Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu görevini bırakacak

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı bir canlı yayında, genel başkanlık görevinden ayrılacağını duyurdu.

SİYASET 4.05.2024 11:15:00 0
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu görevini bırakacak

Son dönemde artan sağlık sorunlarını dile getiren Karamollaoğlu, sağlığının genel başkanlık görevini yürütmeye uygun olmadığını açıkladı. Yalnızca son seçim döneminde dört yerde bulunabildiğini ve bu durumun ciddi bir eksiklik olduğunu belirtti. Sağlık nedeniyle istemediği halde bazı yerlere gidemediğini ifade eden Karamollaoğlu, bu durumun genel başkanlık görevini yerine getirmesini engellediğini vurguladı.

Saadet Partisi'nin kongre tarihi henüz netleşmemiş olsa da, Karamollaoğlu, 30 Haziran'ın uygun bir tarih olabileceğini dile getirdi. Normalde kongrenin Ekim ayında yapılması gerektiğini ancak bu sürenin uzun olduğunu düşündüğünü belirtti. Bu nedenle ekim ayından önce bir olağanüstü kongre yapılmasının daha uygun olacağını ifade etti.

Şu an için aday belirleme sürecinin devam ettiğini aktaran Karamollaoğlu, teşkilat mensuplarının kanaatlerini alacaklarını ve bir veya iki isim üzerinde mutabakat sağlandığında kongreye gidileceğini söyledi. Genel başkanlık için görevi hakkıyla yerine getirecek bir ismin belirleneceğini vurguladı.

Karamollaoğlu, genel başkanlık görevinden ayrılmasının ardından siyasetten tamamen çekilmeyeceğini belirterek, yeni genel başkanı destekleyeceğini ve yardımcısı olacağını ifade etti.

Beyaz Saray’dan İran mesajı: “Trump ölümcül güç kullanmaya hazır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kimsenin bir avuç toprağında gözümüz yok”

Bursa Emniyeti’nden arananlara ve uyuşturucuya darbe

Bursa'da kafede büyük kavga: 100 bin liralık hasar

Karacabey’de milyonluk yarış atları sular altında

Başkan Yılmaz'dan Şehit Ailesine iftar ziyareti

Nilüfer Belediyesi’nden Podyumpark’a kira tespit davası

2Saz 1Ses konserinde ustalara saygı

Osmangazi’den Uludağ eteklerinde iftar buluşması

Bursa’da parkta bıçaklı kavga: 1 yaralı

Büyükşehir’den içme suyuna dev yatırım

Bursa’da ‘Piyasacılara’ geçit yok: 254 araca ceza

İnegöl Jandarması’ndan başarılı operasyon

Bursaspor’dan çifte zirve

Devlet Bahçeli: “Allah’a ibadet gericilikse, bizde bal gibi gericiyiz”

Akaryakıt bayileri BTSO’da buluştu

Bursa'da cadde ortasında silahlı gösteri pahalıya patladı

Başkan Bozbey’den Batı Trakya’ya anlamlı ziyaret

Osmangazi’de 1 kilo 280 gram uyuşturucu ele geçirildi!

Motorin 60 Lirayı aştı: 2,40 TL zam geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrası açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Nilüfer'de su kesintisi

Kestel’de geleneksel iftar buluşması

Ercan Özel: “Yenişehir altın dönemini yaşıyor”

Nilüfer’de hizmete 10 yeni araç daha

Ömeraltı Yaylası’nda yılkı atları görsel şölen sundu

Yıldırım Belediyesi’nden üreten kadınlara çok yönlü destek

Bursa'da dilencilik parası bebek bezinden çıktı!

Kalbimin ekmeğiyle, şükürle büyüyen yıllar!

Yükleniyor