Tarih: 18.03.2024 12:54

Putin yeniden devlet başkanı seçildi

Facebook Twitter Linked-in

Rusya'da 3 gün süren oy verme işlemi sonucunda sandık çıkış anketlerine göre oyların büyük çoğunluğunu alan Vladimir Putin, 71 yaşında olmasına rağmen 5. kez Rusya Devlet Başkanı olarak seçildi. Rusya Merkezi Seçim Komitesi Başkanı Ella Pamfilova, Rus Devlet Televizyonu'na yaptığı açıklamada seçimlere katılım oranının yüzde 74,22 olduğunu belirtti.

Putin'in bu zaferiyle birlikte, Rusya'yı 2030'a kadar yönetme süresi uzamış oldu. Yapılan anayasa değişiklikleri sonucunda Putin, 6. dönemde de devlet başkanlığına aday olabilecek. 71 yaşındaki Putin, 24 yıldır fiili olarak Rusya'yı yönetiyor ve bu süre içinde 4 yıl başbakanlık görevinde bulundu. Bu durum, Putin'in Sovyetler Birliği'ni 31 yıl yöneten Stalin'den sonra Rusya'yı en uzun süre yöneten lider olması anlamına geliyor.

Putin'in yeniden seçilmesi, Rusya'nın iç ve dış politikasında istikrarın devam etmesi ve Putin döneminde başlatılan politika ve reformların devam edeceği beklentisini güçlendiriyor. Ancak, Putin'in uzun süredir iktidarda olması ve muhalefetin seçim sürecinde yaşadığı zorluklar uluslararası kamuoyunda da tartışma konusu olmaya devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —