Tarih: 17.08.2010 16:09

REFERANDUMDA NEYİ OYLAYACAĞIZ?

Facebook Twitter Linked-in

12 Eylül`deki referandumda oylanacak anayasa değişikliğinin içeriğiyle ilgili kafalar hala karışık. Referanduma sunulan paketteki değişiklikler neler? Hayatımızı nasıl etkileyecek? İşte sorulara yanıtlar...

Türkiye kısa bir süre sonra referanduma gidiyor. 12 Eylül`de halkoylamasına sunulacak anayasa paketinde hangi maddelerin değişeceği ve referandumun içeriğinden çok liderlerin meydanlardaki polemikleri konuşuluyor.

Yaklaşık 50 milyon seçmenin oy kullanacağı referandumda oylanacak değişiklikle Anayasa Mahkemesi ve HSYK yeniden yapılandırılırken, kadına pozitif ayrımcılıktan kişisel verilerin korunmasına, seyahat hürriyetinden memura toplu sözleşme hakkına ve grev yasaklarının kaldırılmasına, askere sivil mahkeme yolunu açan düzenlemeden Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarının yargıya açılmasına kadar birçok alanda köklü değişiklikler yapılıyor.

İşte 12 Eylül`de referanduma sunulan anayasanın değişecek maddelerinden bugün ele alcağımız 10.madde.

10. Madde:
Anayasa`nın 10. maddesinde yer alan pozitif ayrımcılığı içeriyor. Maddede yeralan Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.  ibaresine "Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz." cümlesi ile "Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz." fıkrası ekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —