Putin: Erdoğan'ın Karadeniz'de taşımacılık önerisini inceleyeceğiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BRICS Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmede, Karadeniz'de gemi taşımacılığı için temasların yeniden sağlanmasına dair bir öneri aldığını belirtti.

Putin: Erdoğan
Haberi Sesli Oku
GÜNDEM 25.10.2024 13:25:00 0

Putin, "Türk dostlarımızın sunduğu belgeleri henüz inceleme fırsatım olmadı, ancak değerlendireceğiz. Bu konuda hiçbir zaman olumsuz bir tavır sergilemedik," ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in öncülüğünde yürütülen ve Rusya-Ukrayna savaşı sürecinde imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması, birkaç kez uzatılmasına rağmen devam ettirilememişti. Erdoğan’ın önerisi, bu anlaşmanın yeniden canlandırılması için bir diplomatik adım olarak değerlendiriliyor.

Rusya'dan Çatışmada Taviz Yok

Putin, Ukrayna ile barış müzakerelerine başlamak için henüz erken olduğunu ve Rusya’nın çatışmalardan dolayı herhangi bir taviz vermeyeceğini belirtti.

Erdoğan: "Barış İçin Çalışıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise zirve dönüşünde Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz Tahıl Koridoru'nun yeniden canlandırılmasının yanı sıra, esir takasları ve mayınların temizlenmesi konularında beklentilerin olduğunu aktardı. Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve Putin ile yaptığı görüşmelerde, daimi bir ateşkes için adımlar atılması konusunda arayışların devam ettiğini vurguladı.

"Biz sorunların diplomasi yoluyla çözülmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Savaşın kazananı, barışın ise kaybedeni olmayacak," diyen Erdoğan, iki ülke arasındaki müzakerelerin bir an önce başlaması için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getirdi.