RİSKLİ ASANSÖRLERE CEZA YAĞDI

(FOTOĞRAFLI)

EKONOMİ 24.12.2015 13:06:21 0
RİSKLİ ASANSÖRLERE CEZA YAĞDI

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Muhsin Dere, Türkiye genelinde 1 Ocak 2015 ile 20 Aralık 2015 tarihleri 3 bin 707 asansörün denetlendiğini belirterek, denetimleri sonucunda riskli asansörlere 5 milyon 600 bin TL idari para cezası kesildiğini söyledi. 
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ev sahipliğinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte ?Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrollere İlişkin Denetimler? toplantısı yapıldı. Oda binasındaki toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, artan göçün ve ekonomik büyümenin etkisiyle kentler ve binaların hızla büyüdüğünü söyledi. Bugün 50 milyon insanın asansörden faydalandığını ifade eden Umutkan, Türkiye genelinde 500 bin asansörün kullanıldığını vurguladı. Türkiye´de 200 bin asansörün 10 yıldan uzun bir süredir kullanıldığını kaydeden Umutkan, ?Periyodik hale getirmekte zorlandığımız denetimler de buna eklenince facia ile sonuçlanan kazalara davetiye çıkarıyor. Bu noktadan hareketle bakanlığımız nezdinde yapılan çalışmaların uygulanması hayati önem taşıyor? diye konuştu.
2015 YILINDA 5 MİLYON 600 BİN LİRA CEZA KESİLDİ
Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Muhsin Dere, asansöre özel ilgili ?Piyasa Gözetim ve Denetimler Yönetmeliği´nin imza aşamasında olduğunu ve 2016 yılının Ocak ayında yürürlüğe girmesini beklediklerini söyledi. Türkiye genelinde 1 Ocak 2015 ile 20 Aralık 2015 tarihleri arasında 3 bin 707 asansörün denetlendiğini açıklayan Dere, söz konusu denetimler sonucunda 5 milyon 600 bin lira idari para cezası kesildiğini kaydetti. Muhsin Dere, ?Asansörlerde periyodik muayeneler sonucunda kırmızı etiket oranı fazla. Kırmızı etiket oranı asansörün riskli olduğunu gösterir. 2015 yılında asansörlere bakıldığında uygunsuzluk oranı yüzde 50 seviyesine yaklaştı. Yani her 2 asansörden biri kırmızı etiketli ve risk taşıyor? dedi.
E-DEVLET ÜZERİNDEN KONTROL EDİLECEK
Kimlik numarası uygulaması ile asansör denetimlerinin bir veri tabanında toplandığını kaydeden Dere, ?Bütün muayene kuruluşları ve bakanlığımız ortak bir veri tabanı oluşturdu. Firmalar, periyodik muayene raporlarını buraya yüklüyor. Bizler de asansör kimlik numarasıyla bu sonuçları görebiliyoruz. Yakın zamanda yeni bir çalışmaya imza atacağız. Bütün vatandaşlarımız e-devlet üzerinden denetimleri kontrol edebilecek. Vatandaşlarımız, kendi adreslerindeki asansörün periyodik muayenesini görebilecek. Bununla ilgili alt yapı çalışmalarımızı tamamladık? ifadelerini kullandı.
?FAHİŞ FİYATLARIN ÖNÜNE GEÇTİK?
Muhsin Dere, periyodik muayenelerin taban ve tavan ücretlerine de düzenleme getirdiklerini ifade ederek: ?Vatandaşlarımızın fahiş fiyatlara maruz kalmasını istemiyoruz. Belediyelerin de uyguladığı farklı uygulamaların önüne geçmek istedik. Bazen öyle düşük fiyatlarla protokoller yapılıyordu ki periyodik muayenelerin gereği gibi yapılması mümkün değildi.?
Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Türkiye genelindeki kayıtlı asansör rakamlarının azaltılması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.
Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Latif Deniz de toplantının sektör temsilcilerinin yaşadıkları sorunlara çözüm bulması açısından önemli olduğunu belirterek, programın düzenlenmesinde emeği geçen BTSO´ya teşekkür etti.


İsmail Yüksek’in ayak bileği bağında kopma tespit edildi

İstanbul Havalimanı 15-21 Nisan tarihlerinde Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu

Türkiye oynayarak büyüyecek

Şampiyon Inter, Torino’yu Hakan Çalhanoğlu’nun golleriyle mağlup etti

Korhan Berzeg’e ait yeni bulgular dere yatağında aranıyor

Ticari taksi ile motosikletin çarpıştı: 4 yaralı

Önce zile bastı, sonra tetiğe

Balıkesir’de Briçte Egemenlik Turnuvası yapıldı

İçişleri Bakan Yardımcısı Turan: Biz hala Türkiye’yi yöneten partiyiz

Eyüpsultan’da otomobillere rastgele silahla ateş açan şüpheli 6 aracı kurşunladı

Osman Aşkın Bak: "Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ile Türkiye’nin turizm bölgelerini tanıtıyoruz"

AB Büyükelçisi Türkiye Delegasyon Başkanı İstanbul Yarı Maratonu’na katıldı

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ödül töreni yapıldı

59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu Frank van den Broek kazandı

Keşan’da kamyonetin çarptığı yaya yaralandı

Sınır ötesi e-ticarette hedef "bir numara" olmak

Etiler’de Nusret’e silahlı saldırı: Kurşun bankaya isabet etti, polisler kovalayıp ateş açtı

Lastiği patlayan otomobil bariyerlere çarptı

Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı 8 Mayıs’ta yapılacak

Ünlü sanatçılar Altıeylül ve Balıkesir’in tanıtımı yapıldı

Esenyurt’ta veteriner hekimler unutulmadı

Ayvalık turizm sezonuna hazırlanıyor

Beşiktaş’ta feci kaza: 8 araç birbirine girdi, 8 yaralı

Beşiktaş Büyükdere Caddesi’nde çok sayıda aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin kazaya müdahalesi sürüyor.

İBB çukurunda hayatını kaybeden minik Edanur’un acılı annesi konuştu

Bozüyük Belediye Tiyatrosu 2023-2024 tiyatro sezonunda 11 bini aşkın seyirciye ulaştı

Buda seyyar demirci: İlçe ilçe dolaşıp tamirat yaparak geçimini sağlıyor

Türk kadın boksörlere Arnavutluk’tan teklif geldi

Ailenin yaşadığı baraka yanarak kül oldu

Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu’nu erkeklerde Hicham Amghar, kadınlar Sheila Chelangat kazandı

Yükleniyor