Sağlık ordusunun yeni hemşireleri

Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden mezun olma başarısı gösteren 156 hemşire düzenlenen törenle diplomalarına kavuştu.

EĞİTİM 23.06.2022 11:54:00 0
Sağlık ordusunun yeni hemşireleri

Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı mezuniyet töreni BUÜ Atletizm Pisti’nde düzenlendi. Törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Adem Doğangün, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu, dekan yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

PARMAKLA GÖSTERİLEN BÖLÜM

Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz, öğrencilerin dört yıllık ağır ve yorucu bir eğitim öğretim hayatından sonra Türkiye’nin parmakla gösterilen Hemşirelik bölümünden mezun olduklarını vurgulayarak; “Bu seneyi önceki yıllardan ayıran bir hususa işaret etmek isterim. Sizler artık Araştırma Üniversitesi olarak  kabul edilen Bursa Uludağ Üniversitesi’nin ilk Araştırma Üniversitesi mezunlarısınız.

Bu anlamda Türkiye’deki 207 üniversite içerisinde Türkiye’nin kalkınmasına katkı koyan 23 seçkin üniversiteden birinden mezun olmak ayrıcalıktır. Hemşirelik öğreniminiz boyunca hocalarınızdan çok şey öğrendiniz. Meslek hayatına atıldığınızda muhatabınız herhangi bir obje değil; ruh, beden ve duygu sahibi bir varlık olan insan olacak. Bundan daha ulvi, daha yüce, daha kutsal bir görevi düşünemiyorum. İnsanın bir ızdırabını hafifletebilmenin, ona dokunabilmenin, ona omuz verebilmenin Rabbimiz katında önemli bir yeri olduğuna inanıyorum. Size çok kaliteli bir eğitim verildi. Size verilen eğitimi davranışa dönüştürmek suretiyle düşünce-davranış, inanç-davranış bütünlüğünü öğrenmiş kişiler olarak hayata atılacaksınız. Yolunuz açık olsun. Rabbim yar ve yardımcınız olsun” dedi.  

BUÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu ise konuşmasında; “Ülkemizde Hemşirelik mesleği 100 yılı aşkın süredir icra edilen bir meslektir. Bireyin ruhsal bedensel sağlığını iyileştirme, yaşam kalitesini arttırma, hasta, birey ve ailesinin ihtiyaç duyduğu alanlarda Hemşirelik bakımını vermede, bakım kalitesinin ve sonuçlarını değerlendirmede önemli görevler üstlenmekteyiz.

Son yıllarda yaşanan gelişmeler dikkate alındığında Hemşirelik mesleğine duyulan ilginin giderek arttığını görüyoruz. 2020-2030 yılları arasında Hemşirelik mesleğinde %9 büyüme beklenmektedir. Sevgili öğrencilerim; sizler dört yıllık eğitim sürecinde derin bir tıp ve hemşirelik becerileri kazandınız. Mesleki becerilerinizin yanında başkalarına karşı şefkatli, sabırlı, empati yapabilen anlayışlı birer insan olarak donatıldınız. Bundan sonraki hayatınızda hepinize mutluluklar diliyorum. Herşey gönlünüzce olsun” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e tepki: “Türkiye böyle bir siyasi üslubu hak etmiyor”

Özgür Özel hakkında re’sen soruşturma başlatıldı

Motorine bu gece zam geliyor

Nilüfer Meclisi’nde ‘Cumhuriyet’ üzerinden sert polemik!

Gölyazı Antik Tiyatrosu yeniden hayat bulacak

Gemlik'te 800 üye AK Parti'ye katıldı

Kestel’de afetlere karşı kesintisiz iletişim için telsiz altyapısı kuruldu

Bursa'da 227 litre sahte içki ele geçirildi

Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Demirtaş açıklaması: “Yargı ne derse uyarız”

Papa’nın Türkiye ziyareti öncesi Vatikan heyeti İznik’te

Bozbey: Kalıcı çözümler üreteceğiz

Bir Babacan masalı: “CHP’ye saldır, iktidara yanaş”

Cezayir’de Bursa rüzgârı esiyor

PFDK'dan Bursaspor’a ceza

Başkan Aydın halkla buluştu

Şüphe üzerine durdurulan araçta 5 bin 526 adet uyuşturucu ecza ele geçirildi

Geleceğin yazarları Osmangazi’de

Nilüfer Belediyesi, apartman yöneticileri için Türkiye’nin ilk destek merkezini kurdu

CHP'nin itirazı reddedildi, Gürsel Tekin görevine devam edecek

New York'un ilk Müslüman belediye başkanı Mamdani: "Sesi aç Trump!"

Bursa’da okullarda Spor Günü başladı

Sağlık Bakanı tüm organlarını bağışladı

CHP Bursa’da yeni yönetim görev dağılımını tamamladı

Bursa'nın 2050 vizyonu

2026 Hac kurası yarın çekiliyor

Nilüfer Belediyesi’ne Ekim ayında ödül yağdı

Devlet Bahçeli: “Milliyetçi Hareket Partisi, İmralı heyetinde yer almaya hazırdır”

Bahçeli’den Demirtaş açıklaması: “Tahliyesi hayırlı olacaktır”

Bursa’da hangi ilçeye kaç TOKİ yapılacak?

Yükleniyor