Ramazan ayı bu yıl 29 gün sürecek, ilk teravih 28 Şubat’ta kılınacak, ilk iftar 1 Mart’ta yapılacak.
Huzur, rahmet, bereket ve mağfiret ayı için geri sayım başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Halit Çalış, Ramazan öncesinde önemli hatırlatmalarda bulundu.
On bir ayın sultanı Ramazan yaklaşıyor.
Oruç ibadeti yerine getirilecek, iftar ve sahur sofraları aileleri bir araya getirecek.
İhtiyaç sahipleri unutulmayacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun kameri ay hesaplamalarına göre, Ramazan 29 gün sürecek. Şevval ayının hilali, Ramazan’ın 29. günü akşam saatlerinde görülecek.
İlk teravih 28 Şubat’ta
Bu yıl Ramazan ayının ilk teravih namazı, 28 Şubat Cuma günü kılınacak. Aynı gece sahura kalkılacak ve 1 Mart’ta ilk iftar yapılacak.
Kadir Gecesi 26 Mart’ta idrak edilecek
Oruç, teravih namazı, fitre, mukabele ve Kur’an-ı Kerim’in hatmedilmesi gibi ibadetlerin yerine getirildiği Ramazan ayında, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi 26 Mart’ta idrak edilecek.
Ramazan Bayramı 30 Mart’ta başlayacak
Ramazan Bayramı ise 30 Mart'ta başlayacak.
Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından bu yıl fitre miktarı 180 lira olarak belirlendi.