yedi üye ülke, günlük 189 bin ila 435 bin varil arasında değişen üretim kesintileri yapacak.

OPEC’in resmi takvimine göre bu kesintiler Haziran 2026’ya kadar devam edecek.

Teknik Seviyeler

Uzmanlara göre, Brent petrolde 73,52 dolar direnç, 70,95 dolar ise destek seviyesi olarak takip edilecek.

Suriye yönetimi ile SDG heyeti arasında Şam'da yeni bir görüşme yapıldı

Başkan Bozbey gençlerle buluştu

Bursa'da lodos bugün de etkisini sürdürüyor

Yunanistan'da kriz! Havaalanları kapatıldı: Uçaklar Türkiye'ye yönlendirildi

Özcan Alper, “Erken Kış” ile Nilüfer’de seyirciyle buluştu

Ali Mahir Başarır’dan Osmangazi’ye tam not

Ak Parti'den Maduro'nun kaçırılmasına sert tepki!

Büyükşehir üreticiye nefes oluyor

Bursa'da dere yatağına düşen kişi öldü

Bursa Business School 2025’te Türkiye’nin stratejik buluşma noktası oldu

Abdulkadir Uraloğlu: Kara yollarında 58 bin 246 levha kaldırıldı

Başkan Özdemir: Nilüfer’i tiyatronun kalbi yapacağız

Arabesk’in efsanesi Ferdi Tayfur vefatının 1. yılında anıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pazartesi günü Trump ile görüşeceğim

Bursa’da çocuklar karın keyfini çıkardı

Bursa’nın kayıp milletvekilleri ve siyasetçileri

Başkan Erkan Aydın'dan Yağız Efe'ye destek çağrısı!

Osmangazi'den buzlanmaya karşı yoğun önlem

ABD Başkanı Trump'tan İran'a tehdit!

BTSO’nun UR-GE Gücü Bursa’yı Küresel Pazarlara Taşıyor

Başkan Erkan Aydın'dan Bursaspor'a güçlü destek!

Yalova'da Deaş operasyonu: 26 tutuklama

Bursa’da buzlanma kazaya neden oldu: 4 yaralı

Büyükşehir patili dostların yanında

Valilik açıkladı: Bursa'da yarın okullar tatil!

Bursa Emniyeti’nden yılbaşı için önemli iletişim listesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı: Ekonomide olumlu sonuçları görüyoruz

Cevdet Yılmaz: 2026'da programımızı kararlılıkla uygulayacağız

Başkan Erkan Aydın yılın son nikahını kıydı

Devlet Bahçeli: DEAŞ'ın kanlı provokasyonları dikkatle takip edilmeli

Yükleniyor