PKK'nın hain planı böyle deşifre oldu: Sivilleri hedef aldılar

Üs bölgesine PKK’nın yaptığı saldırı sonrasında karşı ateş açıldığı sırada örgütün piknik yapan sivil halka ateş açtığı, bu saldırının da Türk askerine mal edilmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

ASAYİŞ 6.08.2022 14:27:00 0
PKK


 PKK terör örgütü üst yönetiminin Kuzey Irak’ta devam eden Pençe Harekâtının durdurulması, KDP’nin Türkiye’ye verdiği desteğin sonlandırılması ve Türkiye ile TSK aleyhine propaganda yapılması maksadıyla uyguladığı senaryo ortaya çıkarıldı.

 

Eylem talimatını veren ismin ise PKK sözde yürütme konseyi üyesi Fehmi Atalay tarafından verildiği belirlendi.   


  Kuzey Irak'ta TSK'nın Pençe Harekât bölgesinde bulunan bir üs bölgesine, 20 Temmuz'da teröristlerce roket ile saldırı gerçekleştirilmiş, saldırıya güvenlik güçlerine karşı atış yapıldığı esnada terör örgütü tarafından bölgeye 4-5 km mesafede piknik yapan sivillere de aynı anda ateş açıldı. PKK terör örgütü saldırısında piknik yapan 9 sivil yaşamını yitirmiş, 33 sivil de yaralandı. PKK terör örgütü öldürdüğü Iraklı vatandaşların Türk güvenlik güçlerinin atışı sonucu öldürüldüğü yönünde propaganda yaparak Türkiye'yi uluslararası alanda suçlu durumuna düşürmeye çalıştı. 
  Eylem talimatı Fehmi Atalay'dan 
  Alınan bilgiye göre, eylemin talimatının terör örgütünün sözde Yürütme Konseyi Üyesi Amed Malazgirt kod adlı Fehmi Atalay'ın verdiği ortaya çıktı. Bölgede faaliyet yürüten teröristlerin 2 ay boyunca TSK'nın terörist saldırılarına verdiği tepkiyi ölçmek, keşif ve saldırı yapmak için hazırlık yaptıkları belirlendi. 


  Bu Türkiye'ye yönelik ilk karalama kampanyası değil 
  Yapılan hain planın Türkiye'ye yönelik ilk karalama kampanyası değil. Yurt içi ve yurt dışında sürdürülen başarılı operasyonlarda ağır darbe alan, sözde üst düzey yöneticileri etkisiz hale getirilen terör örgütü, kurulduğu günden bu yana sivilleri hedef almaktan vazgeçmiyor. Geçen yıl da aynı bölgede 22 Ağustos'ta, iki Iraklı turistin araçlarına düzenlenen saldırı neticesinde öldürülmesi olayında Türkiye'yi suçlamaya yönelik karalama kampanyası başlatılmıştı. 
  Ancak olayın hemen ardından PKK terör örgütünün olayın sorumlusu olduğu ortaya çıkmıştı. PKK terör örgütü Irak Devleti Zaho/Parah köyünde piknik yapan Irak vatandaşlarını katlederek gerçek yüzünü bir kez daha göstermiş oldu.  
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

Boğazova yaylası için tarihi fırsat

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Bakan Güler, Özbek mevkidaşı Korgeneral Halmuhamedov ile bir araya geldi

700. yılın ilk spor coşkusu Osmangazi’de başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerinden biri yaptık

Bursa’da 55 gram kokain ele geçirildi; 3 kişi gözaltına alındı

Otomobil, dere yatağına uçtu: 1 ölü, 3 ağır yaralı

İnegöl’de Türk Sanat Müziği ziyafeti

Fetih söyleşileri Yıldırım'da

Putin’e Gazze Barış Kurulu daveti

Muş'ta kar kalınlığı 60 santimetre: 350 köy yolu kapandı

İspanya'da tren kazası: 39 kişi hayatını kaybetti

Kestel’de karne hediyesi: Alaçam Kar Festivali

Bursa’da uyuşturucu ticareti yapmaktan aranan 3 hükümlü yakalandı

Pınar Erbaş işten çıkarılmasına sessiz kalmadı

Bursa'da direksiyon dersinde talihsiz kaza anı kamerada

‘Kız meselesi’ nedeniyle kuzenini yaraladı

Atlas Çağlayan’ın annesini tehdit eden 4 kişi gözaltına alındı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor: Suriye ve Gazze başlıkları öne çıkıyor

Şoförler Ahmet Çakır ile yola devam dedi

Esenboğa’ya yeni pist: Kapasite 30 milyona çıkıyor

Mia Haber yayın ağını genişletiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile kurumu saldırı altında

Trump’a suikast girişiminde bulunmuştu: Ömür boyu hapis talep edildi

Donald Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gazze daveti

Bursa’da yol kavgası kamerada: Önce bıçakladı, sonra 112’yi aradı

Her söz hakaret değil: İşte o liste...

Yıldırım'da tapu seferberliği

Kendini kitleyerek iş yerini ateşe verdi dumandan etkilenerek bayıldı

Yükleniyor