Tarih: 02.03.2024 12:09

Piyasalar faiz kararlarını ve tarım dışı istihdam verisini bekliyor

Facebook Twitter Linked-in

Küresel piyasalarda bu hafta ABD'den gelen karışık sinyaller ve Fed üyelerinin açıklamaları, faiz indirimi zamanlamasına dair belirsizliği korudu. BIST 100 endeksi haftayı düşüşle tamamlarken, dolar/TL yükselişini sürdürdü. Yurt içinde ise gelecek hafta açıklanacak enflasyon verileri piyasanın odağında olacak.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, enflasyondaki ilerlemeyi durdurabilecek risklerin varlığına işaret ederek faiz indirimine aceleci davranmamaları gerektiğini vurguladı. New York Fed Başkanı John Williams ise bankanın muhtemelen yıl sonlarında faiz indirimine gideceğini belirterek, 2024'te 3 faiz indiriminin "makul bir başlangıç" olacağını kaydetti.

Küresel piyasalarda Orta Doğu'daki gelişmeler de yakından takip edilirken, petrol fiyatlarındaki oynaklık dikkati çekiyor. Brent petrolün varil fiyatı haftayı yüzde 2,8 artışla 83,2 dolardan tamamladı. Altının onsu da bu hafta yüzde 2,3 artışla 2 bin 84 dolara çıktı.

BIST 100 endeksi haftayı yüzde 2,96 azalışla 9.097,15 puandan tamamladı. Dolar/TL ise haftayı bir önceki kapanışın yüzde 1,1 üstünde 31,3774'ten tamamladı.

Yurt içinde ise gelecek hafta pazartesi günü enflasyon, salı günü reel efektif döviz kuru, perşembe günü hazine nakit dengesi, cuma günü uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesi takip edilecek.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.060 seviyesinin destek, 9.300 ve 9.400 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —