Protokol ve vatandaşlar bayramlaşma töreninde bir araya geldiler

Kurban Bayramı dolayısıyla bugün ilçe protokolü ile vatandaşların bir araya geldiği bayramlaşma töreni düzenlendi. İnegöl Belediyesi önündeki programda vatandaşlara ikramda bulunuldu.

BURSA HABER 21.07.2021 11:32:00 0
Protokol ve vatandaşlar bayramlaşma töreninde bir araya geldiler

Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl yapılamayan bayramlaşma törenleri, bu yıl normalleşme süreciyle beraber belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirildi. İnegöl Kaymakamlığı ile İnegöl Belediyesi işbirliğinde kurban bayramı dolayısıyla bugün 17.00’da bayramlaşma programı düzenlendi. İlçe protokolüyle birlikte tüm ilçe halkının da davet edildiği törende, ikramlarda bulunularak pandemi kuralları çerçevesinde bayramlaşma töreni gerçekleştirildi. Törene İnegöl Kaymakam Vekili, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

BAYRAMLAR, KARDEŞLİĞİN EN DERİNDEN HİSSEDİLDİĞİ ANLARDIR

Protokol üyelerinin bayramlaşmasıyla başlayan törende, Belediye Başkanı Alper Taban davetlilere hitaben bir konuşma yaptı. Başkan Taban, “Bir bayrama daha erişmenin mutluluğunu, heyecanını, şükrünü yaşıyoruz. Bayramlar bizim kadim geleneğimizin önemli zaman dilimlerindendir. Bizler için kıymetlidir. Yine dayanışmanın, yardımlaşmanın ve kardeşliğin en derinden hissedildiği ve paylaşıldığı anlardır. Küslerin barıştığı, kırgınlıkların sona erdiği özel günlerdir. Bu vesileyle ben tüm ilçe halkımızın bayramını kutluyorum” dedi.

 

PANDEMİYİ UNUTMAMALIYIZ

Pandemi süreci hakkında da konuşan Alper Taban, “Pandemi sürecinde birbirimizden uzun süre ayrı kaldık. Bu süre zarfında kaybettiğimiz vatandaşlarımız oldu. Aramızdan ayrılanlara rahmet diliyorum, hasta yatağında şifa bekleyen herkese de acil şifalar diliyorum. Tüm sosyal hayatımızı neredeyse sıfırladığımız, işten, ekonomiden, aile bağlarımızdan uzak kaldığımız günler geçirdik. Evlerimize kapandık. İbadetlerimizi evlerimizden yapmak durumunda kaldık. Zor bir sınav olduğunu düşünüyorum. Tabi halen bu sınavın tamamen sona erdiğini söylemek de çok mümkün değil. Malumunuz Sağlık Bakanlığımızın, çok değerli sağlık çalışanlarımızın aşılama faaliyetleri devam ediyor. Bu noktada da bizlere düşen vazifeler var. Özellikle bayramlaşmaları neredeyse unuttuk diyeceğimiz bir süreç yaşadık son birkaç bayram özelinde. Ama Allah’a hamdolsun bu bayram yine bir aradayız. Kucaklaşmanın, bir arada olmanın keyfini yaşamaya çalışıyoruz. Yine de pandemi tedbirlerine uygun şekilde hayatımızı sürdürmenin faydalı olduğunu düşünüyorum. Bugün de burada kıymetli protokolümüz, vatandaşlarımız, ilçe halkımızla bir araya gelerek ikramlarda bulunalım, bayramlaşalım istedik. Bizleri kırmayarak burada bulunan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

 

İnegöl Kaymakam Vekili Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu ise “Kurban Bayramı kutlamaları münasebetiyle bu güzel atmosferi sizlerle birlikte yaşamak bizlere nasip oldu. Bu vesileyle sizlerin ve tüm ülkemizin, milletimizin kurban bayramını tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmalar sonrası ikramlar yapıldı. Ardından tören dualarla son buldu. Protokol üyeleri tören sonrası İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliği, ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret ederek görevli personellerin de bayramı tebrik edildi.

Bursa Büyükşehir meclisinde yüksek tansiyon!

Özel halk otobüsçülerinin taleplerine Bozbey’den cevap

Başkan Özdemir: Nilüfer’in kalbi ve geleceği satılık değildir!

Bakan Gürlek Özgür Özel'in iddialarına yanıt verdi!

Bursa'da sahte içki şebekesine darbe: 7 gözaltı

İnegöl’de ani dönüş kazası: 1 yaralı

İnegöl Hayvan Pazarı’nda kotra ihalesi 08 Nisan’da

Bursa'da su sandığı asidi içti, hayatını kaybetti!

Osmangazi’de Yeşilova sokakları yenileniyor

Binlerce İnegöllü Kadir Gecesi'nde Osb Camii'nde buluştu

Bakan Şimşek: Köprü ve otoyollar satılmıyor

Başkan Yılmaz, Kuzey Makedonya’da kardeşlik sofrasında

Bursa'da araçta kilitli kalan çocuk cam kırılarak kurtarıldı

Bakan Tekin, Ramazan etkinliklerini eleştirenlere tepki gösterdi

TÜİK: Limon fiyatları rekor seviyeye ulaştı

Nilüfer’de inşaat krizini bitirecek çözüm teklifi!

Nilüfer’de bayram öncesi tatlı denetimi

Başkan Bozbey personelle bayramlaştı

Ulu Cami’de baygınlık paniği

Osmangazi’nin iftar sofrası Altınova’yı buluşturdu

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı

Nilüfer’de kaçak yapılara yıkım

Gemlik Belediye Meclis Üyesi Mustafa Duran, CHP üyeliğinden istifa etti

Bakan Uraloğlu: Türkiye bayramda hava trafiğinde rekor kıracak

Bursa’da çatı katı alevlere teslim oldu

Nilüfer’de kanlı kavganın ardından barış iftarı

Başkan Yılmaz sahur için fırının başına geçti

Büyükşehir’den Odunluk’a güçlü altyapı hamlesi

İlber Ortaylı için anma töreni düzenlendi

Kestel Belediyesi'nden çölyak hastalarına destek

Yükleniyor

loading