Tarih: 19.11.2008 23:58

RUMELİ DERNEĞİ KOSOVA VE MAKEDAONYA`YA GİTTİ

Facebook Twitter Linked-in

 

1978 yılında kurulan İnegöl Rumeli Türkleri kültür ve dayanışma derneği bünyesinde faaliyet gösteren folklor ekibi İnegöl’le kardeş şehir olan Mitrovice belediye başkanı Bayram Recepi’nin davetlisi olarak gösterilerde bulunmak üzere dün Kosova ve Makedonya’ya gitti.

 

Kosova’nın Mitrovice, Gilan, Preştine ve Makedonya’nın Kumanova şehirlerinde gösteriler yapacak olan folklor ekibi, hareket öncesinde Dernek önünde kısa bir gösteri yaptı.

 

Rumeli Türkleri kültür ve dayanışma derneği başkanı Rüştü Sevinç ile birlikte 16 folklor oyuncusu’nun yanı sera,4 müzisyen, bir folklor hocası ile 3 yöneticinin yer alacağı toplam 25 kişilik ekip 3 gün Kosova’nın çeşitli şehirlerinde gösteriler yaptıktan sonra 2 gün de Makedonya’nın Kumanova şehrinde gösteriler yapacak.

 

Kafilenin hareketinden önce bir açıklamada bulunan İnegöl Rumeli Türkleri kültür ve dayanışma derneği başkanı Rüştü Sevinç,30 yıldır ilçe düzeyinde Yurt içinde birçok etkinliklerde sergilediğimiz Rumeli oyun havaları ile gördüğümüz olumlu ilgiye layık olmak için çalışıyoruz. Derneğin ilk yurt dışı gezisi olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyan Kosova ve Makedonya seyahatimizin güzel geçmesi için ellerinden gelen gayreti ortaya koyacağız dedi.

 

Folklor ekibi ise ilk defa yurt dışına çıkacak olmaktan dolayı heyecanlıydı.

 

Konuşmaların ardından 25 kişilik ekip aileleri ile vedalaşarak Kosova’ya uğurlandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —