Ramazan’da Sağlıklı Beslenme

Kilo verme konusunda kendine has yöntemleriyle bilinen Dr. Mustafa Töken, Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Sağlık Olsun’ programında Ramazan’da doğru beslenme konusunda izleyicilere tavsiyelerde bulundu.

BURSA HABER 30.04.2021 14:46:00 0
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme

Belediyenin sosyal medya hesaplarından yayınlanan programda Dr. Mustafa Töken, sağlıklı beslenmeyle alakalı deneyimlerini paylaştı. Hayatta en büyük zenginliğin sağlık olduğunun altını çizen Töken, “Ramazan ayında beslenmenin önemi bir kat daha artıyor. Çünkü vücudumuzu 15 saat aç bırakıyoruz. Ayrıca pandemiden dolayı hareketlerimizde de ciddi anlamda kısıtlama var. Bu nedenle oruç tutarken yeterli ve dengeli beslenmeye özen gösterin. İftar ile sahur arasında bol bol su tüketin” dedi.

“SAHURU İHMAL ETMEYİN”

 

Sahurda yanlış beslenmenin insan vücudunu kötü etkilediğini belirten Dr. Mustafa Töken, “Günlük yaşamın ve sağlığınızın etkilenmemesi için sahur öğününüzü lütfen ihmal etmeyin. Aşırı yağlı, tuzlu besinler tüketmeyin. Protein içeren süt, yoğurt, peynir gibi gıdalara öncelik verin. Ayrıca bunların yanında mutlaka tam tahıllı ekmek yiyelim. İftarda ise mideyi bir anda doldurmayalım. Orucu, suyla veya tuzsuz peynir, hurma gibi iftariyeliklerle açmak daha sağlıklı bir seçenektir. Ana yemeğe geçmeden 1 kase çorba içip 15-20 dakika beklenmelidir. Bunlara dikkat etmediğimiz sürece Ramazan’da kilo almamız kaçınılmaz olur. Kızartma, hamur işleri, tatlılar ve yağlı et yemeklerinden oluşan iftar sofraları, sağlık sorunlarına neden olabildiği gibi kilo kontrolünü de güçleştirir” diye konuştu. Dr. Töken, ayrıca bayramda tatlıya dikkat etmemiz gerektiği konusunda da uyarılarda bulundu. 

 

Osmangazi Belediyesi

Sadettin Saran hakkında gözaltı kararı!

Bu köye taşınanlara çılgın teşvik: Her yetişkin için 25 bin, her çocuk için 12 bin dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e sert tepki: "Kendi milletvekiline saygı duymayan, milletine saygı duyar mı?"

Osmangazi yüzmede barajı geçti

Cezaevinde şiddet gören Güllü'nün kızı Tuğyan, Silivri'ye sevk edildi

İnegöl karla mücadeleye hazır

Hakan Fidan'dan Hamas görüşmesi

MEB'den fenomen öğretmenlere inceleme

Terörsüz Türkiye’de kritik eşik

Başkan Ercan Özel'in çağrısı yanıt buldu: Yenişehir'e yeni hasta nakil aracı

Bursa’da kaçak sigara baskını

Asgari ücret zammı sonrası: Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama

Sadettin Saran cephesinden istifaya dair açıklama geldi!

Bursa’dan Kuveyt'e turizm çıkarması

Sadettin Saran'ın test sonucu çıktı!

Asgari ücret 28 bin 75 lira oldu

Ankara’da düşen uçakta kara kutuya ulaşıldı

700 yıllık medeniyet bir asırlık Cumhuriyet: Bursa’nın fethine görkemli kutlama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemiz bölgenin veri üssü konumuna gelecek

Asgari ücrette üçüncü toplantı bugün olacak

Yıldırımlı çocuklara her pazar ücretsiz tiyatro

Türkiye–Pakistan kardeşliği savunma ve havacılıkta güçleniyor

Eskişehir’den Nilüfer’e dostluk ziyareti

Bursa’nın Fethi’nin 700. yılı coşkuyla kutlanacak

Çamlık Bulvarı Büyükşehir’le yenilendi

Bursa'da müstakil evde yangın: 1 kişi hayatını kaybetti

Ekol TV kapandı

Doğa tutkunlarının yeni adresi Yenişehir olacak

Kestel’de hava kirliliğine kalıcı çözüm: Tek tip filtrasyon sistemi başlıyor

Osmangazi Meydanı’nda müziğin büyüsü

Yükleniyor