Rojda Bilen MİT operasyonuyla etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusu "Bişeng Brüsk" kod isimli Rojda Bilen'i etkisiz hale getirdi.

Rojda Bilen MİT operasyonuyla etkisiz hale getirildi
ASAYİŞ 20.03.2024 11:30:00 0

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusu "Bişeng Brüsk" kod isimli Rojda Bilen'i düzenlediği nokta operasyon ile etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından paylaşılan görüntülerde, MİT'in adım adım izlediği Rojda Bilen'in aracını nokta atışı ile etkisiz hale getirdiği görüldü. Operasyonda Bilen'in yanında bulunan bir başka terörist de etkisiz hale getirildi.

Rojda Bilen kimdir?

Rojda Bilen, PKK/KCK terör örgütünün sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusu olarak görev yapıyordu. Terör örgütüne eleman kazandırma ve eylemleri organize etme faaliyetleri yürütüyordu.

MİT'ten başarılı operasyon

MİT'in başarılı operasyonu ile PKK/KCK terör örgütüne önemli bir darbe vurulmuş oldu. Operasyon, terör örgütünün Türkiye'deki yapılanmasını zayıflatacak ve eylem kabiliyetini düşürecek.

MİT'in operasyonu, terörle mücadelede kararlılığını bir kez daha göstermiş oldu. MİT, tüm teröristleri etkisiz hale getirmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğini açıkladı.