Tarih: 07.04.2018 20:51

SADAKATAŞI DERNEĞİ BURKİNO FASO´YA SAĞLIK MERKEZİ AÇTI

Facebook Twitter Linked-in

ORTADOĞU´DAN BALKANLARA, ASYA´DAN AFRİKA´YA KADAR BÜTÜN COĞRAFYALARDAKİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM ELİ UZATAN SADAKATAŞI DERNEĞİ, BURKİNA FASO´YA SAĞLIK MERKEZİ AÇTI.

Burkina Faso´nun Maadougou bölgesinde Sadakataşı Derneği ile Şimal Vakfı, bölge insanının en büyük problemi olan sağlık sorununun çözümü için Şimal Vakfı Sağlık Merkezi´ni inşa ederek hizmete açtı.

Ülkenin kuzeyinde Mali sınırına yakın bölgede inşa edilen sağlık merkezinden 9 yerleşim biriminde yaşayan 35 bin kişi faydalanacak.

Yapımı yaklaşık bir yıl süren 24 yatak kapasitesine sahip sağlık merkezi, 8 oda, doktor lojmanı, acil müdahale odası, müşahede odası ve kadın doğum ünitesine sahip. Hastanenin su ihtiyacını karşılamak için ise hastane yanına bir su kuyusu açıldı.

Sağlık Merkezi´nin açılış törenine katılan yetkililer kendilerine yardım eli uzatan Türkiye´ye teşekkür ederken, Maadogou Valisi Aissata Angelina Traoré, ?Ayağımıza batmış olan dikeni çıkarttığı için kardeş ülke Türkiye´ye ve Sadakataşı Derneği´ne minnettarız? dedi.

Açılışa yoğun ilgi gösteren bölge halkı ise sağlık merkezine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.


/kanal16haber.com/2018-4/7/210625913b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —