PKK'lı terörist "Cudi" MİT'in istihbaratı ile yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) sağladığı istihbarat ile Suriye Milli Ordusu (SMO) askeri polisi, Barış Pınarı Harekatı bölgesinden Türkiye'ye sızmaya çalışan "Cudi" kod adlı PKK'lı terörist Hüda El Tuma'yı yakaladı.

PKK
ASAYİŞ 26.02.2024 11:48:00 0

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) sağladığı istihbarat ile Suriye Milli Ordusu (SMO) askeri polisi, Barış Pınarı Harekatı bölgesinden Türkiye'ye sızmaya çalışan "Cudi" kod adlı PKK'lı terörist Hüda El Tuma'yı yakaladı.

Terörist El Tuma, Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı Harekatı alanında yer alan Mebruke'den Türkiye'ye geçiş yapma arayışındaydı. MİT'in istihbaratı ile SMO askeri polisi tarafından düzenlenen operasyonda El Tuma yakalandı ve Barış Pınarı Harekat bölgesinde askeri cezaevine gönderildi.

El Tuma'nın 2019 yılında PKK/KCK-PYD/YPG'ye katıldığı ve Haseke, Ayn El Arab ve Şeddadi'de eğitimler aldığı öğrenildi. Haseke'de YPJ'nin sözde taburlarında faaliyet gösteren El Tuma'nın, Barış Pınarı Harekatı döneminde Ras El Ayn'da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve SMO'ya karşı cephede yer aldığı da belirtildi.