Şadi Özdemir’in göçmenlere yönelik sözlerine tepkiler büyüyor

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in Ardinolulara yönelik ‘ayrıştırıcı’ sözlerine AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Furkan Alpaslan sert tepki gösterdi.

GÜNDEM 14.10.2024 11:29:00 0
Şadi Özdemir’in göçmenlere yönelik sözlerine tepkiler büyüyor

Alpaslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Nilüfer halkı sizden bir hizmet görmemişken, bu hoyratça laflar, bu güç zehirlenmesi gerçekten üzücü” dedi. Öte yandan Özdemir’in, Ardinolular hakkında tutanaklara geçen sözleri de ortaya çıktı. Özdemir, Ardinolular için, “Bursa’da bu kadar efendi değilsiniz” diyor.

“ARDİNOLULARA ŞOK SÖZLER” 

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in, Balkan göçmenlerine yönelik Nilüfer Belediye Meclisi’nde sarf ettiği sözler, gündemdeki yerini koruyor. Son olarak AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Furkan Alpaslan, sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı. Alpaslan, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in  eylül ayı oturumundaki “Bursa’dakiler de Türk ama böyle efendi değiller, siz Bulgaristan’dakiler efendisiniz” sözlerini hatırlatarak, “Nilüfer halkı sizden bir hizmet görmemişken, bu hoyratça laflar, bu güç zehirlenmesi gerçekten üzücü” dedi. 

“BURSA’DA BU KADAR EFENDİ DEĞİLSİNİZ”

Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan, Şadi Özdemir’in tutanaklara geçen sözlerini de paylaştı. Özdemir’in ifadesi şöyle: “Doğal güzellikleri harika. Yeşili, insanı, insanları çok saygın tabii. Oradakiler de Türk ama buradakiler gibi davranmıyorlar. Onu söyleyebilirim. Buradan giden arkadaşlarımız da vardı. Onlarla da beraber olduk. Onlara da takıldım. Bursa’da bu kadar efendi değilsiniz, ya ne oldu buraya geldiniz hepiniz çok…” 

“RUMELİSİAD ÖZDEMİR’İ AĞIRLAMIŞTI” 

Özdemir’in Bulgaristan göçmenlerine yönelik tepki çeken sözleri, kamuoyuna yansıdıktan bir gün sonra, Bursa’daki göçmen iş insanlarını temsil eden RUMELİSİAD yönetimi, Özdemir’i ağırlamıştı.  RUMELİSİAD yönetiminin bu tutumu Balkan camiasında eleştirilmişti. 

 

“BİZİM HACCIMIZ ATATÜRK’ÜN EVİ”

Özdemir’in Ardinolulara yönelik gafı ilk değil. Özdemir, yakın zamanda da benzer bir gafı bu kez Balgöç ziyaretinde yapmıştı. Özdemir, Balgöç yönetimini ziyaretinde, “Aday adaylık başvurumu yaptıktan sonra ilk işim Yunanistan’da Atatürk’ün evine gitmek oldu. Arkadaşlar takıldılar bana, ‘Hacca mı gittin?’ diye. Ben de arkadaşlarıma, ‘Evet bizim de haccımız Atatürk’ün evi’ dedim” şeklinde konuşmuştu. Özdemir’in bu gafına da kamuoyu tepki göstermişti. 

 

Başkan Oktay Yılmaz gazilerle iftar yaptı

Fransız üsleri geçici olarak ABD uçaklarına açıldı

Nilüfer Belediyesi kaçak depoyu yıktı

İnegöl’de elini makineye kaptıran işçi hastaneye kaldırıldı

Yıldırım’da bin 39 sentetik hap ele geçirildi

Büyükşehir Gürsu’nun altyapısını yeniliyor

İran dan Nahçıvan Havalimanı'na İHA saldırısı

Bursa Berlin'de dünyaya tanıtıldı

MSB’den açıklama: Cevap verme hakkımız saklıdır

Nilüfer’de yol ortasında bırakılan cip sürücüleri şaşırttı

Süs bitkilerinde Kestel modeli güçleniyor

Bursa 2026’da yüksek hızlı tren ağına bağlanıyor

Nilüfer’in genç sultanları 1. Lig biletini aldı

İran Silahlı Kuvvetleri: Türkiye’yi hedef alan bir füze yok

Osmangazi’de mart ayı meclis toplantısı yapıldı

Bursa’da trafik düzenlemesi tarihi değişti

Resmi Gazete’de yayımlandı: Akaryakıta eşel mobil sistem

Bursa’da “Bir Destandır Çanakkale” programı için hazırlık toplantısı

Bursaspor şampiyonluk yolunda 2 kritik deplasman

Hakan Fidan’dan İran’a balistik mühimmat tepkisi

Bursa'da yeni trafik düzenlemesi

Başkan Yılmaz’dan Bursaspor’a tam destek

Milli Savunma Bakanlığı'ndan imha edilen füze için açıklama

İnegöl’de trafik kazası: Otomobil yoldan çıkarak duramadı

Yenişehir’de Ramazan denetimi: 65 iş yeri mercek altında

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatımız 400 milyar dolara ulaştı

Ramazan bereketi Büyükorhan'da yaşandı

Yıldırım’da kaçak imalathane baskını: 460 kilo tütün ele geçirildi

Büyükşehir’den Yıldırım’a altyapı güçlendirmesi

Pedro Sanchez: “İspanya İran savaşına karşıdır”

Yükleniyor